Sally Hansen Miracle Gel

In ongeveer een jaar tijd ben ik best wel fan geworden van gelnagellak. Ik kocht de Essence Gel Nails at Home set en gebruikte die heel vaak. Sally Hansen heeft sinds kort ook gelnagellak in het assortiment. Het bijzondere aan deze lak is dat je geen UV-lamp nodig hebt! Dit zou dus veel tijd schelen. Vandaag review ik deze Miracle gel.

De Miracle Gel methode van Sally Hansen werkt als volgt: je brengt twee laagjes van een kleur naar keuze aan (er zijn maar liefst 48 kleuren te koop), en vervolgens breng je een laagje van de speciale gel topcoat aan. Even laten uitharden, en klaar zijn je gelnagels. De gel topcoat zou uitharden door daglicht, wat er dus voor zorgt dat je geen lamp nodig hebt. Dit klonk mij echt als muziek in de oren, als het ook echt zou werken natuurlijk! Klaar om te testen!

Sally Hansen Miracle Gel

Ik heb zelf een blauwe kleur genaamd Tidal Wave, een superfel kleurtje! De gel topcoat is natuurlijk essentieel, dus die heb ik ook. In alle lakken zit 15 ml nagellak, wat echt heel veel is voor nagellak. Ter vergelijking: in een flesje van Catrice zit gemiddeld 8 tot 10 ml.

Het lakken gaat heel makkelijk. Het kwastje is vrij groot en ook wel wat breed, waardoor je je nagels al snel helemaal voorzien hebt van een laagje nagellak. Bij mijn pinknagel gaat het wel iets lastiger, omdat die natuurlijk wat smaller is. Maar over het algemeen vind ik dit erg handig!

Sally Hansen Miracle Gel

De structuur van de lak vind ik perfect: niet te dun, niet te dik, en smeert fijn uit. Hij dekt na twee laagjes. Op de foto’s echter zie je nog wel een beetje het witte randje van mijn nagels er doorheen (foto’s zijn gemaakt bij fel licht). Drie laagjes zou dus net even iets beter zijn denk ik. Ik heb het bij twee laagjes gelaten omdat ze in gewoon licht wel helemaal dekkend leken.

De topcoat is doorzichtig en lakt ook prettig. Het kwastje verkleurt wel een beetje door de gekleurde nagellak, dus ik raad je aan om die na elk gebruik even schoon te maken. Het laagje gel droogt vrij snel. Niet supersnel, maar na een half uurtje kan je wel weer dingen met je handen doen. Ik maakte de fout om mijn rechterhand te lakken vlak voordat ik een tas moest inpakken en me moest omkleden. Daardoor kreeg ik wel wat beschadigingen. Maar mijn linkerhand (op de foto’s) is wel helemaal perfect gebleven.

Sally Hansen Miracle Gel op dag 6 – hoogste tijd om het eraf te halen!

De lak heb ik zes dagen op mijn nagels gehad, voordat ik het eraf haalde. Na drie dagen had ik nog helemaal geen chips. Op dag vier raakte mijn wijsvinger beschadigd, omdat ik de tankdop van mijn auto moest opendraaien. Tja, dat is natuurlijk niet zo best voor je nagels (ik kreeg ‘m niet open, haha). Op dag vijf begonnen ze er wel echt wat slechter uit te zien, dus op dag zes haalde ik alles eraf.

Ik had verwacht dat ik weer met aceton aan de gang moest om de gellak te verwijderen, maar gelukkig is het gelukt met een acetonvrije remover! Ik gebruikte de  Quick & Easy remover van Kruidvat (in zo’n potje). Ik was erg blij dat de lak er hiermee af ging, want dat is natuurlijk wat beter voor je nagels! Pluspunt dat je dit er zo af kunt halen dus.

Conclusie: je raadt het vast al: ik ben enthousiast over de Miracle Gel van Sally Hansen. De lakjes zijn fijn in gebruik en het resultaat is mooi. Ik had verwacht dat de lak íets langer en beter op m’n nagels zou blijven zitten (want op dag zes zagen ze er echt niet meer zo mooi uit), maar het is alsnog een hele verbetering ten opzichte van normale nagellak. Of ik dit fijner vindt dan de Essence set inclusief UV-lamp? Ja, dat wel. Het werkt een stuk sneller en de gellak bij mij ongeveer even lang mooi. Daarbij komt dat dit ook wat goedkoper is, aangezien je geen lamp, speciale remover etc. hoeft te kopen. Ik zou dit dus zeker aanraden!

Sally Hansen Miracle Gel ligt nu in de winkels! De gewone lak en topcoat kosten allebei € 11,00 per stuk.