Ik denk dat bijna ieder meisje wel iets heeft met make-up. Of deze interesse nou gewekt wordt op jonge leeftijd of juist wat later: er zijn veel dames die dagelijks make-up dragen. Soms gaat dit nog een stapje verder, als het echt een grote hobby wordt bijvoorbeeld of als je gaat beginnen met beautybloggen. Daarom heb ik vijftien herkenbare zaken beschreven die jij als make-upliefhebber wel móet herkennen!

Je weet dat je een make-upliefhebber bent als…

… je het tijdperk van 88 palettes, Eyeko, Konad en de beautyblender nog hebt meegemaakt.

… je deze cosmeticaproducten ook daadwerkelijk in huis hebt, maar ze niet vaak meer gebruikt (zoals ik).

… je eeuwig en altijd een volgepropte make-uptas probeert mee te nemen op vakantie. Om vervolgens te concluderen dat het misschien toch een beetje teveel van het goede is.

… je bij elke Kruidvat/Etos/DA/willekeurige andere drogisterij actie op make-up langs gaat om voor een leuk prijsje nieuwe make-up te bemachtigen. Ja, óók als je al een heleboel hebt.

… je het vreemd vindt dat je vriendinnen kunnen leven met enkel een mascara, oogpotlood en een lippenstift. Ieder zijn ding natuurlijk, maar zelf houd je meer van een goed gevulde collectie.

… je na een paar dagen ziek te zijn geweest, of gewoon na een paar off-days, gewoon weer zin hebt om jezelf weer op te maken.

… je je kan herkennen in onderstaande meme:

… foundation, concealer, poeder, bronzer, blush, highlighter, eyeliner, mascara, wenkbrauwpotlood én wenkbrauwgel onderdeel uitmaken van jouw vaste make-uproutine. En je dit ook gewoon in 15 minuten netjes aangebracht hebt.

… je je familie/vrienden/klasgenoten geregeld van make-upadvies voorziet, ook al wordt daar niet altijd om gevraagd (oeps).

… je een gat in de lucht springt wanneer een nieuwe make-upmerk zich in Nederland vestigt (denk aan Inglot, Flormar en Kiko).

… je de zoveelste lipstick koopt in het rood, maar jezelf er toch van weet te overtuigen dat het ECHT wel een andere tint rood is dan de lipsticks die je al hebt! En deze tint heb je ook echt gewoon nodig natuurlijk.

… je in tijdschriften meteen naar het make-upgedeelte bladert.

… je oprecht teleurgesteld bent als je nieuwe oogschaduw niet zoveel pigment afgeeft als je had gehoopt. Waar een ander dit misschien gewoon prima vindt, baal jij er goed van.

… je enorm goed speurwerk verricht op internet voordat je daadwerkelijk een nieuw product gaat kopen. Want hallo, jouw make-up moet natuurlijk wel van goede kwaliteit zijn! (en zo voorkom je dus het punt hiervoor)

… je gaat winkelen en altijd even moet kijken bij de make-upafdeling, ook al heb je niets nodig.

~~~

Herkenbaar? Laat weten wat voor jou helemaal herkenbaar is in de comments, en misschien heb je nog wel mooie aanvullingen? Let me know!