Heel lang heb ik het make-upschap bij Action gemeden. Ik had genoeg make-up en de kwaliteit leek me niet altijd om van naar huis te schrijven. Toch besloot ik vorige week weer even langs de make-up te lopen. Mijn oog viel op een oogschaduw paletje van Max & More. De kleuren zagen er goed uit, dus ik nam het mee. Voor die € 1,29 wilde ik het wel weer eens proberen.

Naar mijn idee was Max & More altijd een goedkoop eigen merk van Action zelf, maar na wat Google-werk blijkt het echt een ‘gewoon’ make-upmerk te zijn. Met een vrij groot assortiment. Had ik niet verwacht! Niet dat het mijn mening over het paletje beïnvloedt, maar ik vond dit wel even leuk om te delen.

Terug naar het oogschaduwpalette dat ik meenam! Ik koos voor een baked palette, met vier kleurtjes. De kleuren spraken me aan, dit was de voornaamste reden dat ik het kocht. De naam van het palette is Retro Chique. Leuke naam vind ik zelf. De oogschaduw zit in een zwart doosje. Op de achterkant staat nog wat informatie. Ziet er prima uit vind ik.

Dit is paletje dat uit het doosje tevoorschijn komt. Hij is van plastic en voelt naar mijn mening heel goedkoop aan. Ik krijg de deksel er ook niet goed af en vrees even voor mijn nagels. Gelukkig duurt het na even proberen. De kleuren vind ik er nog steeds goed uit zien.

Tijd om te swatchen! Wat ik al vermoedde bleek te kloppen: de kleuren zijn slecht gepigmenteerd. Was wel een beetje te verwachten voor die prijs, maar toch vind ik het jammer! De oogschaduws voelen heel ruw en droog aan. Er komt wel een beetje kleur vanaf, maar zeker niet genoeg.

Ik heb mijn best gedaan om er een look mee te maken. Dit was het resultaat.

Conclusie

Het had heel mooi kunnen zijn: een oogschaduwpalette met vier kleuren voor slechts € 1,29. Helaas moet ik concluderen dat het niet mogelijk is om voor voor zo weinig geld een goed palette te verkopen. De kleuren vind ik prachtig, maar de kwaliteit is gewoon beroerd. Voor beginners is dit misschien nog wel oké, of als je je looks naturel wilt houden, maar ik vind persoonlijk dat je er geen mooie look mee kan maken. Ik kan dit palette dus niet aanraden.

De Max & More palettes zijn te koop bij Action voor een prijs van € 1,29.