Zoals jullie misschien wel weten heeft The Body Shop sinds een paar maanden ook nagellak in het assortiment! Nagellak is iets wat ze daar nooit verkochten, terwijl alle andere denkbare make-up er wel gewoon te krijgen was. Ik heb er zelfs al mijn make-upkwasten vandaan! Het werd tijd voor iets nieuws, en daarom hebben ze nu ook nagellak toegevoegd aan het assortiment. Ik heb twee lakjes die ik vandaag ga laten zien!

De Colour Crush nagellak collectie van The Body Shop bevat maar liefst 24 kleurtjes, allemaal geïnspireerd op de natuur. In de nagellak zitten geen agressieve chemicaliën, ze zijn volledig vegetarisch en niet op dieren getest. Ook is de nagellak verrijkt met Community Fair Trade marula-olie. De nagellak belooft een hoogglanzende finish die ook nog eens snel droogt.

In totaal 24 kleuren dus, dat is zeker niet mis. Trouwens, het zijn er eigenlijk 23, want er zit één doorzichtig kleurtje bij die als base- en topcoat gebruikt kan worden! Ik heb zelf een mintgroen exemplaar van de Colour Crush nagellak en een paarse. De mintgroene heet Mint Cream en de paarse kreeg de naam Berry Gorgeous.

Mint Cream is mijn persoonlijke favoriet van deze twee. Ik heb al heel veel mintkleurige nagellak, maar deze is ook wel weer erg mooi. De nagellak dekt perfect na twee laagjes en laat mijn nagels inderdaad lekker glanzend!  Het lakken zelf ging ook prima. De kwastjes zijn helemaal recht afgesneden waardoor je heel precies kunt lakken. Prima dus!

Berry Gorgeous is een heel donkere kleur. Echt een aubergine kleur. Ik houd altijd wel van donkere kleurtjes, maar deze viel me helaas wat tegen. De nagellak dekt helemaal na twee laagjes, maar hij is heel dun van substantie, waardoor het lakken zelf niet helemaal lekker gaat. Het effect op mijn nagels vind ik dan ook niet heel mooi geworden. Wel glanzen m’n nagels mooi na het lakken, dat dan weer wel. Maar het is geen lakje wat ik zelf eens zou kopen, puur vanwege de substantie! Het kwastje zelf is verder prima, ook weer kaarsrecht afgesneden.

Mijn ervaring met de Colour Crush nagellakken van The Body Shop zijn dus een beetje wisselend! Mint Cream vind ik echt een mooie kleur, en ook op mijn nagels komt deze kleur goed uit de verf (ha). Berry Gorgeous vind ik wat minder, het effect op mijn nagels is ook wat minder mooi. Ik kan dus niet helemaal zeggen of alle nagellak van The Body Shop aan te raden is, puur omdat deze twee lakjes heel verschillend zijn! Ik ben wel benieuwd geworden naar de andere kleuren.

De Colour Crush nagellak is sinds september te koop en voor een flesje betaal je € 6,00.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.