Sporten is iets wat ik mijn hele leven al doe. Ik heb zelfs mijn vriend ontmoet tijdens het sporten! Ik kwam The Sporty Girl Tag tegen op internet, en het leek me wel leuk om deze vragen eens in te vullen. Ik vertel je alles over de sport die ik nu beoefen, hoe vaak ik dat doe en hoe ik mezelf motiveer om te blijven sporten!

Wat voor sport beoefen je?

Op dit moment ga ik naar de sportschool, daar doe ik fitness en af en toe ook zumba en kick-fit lessen. Vroeger zat ik ook op turnen en tot twee jaar terug deed ik ook streetdance. Nu ga ik dus alleen naar de sportschool!

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Mijn streven is om drie keer per week de sporschool te bezoeken. Vaak doe ik dan 2x fitnessen en 1x een groepsles, meestal zumba. Als ik dit aanhoud kom ik op ongeveer 4 uurtjes in de week, 2x 1,5 uur fitness en 1x een uurtje zumba. Best veel eigenlijk!

Ben je meer een cardio meisje, of juist meer van krachttraining, of helemaal zen met balansoefeningen?

Balansoefeningen heb ik nog nooit echt gedaan, dus daar kan ik niet over oordelen. Het lijkt me om eerlijk te zijn niet zo leuk. Verder doe ik cardio én krachttraining, eigenlijk al sinds ik in de sportschool kom (2,5 jaar nu). Ik snap niet dat mensen alleen cardio doen, krachttraining is namelijk ook supergoed voor je! Iedereen moet doen waar ‘ie zich prettig bij voelt natuurlijk, maar een combinatie van cardio en krachttraining vind ik perfect.

Sport je liever alleen of met anderen samen?

Het heeft allebei z’n voor- en nadelen. Alleen sporten vind ik fijn omdat ik dan lekker op m’n gemak m’n ding kan doen, en lekker muziek kan luisteren. Maar samen sporten is wel wat gezelliger natuurlijk! Ik vind het dus allebei leuk.

Wat doe je als je geen zin hebt om te sporten? Bedenk je liever 100 smoesjes of kun je jezelf toch motiveren?

Dat hangt van de situatie af. Als het gewoon stomme luiigheid is dan dwing ik mezelf wel om te gaan, puur omdat ik dan van mezelf even door de zure appel heen moet bijten. Als ik me echt niet lekker voel of eigenlijk andere belangrijke dingen heb om te doen, dan ga ik niet. Ik kon me vroeger altijd heel slecht voelen als ik een keer niet ging, nu kan ik dat beter relativeren. ‘Morgen weer een dag,’ denk ik dan.

Heb je een sportblunder die je kunt benoemen?

*denkt heel lang na* Er schiet me niks te binnen!

Waar kun je je echt aan ergeren tijdens het sporten?

ODE AAN DEZE VRAAG! Ik kan namelijk veel bedenken hierbij. Komt ‘ie.

In de sportschool irriteer ik me met stipt op nummer één aan opgepompte sportschooljongens. Die dan expres een superlaag uitgesneden top aandoen zodat hun spieren extra goed zichtbaar zijn. Er zullen best meiden zijn die het sexy vinden, ik vind het eerder aandachttrekkerij. Ik vind het ook irritant als mensen tijdens een simpele buikspieroefening gaan enorm zitten kreunen en steunen. Daar zit ik niet bepaald op te wachten. En verder kan ik me ook wel irriteren aan extreme drukte, want dan wordt het zo warm (en benauwd, lekker van al die lichaamsgeuren natuurlijk) dat sporten niet leuk meer is.

Tot zover mijn beklag. :-)

Ben je van de sportieve gadgets en hypes zoals een activiteitenmeter, speciale apps op je telefoon  of een hartslagmeter?

Nope, hier doe ik niet aan. Ik heb een ouderwetse (vijf jaar oude) iPod Nano waar ik muziek mee luister en that’s it. Op sommige apparaten zoals de crosstrainer en fiets zit wel een harslagmeter. Maar ik vind dat niet eens altijd prettig, want als ik op m’n hartslag ga letten gaat ‘ie altijd omhoog! Dus nee, ik ben niet zo van de gadgets en hypes. Het lijkt me wel leuk om eens een stappenteller te proberen, zou een goede motivatie zijn om buiten het sporten om wat meer te wandelen. :-)

Tot zover deze tag! Doe jij aan sport en zo ja, wat doe je?