Na al die feestdagen kan je huid vast wel een oppepper gebruiken! De mijne in elk geval wel, zeker in combinatie met het gure weer van de laatste week. Dit maskertje van Purederm had ik al een poosje liggen, en onlangs besloot ik hem dan eindelijk te gebruiken. Het leek me een ideaal masker om mijn huid even een boost te geven.

Purederm is een merk waar online niet veel over te vinden is. Ik weet dat het merk in sommige Etos filialen verkocht worden, en als ik me goed herinner hebben ze het ook bij De Tuinen en DIO drogist. Een wat lastiger masker dus om te verkrijgen, maar wellicht wel de moeite waard! Tijd voor mijn review..

Het maskertje zit in een zakje van 15 ml. Dit is ruim genoeg voor heel je gezicht! Het zakje vind ik er leuk uit zien, lekker zomers. Dat is wel even fijn zo middenin de winter!

Ik heb het maskertje in de ‘mango’ versie. Hier zit onder andere dode zeezout in en extracten van mango en sinaasappel. Hier onder zie je de ingrediëntenlijst.

Water, kaolin (klei), glycerine (maakt de huid zacht), titanium dioxide (zonnefilter???) en nog wat ingewikkelde namen. Op de lijst zie ik verder ook aloë vera sap, mango fruit extract, lemon fruit extract en lavendelolie. Ik zie ook parabenen (methylparaben) en parfum. Op zich een prima masker denk ik, maar die parabenen hadden er wat mij betreft uit gemogen! Ook als je allergisch bent voor parfum kan je dit masker beter vermijden.

Het masker zelf is vrij dik van structuur, ik kreeg het met een kwastje niet op mijn gezicht! Na een paar minuten werd het masker keihard. Het is de bedoeling dat je het zo’n 15 tot 20 minuten laat zitten, dit deed ik braaf. Na een minuut of vijf vond ik het masker wel wat minder prettig aanvoelen, het werd heel zwaar en voelde heel dik naar mijn idee. Ik haalde het er hierna af met een warm washandje.

Mijn huid voelde erna wel fijn aan! Lekker zacht in elk geval. Wel wat trekkerig helaas, ik heb dit verholpen door dagcrème op te doen. Daarna had ik hier geen last meer van. Het resultaat vond ik dus prima, maar echt een wondermaskertje is dit niet. Het is een prima maskertje als je gewoon even wil relaxen en je huid wil verzorgen, maar ik zou er niet teveel van verwachten. Het mist een beetje de ‘wow’-factor die ik wel graag ervaar. ;-) Ik zou ‘m in elk geval niet nog eens kopen, daarvoor vind ik ‘m niet bijzonder genoeg.

Purederm is te koop bij enkele Etos en De Tuinen filialen, en ook bij drogisterij DIO. Dit maskertje kost ongeveer € 1,49.