Series kijk ik al sinds jaar en dag. Het komt elke keer een beetje met vlagen, maar het laatste halfjaar ben ik weer volop aan het kijken! Mijn vriend heeft hier ook een aardig aandeel in, want we kijken series eigenlijk altijd samen. Even ontspannen en lekker een aflevering (of twee, of drie) kijken. Ik houd ervan! Op dit moment volgen we weer wat dingen, dus het leek me leuk om dit met jullie te delen! Ook de series die ik vroeger gekeken heb komen aan bod. Lees je mee?

Under The Dome

Under The Dome is een sciencefiction/dramaserie over een fictief dorpje in Amerika genaamd Chester’s Mill, waar een mysterieuze koepel (dome) de stad omringt. Niemand kan Chester’s Mill nog in of uit gaan en niemand weet hoe de mysterieuze koepel er gekomen is. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van auteur Stephen King.

Deze serie zijn mijn vriend en ik nu aan het volgen. We zijn denk ik een week of twee geleden begonnen en zijn nu aan het begin van het tweede seizoen! Tja, als we gaan kijken doen we meestal meteen een stuk of drie afleveringen, en dan gaat het natuurlijk hard. Ik had eerst mijn bedenkingen bij deze serie, maar mijn moeder had hem al een paar keer aangeraden, dus besloten we toch te beginnen. We kijken via Netflix, heel makkelijk! De serie leek verrassend leuk en spannend. Er zijn nu twee seizoenen, en seizoen drie wordt komende zomer verwacht. Ik ben op dit moment aardig verslaafd!

Game of Thrones

Game of Thrones is fantasy/drama serie en speelt zich af in een compleet andere wereld. Houd je van een combinatie van actie, drama en fantasy, dan is dit zeker een serie om te kijken! De serie is gebaseerd op de boeken uit de serie Het Lied van IJs en Vuur van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin.

Game of Thrones vind ik ook helemaal geweldig! Deze Amerikaanse serie is al jaren een groot succes en in april vorig jaar zijn mijn vriend en ik het ook gaan kijken. En ik kan je vertellen: we waren helemaal verslaafd in die tijd! Het is gewoon zo goed gemaakt, echt heel gaaf. Helaas moesten we na vier seizoenen afkicken, want in april 2015 wordt pas seizoen vijf verwacht. Mijn verslaving is nu dus weer een beetje weggeëbd, maar ik vrees dat die weer terugkomt zodra het nieuwe seizoen begint. Ik ben erg benieuwd!

Lost

Lost is een avontuur serie, en het gaat over een aantal mensen dat na een vliegtuigcrash strandt op een mysterieus tropisch eiland.

Ah, Lost vond ik ook een geweldige serie om te kijken. We begonnen in augustus met kijken, en werden binnen korte tijd ook verslaafd. Gelukkig waren er zes seizoenen, met elk seizoen ongeveer 20 afleveringen! We hebben dus heel wat uurtjes van deze serie gekeken. :-) Ik was helemaal verslingerd aan Lost, vooral het mysterieuze vond ik gaaf. Het eerste seizoen is goed, maar mijn favoriete seizoenen zijn toch wel twee en drie denk ik. De laatste paar seizoenen zijn wat ingewikkelder, maar toch nog leuk vind ik. Ik ga niet over het einde uitweiden… ;-)

Gossip Girl

Gossip Girl is een Amerikaanse dramaserie gebaseerd op de boeken van Cecily von Ziegesar. Het gaat over een groep 16- en 17-jarigen die opgroeien in de bovenklasse van New York City.

Dan even heel wat anders, namelijk: Gossip Girl! Haha. De serie die ik als 15-jarig meisje begon te volgen samen met een vriendin. Ik had drie seizoenen op dvd en we keken de afleveringen tot diep in de nacht. Daarna heb ik zelf nog wat afleveringen gekeken, en daarna had ik geen tijd of zin meer. Later wilde ik het wel weer gaan kijken, maar wist ik niet meer waar ik gebleven was. En omdat er toen nog geen Netflix bestond vond ik het teveel gedoe om te kijken waar ik was gebleven. Máár, ik heb altijd gezegd dat ik het weer eens opnieuw wil gaan kijken, dus misschien gaat dat er zomaar weer eens van komen.

Flikken Maastricht

Flikken Maastricht is een Nederlandse politieserie die zich afspeelt in het mooie Maastricht.

In 2012 begonnen mijn moeder en ik met het kijken van Flikken Maastricht. In een paar maanden tijd hadden we alle seizoenen gezien en konden we niet wachten op het nieuwe seizoen! De laatste maanden was Flikken weer op tv met een nieuw seizoen, en ondanks dat ik wat minder verslaafd ben dan toen, vind ik het nog steeds een erg leuke serie om te kijken. Het is, naar mijn mening, toch wel een van de beste Nederlandse series van dit moment! Ze wonnen dit jaar dan ook de Gouden Televizierring.

~~~

Naast deze series die ik al gekeken heb, heb ik ook een lijstje met series die ik graag nog wil zien:

  • Breaking Bad
  • Suits
  • Orange is the new black
  • Prison Break
  • Orphan Black

Dit is dus een greep van de series die ik kijk of nog wil kijken. Het zijn heel verschillende series, maar overal zit wel wat drama in. Mijn grote favoriet is Game of Thrones, maar Lost komt ook aardig in de buurt. Mochten jullie nog aanraders hebben op het gebied van series, dan hoor ik het graag!

Kijk jij ook series?