Net zoals heel veel andere make-upmerken komt Yves Rocher dit jaar ook weer met een speciale kerstcollectie! De collectie voor 2014 bevat weer een hoop mooie producten, perfect voor de feestdagen. Kijk je mee naar de collectie?

De kerstcollectie van Yves Rocher bestaat dit jaar uit:

x alles

  • Grand Rouge lippenstift: een lipstick die je lippen voorziet van een stralende glans van goudkleurige glansdeeltjes.
  • Make-up palette: palette met maar liefst 60 kleuren oogschaduw, lipgloss en blush.
  • Glitterlotion: om je gezicht en decolleté te laten schitteren tijdens de feestdagen.
  • Zwarte Vruchten & Rode Vruchten collectie: een parfum dat verwerkt zit in meerdere huidverzorgingsproducten, zodat je tijdens de feestdagen lekker  ruikt!

Als ik zo naar de collectie kijk denk ik dat er voor iedereen wel iets in zit! Ik heb zelf het make-up palet en een aantal producten uit de Zwarte & Rode Vruchten collectie.

Make-up palette

Het make-up palette is denk ik wel een pronkstuk uit de kerstcollectie van dit jaar. Vorig jaar zat er ook al zo’n palette in het assortiment, dit jaar dus weer. Ik denk dat dit soort producten goed lopen, omdat het natuurlijk het ideale kerstcadeau is voor menig make-upliefhebber. Maar is de kwaliteit van dit palette ook goed? Ik ga het je vertellen.

De make-up zit in een box met een uitklapbaar systeem. In de box zitten de make-up palettes, variërend van oogschaduw, blush en lipgloss. Er zitten maar liefst 48 oogschaduwkleuren in, 8 kleuren lipgloss en 4 kleuren blush. Een heleboel kleuren voor mij om te swatchen dus. ;-) Maar voordat ik die ga laten zien, wil ik eerst even vertellen wat ik zo op het eerste gezicht van het palette vind. De box zelf vind ik erg leuk maar ook handig: omdat ‘ie lekker compact is neemt het niet veel ruimte in. Verder voelt het ook stevig aan allemaal, erg fijn. Wat de box zelf betreft heb ik dus geen op- of aanmerkingen.

Binnenin zit dus de make-up zelf. Links en rechts oogschaduw, en in het midden de blush en lipgloss.

Ook vind je in het midden een klein spiegeltje, waar je zelf kleuren in kan doen. Op deze manier kan je dus een eigen palette samenstellen, die je bijvoorbeeld in je tas kan doen. Dit vind ik echt geniaal bedacht. Je kan eindeloos variëren met je favoriete kleuren. Echt heel leuk bedacht.

Je krijgt er ook nog eens een boekje bij met wat tips en looks die je kan maken met het palette. Leuke toevoeging voor als je niet zoveel inspiratie hebt.

Dan is het nu tijd voor de swatches!

Toen ik de eerste kleur geswatcht had was ik ietwat teleurgesteld. Ik had wel iets meer pigment verwacht! Ik ging rustig verder en ontdekte dat er gelukkig ook wat beter gepigmenteerde kleuren in zitten. De kwaliteit van de oogschaduws is dus heel wisselend. De één is heel goed gepigmenteerd (zoals de eerste rij), de ander zie je bijna niet (zoals de bruine kleurtjes links, op de derde rij). Je kan zeker mooie looks maken met dit palette, maar ik had het fijn gevonden als de oogschaduws wat meer op één lijn hadden gezeten qua pigment.

Conclusie: een vrij aardig palette, maar de oogschaduws hadden van mij kwalitatief wel iets beter mogen zijn. De pigmentatie is erg wisselend. Er zitten hele mooie kleuren tussen, maar sommige kleurtjes zie je bijna niet. Ik zou dit palette aanraden als je bijvoorbeeld net begint met het dragen van make-up en lekker wil experimenteren. De blushes en lipkleuren zijn trouwens wel van goede kwaliteit, daar zou ik het nog wel voor kopen. Maar de oogschaduw vind ik ‘mwah’. Het palette kost € 19,90.

Zwarte Vruchten & Rode Vruchten collectie

In de collectie zit dus ook een complete vruchten collectie, onderverdeeld in Zwarte & Rode Vruchten. Hieronder vind je een overzicht van alle producten met de bijbehorende prijzen.

Rode vruchten
Douchegel 200ml: € 1,95
Hydraterende handcrème: € 2,50
Peelende douchegel (200 ml): € 3,95
Vloeibare handzeep (200 ml): € 2,95
Voedende lippenbalsem: € 1,95

Zwarte vruchten
Geurkaars (100 g): € 8,95
Hydraterende handcrème: € 2,50
Peelende douchegel (200 ml): € 3,95
Glitterpoeder voor het lichaam 10g: € 9,95
Voedende lippenbalsem: € 1,95
Douchegel (200 ml): € 1,95
Eau de toilette (50 ml): € 13,95
Zachte bodycrème (150 ml): € 7,95
Vloeibare handzeep (200 ml): € 2,95

Ik heb zelf drie producten om te laten zien: van de zwarte vruchten collectie de bodycrème en de handcrème, en van de rode vruchten collectie de douchegel.

De bodycrème zit in een grote pot waar 150 ml in zit. De geur van bramen komt je al tegemoet! De geur is zoet en blijft best wel goed hangen. De crème smeert fijn uit en hydrateert goed. De substantie is wel wat dikker, maar ik ondervind hier geen nadeel aan! Een goede crème dus wat mij betreft.

De handcrème zit in een tube van 75 ml. De handcrème is veel dunner qua structuur, maar hydrateert wel heel goed. Ik vind zo’n dunnere crème wel wat fijner voor m’n handen, hierdoor trekt het ook net even wat sneller in.

Tot slot de douchegel, deze behoort tot de Rode vruchten collectie en bevat kiwipitjes. De gel ruikt lekker, heel zoet. Ik ruik niet direct frambozen, maar het is wel lekker! De kiwipitjes zorgen voor een licht scrubbende werking, ik vind dit wel een leuke toevoeging! Hier zit 200 ml in.

Conclusie: ook dit zijn fijne producten! De geur is natuurlijk wel een kwestie van smaak, maar de crèmes zijn lekker hydraterend en de douchegel doet ook goed z’n werk. Prima kerstcadeautjes dus, alleen al vanwege de mooie verpakkingen!

~~~

Wil je iets uit deze kerstcollectie, ga dan nu naar een van de Yves Rocher winkels of bestel de producten online, want ze zijn op dit moment te koop!

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.