Al tijden stond er een cuticle remover op mijn wensenlijstje. Mijn nagelriemen zijn vaak nogal droog en dat vind ik geen gezicht als ik nagellak fotografeer. In Duitsland spotte ik een Cuticle Remover van Sally Hansen. Niet wetend hoe het precies werkte gooide ik het in mijn mandje: ik zou later wel even checken hoe het precies werkte! Inmiddels heb ik de Cuticle Remover getest en vandaag deel ik mijn bevindingen.

De Instant Cuticle Remover zit in een kartonnen doosje met daar in een flesje van bijna 30 ml. Best veel dus, ik denk dat je hier erg lang mee kan doen.

Dit is het flesje wat erin zit! Heel rechttoe rechtaan, maar op zich prima. Op de achterkant staat nog wat informatie, maar dit is ongeveer hetzelfde als op het doosje staat. Het is de bedoeling dat je deze remover aanbrengt op je nagelriemen (cuticles). Deze moet je dan na 15 seconden teruduwen, en de remover daarna afspoelen met warm water en zeep. Er staat uitdrukkelijk op vermeld dat je het goedje niet langer dan 1 minuut op je nagelriemen mag laten zitten. Enigszins bang gemaakt hierdoor (‘er moet dus wel iets slechts in zitten’, dacht ik) ging ik aan de slag. ;-)

Eerst nog even kijken naar de ingrediënten van deze remover. Water staat op de eerste plek, gevolgd door potassium hydroxide. Dit kende ik nog niet, dus ik heb opgezocht wat dit voor stofje is. Potassium hydroxide blijkt een stofje te zijn wat zeer corrosief of terwijl agressief of bijtend is. Dit betekent dus dat dit stofje ervoor zorgt dat je nagelriemen ‘oplossen’. Natuurlijk niet helemaal, maar het maakt ze wel week.

Wat ik verder zie is butylene glycol, dit helpt werkzame stoffen binnen te dringen in de huid. Wat me verder nog opvalt is dat er verschillende bloemenextracten in zitten, en een (vrij kleine) hoeveelheid aloë vera sap. Oh, en ook meerdere soorten parabenen. Dit vind ik wel jammer, want ondanks dat dit ervoor zorgt dat het langer houdbaar is, is het natuurlijk eigenlijk gewoon chemische rotzooi.

Goed, ik ging enthousiast mijn nagelriemen voorzien van een laagje remover. De remover zelf is wat dikker dan ik had verwacht: het blijft in elk geval goed op mijn nagelriemen liggen. Na 15 seconden duwde ik de boel terug, en dat ging bijzonder makkelijk. Ik merkte echt dat de remover ze een stuk losser en weker maakt.

Daarna was het tijd om alles af te spoelen. In eerste instantie was ik wat teleurgesteld door het resultaat. Mijn nagelriemen zagen er wat meer verzorgd uit, maar ik vond ze nog steeds niet mooi. Een stuk dikker, leek wel. Maar als ik ze vervolgens nog wat terug probeerde te duwen, leek alles wel een beetje los te maken. Dit vond ik persoonlijk best wel eng, ik kon bijna ‘onder’ mijn nagelriemen. Het deed geen pijn, maar heel fijn voelde dit nou ook weer niet.

Deze foto maakte ik een paar dagen later, nadat ik de remover had gebruikt. Ik vind het niet mooi!
M’n nagels zijn trouwens ook wel eens mooier geweest, haha.

Ik heb de remover nu een aantal keer gebruikt, en ik heb ontdekt dat het vooral zorgt dat mijn nagelriemen makkelijker terug te duwen zijn. Het haalt ze dus niet echt weg (wat ook niet goed zou zijn denk ik haha). Ik ben niet helemaal overtuigd, maar het is op zich wel een makkelijk product om ze wat ‘losser’ te maken. Na gebruik is het wel aan te raden je nagelriemen goed te verzorgen met een boter of olie.

Conclusie

Ik ben niet overtuigd van deze cuticle remover. Het goedje zorgt ervoor dat mijn nagelriemen wat weker worden, waardoor je ze dus makkelijker terug kan duwen. Maar of ik het ook echt mooier vind? Neh, ik weet niet. Ik denk dat je, om echt mooie nagelriemen te krijgen, nog heel veel moet smeren met crèmes en dergelijke. Misschien moet ik dat ook maar ’s doen! Om een lang verhaal kort te maken: ik zou dit niet nog eens kopen.

Sally Hansen is in Nederland vooral te koop bij ICI Paris XL, en ook bij enkele DA en Kruidvat filialen. De remover kost € 8,99.