Kate Moss heeft zich al enige tijd verbonden aan Rimmel London. Zo kwamen in 2011 al de Lasting Finish lipsticks uit, allemaal ontworpen door het Britse topmodel. Ongeveer een jaar later kwam de matte versie hiervan in de winkels te liggen. Wederom kleuren die door Kate Moss zijn bedacht, maar dan met een rode huls in plaats van een zwarte. Ik review vandaag kleur 107: een opvallende dieprode tint.

In tegenstelling tot de normale Lasting Finish lipsticks zitten deze matte lipsticks in een rode huls. Het welbekende Rimmel London logo staat op de dop, en verder zie je op de huls de handtekening van Kate Moss.

De lipstick die ik heb is dus kleur 107. Ik wilde eerst voor een veilig kleurtje gaan, maar de laatste tijd ben ik ook wel van de opvallende kleuren. Om deze reden nam ik deze kleur mee. Op het eerste gezicht vond ik ‘m er goed uit zien! Er zijn in totaal zes kleuren van de Lasting Finish Matte lipstick. Deze kleur is -samen met kleur 111- wel de donkerste denk ik.

Er zit een geur aan de lipstick die ik persoonlijk best wel sterk vind, maar niet heel erg storend. Hij ruikt hetzelfde als een andere Rimmel lipstick die ik heb. Best wel lekker vind ik zelf. Het viel me op dat de lipstick echt moeiteloos over mijn lippen glijdt en ze zeker niet extra droog maakt! Dit zie je nog wel eens bij matte lipsticks. Heel fijn. Er komt ook megaveel kleur vanaf. Op deze punten scoort deze lipstick dus erg goed.

Ik vind de lipstick om eerlijk te zijn wel wat minder mat dan bijvoorbeeld deze van MAC. Dit komt denk ik omdat ‘ie wat minder droog aanvoelt. Op mijn lippen zie je ook wel goed dat hij wat minder goed mat is. Toch vind ik het een erg mooie lipstick! Er komt lekker veel kleur vanaf en de kleur is weer eens wat anders.

Omdat de lipstick wat romiger is blijft ‘ie niet zo muurvast zitten als sommige andere matte lipsticks die ik heb. Na een paar uur zit de kleur er nog wel op, maar kan je het beste even bijstiften. In principe geen probleem vind ik, want ik doe dat toch wel een paar keer gedurende dag.

Conclusie: een lipstick die ik zou aanraden, omdat ‘ie fijn aanbrengt en omdat er lekker veel kleur vanaf kom! Hij had van mij wel iets meer mat gemogen voor het mooie, dat wel. Hij blijft geen hele dag zitten, maar een uur of vier houdt ‘ie zeker wel vol. Wat de prijs betreft denk ik dat er wel betere en goedkopere lipsticks zijn. Catrice is bijvoorbeeld een stuk goedkoper en die lipsticks zijn als je het mij vraagt even goed – of misschien zelfs iets beter! Ik zou voor deze lipstick nog wel een keer dit geld betalen, maar dit is wel iets wat je in je achterhoofd kan houden.

Rimmel London is te koop bij de drogist en de Lasting Finish Matte by Kate Moss lipsticks kosten € 9,49 per stuk.