Nadat ik mijn geliefde Inglot cream concealer had opgemaakt was het weer tijd voor iets nieuws. Ik test graag nieuwe make-up uit, dus ik zocht een nieuwe concealer om de donkere kringen onder mijn ogen te verdoezelen. In Duitsland liep ik per toeval tegen een Kiko winkel aan, waar ik een vloeibare concealer vond. Tijd om te testen!

Kiko Milano Natural Concealer

Vloeibare concealer met natuurlijk en stralend effect. Een gladde, makkelijk uit te smeren textuur die perfect versmelt met de teint en een dun laagje vormt met regelbare dekking. Natural Concealer is fris en comfortabel op de huid, egaliseert en camoufleert wallen, onregelmatigheden, verkleuringen en rimpeltjes met een zeer natuurlijke glanzende finish. De formule, verrijkt met vitamine E dat een antioxiderende werking heeft, maakt de huid glad en zacht.

De concealer is verkrijgbaar in zeven tinten, ik heb zelf de op twee na lichtste: 03 Medium. Deze leek me perfect voor mijn huid. De concealer is hyupoallergeen, niet comedogeen en vrij van parabenen.

Zoals alle producten van Kiko zit ook dit product in een zwart kartonnen doosje. Hier valt wat info over het product te lezen, en natuurlijk ook de kleur.

Binnenin zit de concealer zelf, in een lipgloss-achtige verpakking met applicator. Niet zo hygiënisch als een tube, maar wel prima wat mij betreft. Met de applicator kan je stipjes zetten en dit vervolgens met je vingers kloppend vervagen.

De concaler zelf is niet heel dik, ook niet vloeibaar. Eerder aan de dikke kant, maar dat ervaar ik niet als vervelend. Er komt veel pigment vanaf, wat deze concealer dus heel dekkend maakt. I like! Ik gebruik deze concealer nu vooral onder mijn ogen, omdat mijn huid verder heel egaal is op het moment (yay). Omdat ik in het verleden wel oneffenheden in m’n gezicht heb gehad en weet hoe je dit kunt camoufleren (check dit filmpje), denk ik dat ‘ie ook zeer geschikt zou zijn voor meiden met oneffenheden en puistjes.

Ik heb ‘m dus vooral onder mijn ogen getest, en op die plek doet ‘ie zijn werk prima vind ik! Na het aanbrengen zie ik er een stuk wakkerder en frisser uit, en dat zie ik graag. ;-) De concealer gaat niet in de lijntjes zitten, maar ik moet hierbij zeggen dat ik hier nooit last van heb, omdat ik zo goed als geen lijntjes rond mijn ogen heb.

De concealer blijft goed zitten, maar afpoederen is wel een must.

Conclusie

Ik ben erg tevreden over de Natural Concealer van Kiko Milano. Vind ik hem beter dan mijn vorige exemplaar van Inglot? Nee, dat stiekem niet. Die van Inglot vond ik helemaal perfect, maar deze van Kiko komt aardig in de buurt. Wat ik belangrijk vind doet ‘ie, en dat is zorgen voor goede dekking. Ook blijft het prima zitten en het aanbrengen gaat ook goed met de applicator. De prijs vind ik ook een pluspunt.

Kiko Milano is online te koop en de Natural Concealer kost € 5,50.