Een smakelijke caloriebom, zo kan ik deze koek het beste omschrijven denk ik. Ik keek een tijdje geleden weer eens 24 Kitchen, een van mijn favoriete zenders. Ik zag dat onze Rudolph een soort koek maakte met als ingrediënt havermout. Ik ben de laatste tijd nogal fan van havermout als ontbijt, dus ik keek geboeid verder. Er kwam nog meer lekkers bij, waardoor ik dit recept graag eens wilde proberen. Ik dook dus de keuken in en maakte deze koek zelf!

Bron recept: 24 Kitchen

Benodigdheden:

  • ­ 120 ml slagroom
  • 32 zachte karamelsnoepjes
  • 180 g roomboter
  • 215 g bloem
  • 135 g bruine suiker
  • 90 g havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 160 g pure chocolade

Verder heb je nodig: een taartpan van ongeveer 24 cm doorsnede, boter om in te vetten en bakpapier.

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter in een pannetje. Doe de bloem, bruine suiker, havermout en bakpoeder in een kom. Voeg hierna de gesmolten boter toe, en kneed het mengsel tot een deeg zodra de boter afgekoeld is. Verdeel de helft van het deeg over de ingevette en met bakpapier beklede taartvorm. Bak de bodem in circa 10 minuten.

Verwarm de slagroom in een steelpannetje en los de karamelsnoepjes erin op. Hak de chocolade en verdeel dit over de bodem zodra die uit de oven is. Schenk hierna het karamelroommengsel over de chocolade en verkruimel de rest van het deeg erover. Zet de bakvorm terug in de oven en bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de koek afkoelen. Haal de koek uit de vorm en snijd hem in kleine stukken.

Dit was mijn eindresultaat:

Wanneer de koek net uit de oven komt is de karamel helemaal vloeibaar, houd er rekening mee dat dit nog hard wordt wanneer de koek afkoelt. Je kan hem beter niet warm eten, dan zal de karamel/chocolade er helemaal uit lopen. Laat hem dus heel goed afkoelen voordat je hem gaat aansnijden! Snijd de koek in kleine stukjes, omdat ‘ie heel machtig is.

Eetsmakelijk!