Een paar weekjes geleden was ik aanwezig bij het The Body Shop X-mas Event in Amsterdam, wat je al kon zien in mijn eerste vlog! Vlak na het event kreeg ik het zo ontzettend druk met school dat ik pas veel later tijd vond om de producten te testen, fotograferen en reviewen. Vandaag wil ik je kennis laten maken met het Frosted Pastel Palette: een limited edition oogschaduwpalette met mooie pasteltinten!

Dit Frosted Pastel Palette is niet het enige palette in de kerstcollectie van The Body Shop dit jaar. Naast dit palette is er ook een Dolly Pastel Palette: ook een palette met pastelkleurtjes, maar dan net even anders. Vandaag laat ik je dus het Frosted Pastel Palette zien.

Het palette is een zwart doosje met een kerstversiering op de bovenkant. Deze versiering heeft de kleuren van het palette, vind ik zelf erg leuk gedaan. Binnenin zit een spiegeltje, de vier kleuren (4×1,8 gram) en een oogschaduwkwastje.

Het kwastje is van goede kwaliteit. De ene kant is een sponsapplicator, de andere kant een kwastje van (synthetische vermoed ik?) haartjes die recht afgesneden zijn. Ik gebruik meestal mijn eigen oogschaduwkwasten (toevallig ook van The Body Shop), maar zo’n sponsapplicator vind ik ook nog wel eens handig. Fijn dus dat die erbij zit.

Op de achterkant vind je een soort kleine handleiding om een look te maken met dit palette. Heel handig natuurlijk als je hier nog niet zoveel ervaring mee hebt!

De kleuren in dit palette zijn vrij licht: iets wat je misschien niet direct verwacht in een kerstcollectie. Toch vind ik de kleuren erg mooi en divers, er zitten namelijk niet alleen maar pasteltinten in. Je ziet onder andere beige, taupe, ijsblauw en zwart. Alle kleurtjes bevatten shimmer, vandaar ook de naam ‘Frosty’. Ik denk dat je hier wel een leuke looks mee kan maken, voor zowel overdag als ’s avonds.

Het pigment wat van de oogschaduws af komt vind ik persoonlijk niet heel spectaculair. Er komt zeker genoeg kleur af om een mooie look mee te maken (zie hieronder), maar ik had er wel iets meer van verwacht.  Als je de oogschaduws nat zou aanbrengen zou er wel wat meer kleur vanaf komen denk ik. Het nadeel is dan wel dat het wat lastiger te blenden is. Het is maar net wat je zelf fijn vindt.

Natuurlijk heb ik een look gemaakt met dit palette, en dit is het resultaat! Ik gebruikte als basis twee potloden van Gosh. Daarna de oogschaduw er overheen! In mijn binnenste ooghoek heb ik de groene en beige kleur gebruikt voor een frisse blik. In het midden de taupe kleur, en in mijn crease de donkere kleur. Ik vond het echter iets te donker, dus ik heb het goed geblend. Beetje eyeliner, potlood en mascara erbij et voila! 

Ik vond het wel lastig om de kleuren goed op te bouwen, er komt niet meteen enorm veel pigment vanaf. Dat is dus een beetje lastig! Toch zijn ze verder wel fijn in gebruik, het duurt alleen wat langer voordat je genoeg kleur ziet.

Conclusie: een leuk palette voor de feestdagen, zowel voor dames die van een wat zwaardere look houden als de dames die juist van natuurlijk houden. Met dit palette kan je veel variëren! De pigmentatie had beter gekund vind ik, maar de leuke verpakking en de mooie kleuren maakt dat wel een klein beetje goed. De prijs-kwaliteitverhouding vind ik oké, omgerekend betaal je €6,25 per kleur. Niet superbudget, ook niet erg duur. Al met al vind ik het een leuk palette wat me zeker geschikt lijkt als kerstcadeautje.

De kerstcollecties van The Body Shop liggen vanaf november in de winkels en in de webshop! Het Frosted Pastel Palette kost €25,00.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.