Catrice heeft al een tijdje een collectie Luxury Lacquers in het assortiment: een reeks nagellakken met bijzondere finishes en glitters. In het schap trok een paarse glitterlak mijn aandacht, en dus nam ik ‘m mee. Eenmaal thuis zag ik dat de finish eigenlijk nog mooier was dan ik in eerste instantie dacht. Ik lakte m’n nagels en maakte er wat foto’s van! Kijk je mee?

De Luxury Lacquers collectie bestaat uit vier categorieën, die allemaal een eigen finish hebben. Je hebt Million Brilliance (multidimensionale glitters), Sand’Sation (liquid sand effect), Holomania (holografisch) en Chameleon (kleurveranderend). Voor ieder wat wils dus! De Plum Fiction lak die ik vandaag laat zien behoort tot de Million Brilliance categorie.

De nagellak zit in een vierkanten potje van 11 ml. De dop haal je er niet af door te draaien, maar door hem er gewoon af te halen. Binnenin zit nog een draaibare dop namelijk. Doet me denken aan de nagellak van Chanel!

De glitters die er in zitten vond ik MOOI! Veel paars natuurlijk, maar ook een oranje/gouden gloed. Ziet er prachtig uit. Het formaat van de glitters varieert nogal, je ziet hele grote maar ook hele kleintjes.

Het lakken zelf vind ik wat lastig gaan met deze glitterlak. Dit komt omdat er vrij grove glitters in zitten, deze smeren wat moeilijk uit. Er bleven bij mij ook af en toe grote glitters aan de rand van m’n nagel zitten, dat is ook niet zo handig. Het lakken ging dus niet zo makkelijk.

Ik had verwacht dat de lak niet zo dekkend zou zijn en at het meer een topcoat zou zijn. Dat is dus niet waar! Ik draag op de swatches twee laagjes van Plum Fiction en heb geen lak als basis gebruikt. Dat is dus wel een voordeel!

De nagellak bleef bij mij ongeveer een dag of drie mooi. Niet zo heel lang dus. Dit kan ook aan mijn eigen nagels liggen hoor, want die zijn helaas niet zo sterk op het moment.

Zou ik de lak nog een keertje kopen? Nee, ik denk het niet. De glitters vind ik prachtig, maar het effect op mijn nagels vind ik toch wat tegenvallen. Daarbij komt natuurlijk dat het lakken wat minder fijn gaat. Maar goed, ik vond het wel leuk om dit lakje een keer te proberen! Wellicht pak ik ‘m toch wel een keer met de feestdagen, want daar is ‘ie natuurlijk wel heel geschikt voor.

De Luxury Lacquers van Catrice zijn te koop bij Kruidvat en Trekpleister en kosten € 3,59 per stuk.