Zoals jullie misschien nog wel weten was ik vorige maand aanwezig bij de opening van de tweede Ziaja winkel in Nederland. Het was een superleuk event en ik ging met een hoop leuke producten naar huis. Een van de producten die ik meenam was de enzyme peeling, een product waar zowel de medewerkers van Ziaja als de host van die dag -Serena van Beautylab– enthousiast over waren. Dit maakte me natuurlijk wel erg nieuwsgierig! Ik heb de peeling getest en vandaag vertel ik wat ik ervan vind!

Wat zijn enzyme peelings?

Eerst even wat uitleg over wat enzyme peelings nou precies zijn. Bijna iedereen weet tegenwoordig denk ik wel dat de huid uit verschillende lagen bestaat. De buitenste laag wordt de hoornlaag genoemd: deze bestaat uit verhoornde (dode) huidcellen. Dat is niet erg, maar wanneer deze laag verhoornde cellen zich ophopen kan er een verdikking ontstaan. Hierdoor kan de huid dof worden, en kunnen er bovendien eerder onzuiverheden ontstaan.

Om verhoornde huidcellen te verwijderen kun je een scrub gebruiken, maar een peeling volstaat ook. Een peeling bevat vaak schurende bestanddelen, organische zuren en hoornstofverwekende bestanddelen. (bron) Dit alles zorgt ervoor dat de verhoornde huidcellen losweken en oplossen. Als het goed is komt er dan een stralende huid tevoorschijn!

Ziaja Enzyme Peeling

De enzyme peeling van Ziaja zit in een witte tube (60 ml) met donkerblauwe accenten. De stijl van Ziaja bevalt me wel: geen poespas op verpakkingen, maar alles juist heel clean en simpel. Om deze reden vind ik de verpakking dan ook helemaal prima.

Peels off dead epidermal cells and facilitates the penetration of active ingredients. Prepares the skin for further cosmetic treatments.
Smooths and softens the skin. Slightly brightens the skin. Directions: smooth evenly over face 1 of 2 times per week. Avoid eye area. Rinse off with warm water after 10 to 15 minutes.

Op de achterkant staat wat informatie over het product, evenals een ingrediëntenlijst. De peeling haalt dode cellen van de bovenste huidlaag weg en zorgt ervoor dat je huid glad en zacht wordt. Ook zou het de huid lichtjes helderder maken.

De peeling bevat geen siliconen, minerale olie of parfum. Ideaal dus voor mensen die allergisch zijn voor een van deze bestanddelen. Wat er wel in zit zijn hydraterende en verzachtende ingrediënten, ontstekingsremmende ingrediënten, een enzym (uit de papaya vrucht), oplossingsmiddelen en zoethout extract. Het zou geschikt zijn voor alle huidtypen, zelfs de gevoelige huid.

In de tube zit de peeling zelf, wat qua substantie vrij dun is. De peeling is doorzichtig wit en ruikt heel neutraal. Dit kan je over je hele gezicht aanbrengen, behalve rondom je ogen, en zo’n 10 tot 15 minuten laten zitten. Daarna kan je het eraf halen met warm water.

Tijd om te testen! Ik heb de peeling vooral op mijn T-zone gebruikt, en een beetje op mijn wangen (naast mijn neus). Hier is mijn huid wat dikker en heb ik wat vaker onzuiverheden. Toen ik er weer eens wat meer last van had leek het me een goed moment om de peeling uit te proberen!

De peeling zelf blijft gedurende de 10-15 minuten hetzelfde aanvoelen op mijn huid. Na een minuut of tien voelt het iets trekkeriger, maar alsnog niet vervelend. Ik had verwacht dat het misschien een beetje zou branden (aangezien de peeling toch dode huidcellen oplost), maar hier heb ik helemaal geen last van gehad!

Na ongeveer een kwartier haalde ik het eraf met warm water. Wat tevoorschijn kwam was een hele gladde huid! Ik was echt onder de indruk. Wel voelde mijn gezicht wat trekkerig aan, maar dat loste ik op door wat gezichtscrème op te doen. Ik moet zeggen dat ik erg verrast ben door de peeling, ik vind het zelfs beter werken dan een ‘gewone’ scrub. Mijn huid is echt helemaal glad na gebruik, en is ook een stuk minder gevoelig dan wanneer ik scrub heb gebruikt.

Voor & na:

Ik zie niet enorm veel verschil (ik voelde vooral verschil) maar je ziet op de tweede foto wel dat mijn gezicht wat egaler is.

Ik besloot de crème een paar weken achter elkaar te gebruiken om het goed te kunnen testen. Het is me opgevallen dat mijn gezicht keer op keer weer lekker glad en zacht aanvoelt. Dat trekkerige blijft wel, maar dat is goed op te lossen met een crème. Mijn huid is op dit moment in erg goede conditie dus ik heb de peeling nu niet nodig om puistjes en dergelijke te doen verminderen, maar ik denk dat zo’n peeling op den duur zeker kan bijdragen aan een mooiere huid.

Conclusie

Ik kan niet anders dan de medewerkers van Ziaja en Serena gelijk geven. De enzyme peeling is een geweldig alternatief voor een scrub. Het maakt op een milde maar effectieve wijze mijn huid gladder en egaler. Ik had verwacht dat het misschien een wat heftig product zou zijn (door de enzymen), maar dat is helemaal niet het geval. Mijn huid voelt na gebruik heel fijn aan. Ik kan deze peeling dus zeker aanraden! En het mooiste is misschien nog wel de prijs!

De Ziaja Enzyme Peeling kost slechts € 4,99 en is te koop via de Ziaja website of in een van de Ziaja winkels in Den Haag.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.