Het lijkt alweer gigantisch lang geleden dat ik in Portugal was en weer de nodige make-up bij Kiko aanschafte. In mijn Kiko Shoplog hebben jullie er alles over kunnen zien! Wat ook voorbij kwam was een oogschaduwbasis. Ik vertelde dat mijn basis bijna op was en ik deze wel eens wilde proberen. Vandaag dan eindelijk mijn review! Houdt deze oogschaduwbasis mijn Kiko liefde in stand of toch niet?

Zoals alle producten van Kiko komt ook deze oogschaduwbasis in een zwart kartonnen doosje. Hier op vind je wat informatie over de basis zelf zoals ingrediënten en dergelijke.

In het doosje zit een glanzende witte tube (10 ml) met zilveren accenten. Ziet er prima uit wat mij betreft. Fijn dat het een tube is, dat werkt gewoon het handigste en is bovendien erg hygiënisch.

De oogschaduwbasis belooft het ons makkelijker te maken om oogschaduw aan te brengen, en zou ervoor zorgen dat het veel langer blijft zitten. Oogschaduw wil natuurlijk nog wel eens gaan creasen (ophopen in de lijntjes van je ooglid), en dat is natuurlijk geen mooi gezicht. Met zo’n basis kun je dat voorkomen. Althans, als ‘ie goed werkt!

De basis zelf is beige van kleur en lijkt in eerste instantie wat aan de vloeibare kant. Ik ben gewend dat oogschaduws meestal wat romiger zijn, maar deze is dus wat dunner. Dat is even wennen! Het smeert wel goed uit, dat is wel fijn. Er zit een vrij apart geurtje aan vind ik, het ruikt een beetje muf. Een beetje zoals mijn allereerste lipgloss. Tijdens het gebruik heb ik er gelukkig geen last van, dan ruik ik het eigenlijk bijna niet. Maar als beautyblogger snuffel je nou eenmaal graag aan producten. ;-)

Links: net oogschaduw aangebracht, rechts: na ongeveer 7 uur

Op de foto’s hierboven draag ik oogschaduw (dat lijkt me vrij duidelijk), maar niet zo opvallend. Ik draag overdag alleen geen hele donkere oogschaduw, dus vandaar dat ik de basis op deze manier getest heb.

Dan nu de grote vraag: zorgt deze oogschaduwbasis er daadwerkelijk voor dat oogschaduw beter blijft zitten gedurende dag? Het antwoord hier op is ja. Ik heb ondervonden dat mijn oogschaduw prima blijft zitten als ik deze basis eronder aanbreng. Natuurlijk ziet mijn oogschaduw er na een lange dag niet meer zo geweldig uit als ’s ochtends. Maar met deze basis gaat het tenminste niet creasen, en dat is natuurlijk wel heel fijn. Gewoon een prima oogschaduwbasis dus voor een klein prijsje!

Kiko is (nog) niet in Nederland te koop, maar gelukkig wel online! Voor de Eye Base Primer betaal je € 6,90.