Nog héél even en het is alweer Kerst! Ik vind Kerstmis altijd een van de leukste tijden van het jaar. De kou is natuurlijk wel wat minder, maar de straten zijn mooi versierd en in bijna ieder huis vind je wel een kerstboom. Heerlijk! Omdat ik het ook heel leuk vind om kerstliedjes te luisteren rond deze tijd, deel ik er vandaag maar liefst tien met je! Variërend van vrij oude nummers tot nog best nieuwe. Luister je mee naar mijn favorieten?

Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You

Een klassieker wat mij betreft!

Destiny’s Child – 8 Days Of Christmas

Ik ben groot fan van Beyoncé (en Destiny’s Child), dus deze mag zeker niet ontbreken!

Trijntje Oosterhuis ft. Candy Dulfer – Merry Christmas Baby

Normaal gesproken vind ik Trijntje niet zo leuk, maar dit nummer doet me wel meteen aan Kerst denken.

Paul McCartney – Wonderful Christmas time

Een wat ouder nummer, maar daarom niet minder Kerstig: Wonderful Christmas Time.

Mariah Carey – Santa Claus Is Coming To Town

Nog een klassieker! Ik vind dit echt een leuk en vrolijk nummer.

Glee – Jingle Bell Rock

De Jingle Bell Rock versie van Glee. Ik vind ‘m erg leuk, weer eens wat nieuws!

Train – Shake Up Christmas

Dit nummer doet me denken aan de Coca-Cola reclame, en dus ook aan Kerst, haha. ;-)

Kylie Minogue – Santa Baby

Een ‘sexy’ kerstnummer van Kylie Minogue! Ook al wat ouder.

Queen – Thank God It’s Christmas

Queen!

Paul McCartney & The Frog Choir – We All Stand Together

Ken je deze nog niet? Ga ‘m meteen even luisteren, ik vind hem geniaal..

.. maar dat heeft ook wel een beetje met een jeugdsentiment te maken denk ik, mijn ouders draaiden dit nummer al zolang als ik me kan herinneren! Ik vind het in elk geval erg tof, ook al is het nummer al vrij oud. De clip is ook een aanrader trouwens!

Oh ja, ik heb bewust niet Last Christmas van Wham! aan mijn lijstje toegevoegd, want ik heb dat nummer écht veel te vaak gehoord! En ik vind ‘m niet eens zo heel leuk, eerlijk gezegd.

Merry Christmas! Wat is jouw favoriete kerstnummer?