Tijdens de opening van Ziaja mocht ik een aantal producten uitkiezen om te testen voor Pink Sensation. Ontzettend leuk natuurlijk! Wisten jullie al dat ze een speciale geitenmelk lijn hebben? Toen ik dit hoorde wilde ik hier graag iets van testen. Ik koos voor een handcrème, want die kan ik met dit gure weer wel gebruiken. Inmiddels heb ik de handcrème een aantal keer gebruikt en heb ik ‘m dus goed kunnen testen. Wat vind ik ervan?

Deze crème van Ziaja komt in een wit doosje met zilveren accenten. Ik vind het er prima uit zien! Op de achterkant staat wat informatie over over het product en hoe je het moet gebruiken. Binnenin een tube van 50 ml. Ook de tube is wit met zilveren accenten. Prima dat het een tube is, dat vind ik zelf altijd wel handig werken.

De handcrème is bedoeld voor de droge huid. Omdat ik mijn handen vaak was per dag en omdat het nu aardig koud is buiten zijn mijn handen rond deze tijd van het jaar altijd vrij droog. Zo’n handcrème is dus zeer welkom! In deze zit onder andere geitenmelk proteïne, shea boter en een natuurlijk UV filter.

Wat ik op de ingrediëntenlijst ook zie is minerale olie. Verder ook ingrediënten als cacaoboter en diverse soorten oliën. Van deze lijst word ik blij!

Dit is wat er uit de tube komt, een witte crème die naar mijn mening heel lekker ruikt. Ik kan de geur niet zo goed omschrijven, maar het ruikt in ieder geval erg fris! De crème is wat aan de dikke kant vind ik, maar is op zich wel goed uit te smeren. Ik heb alleen het idee dat ik wat meer crème nodig heb dan gebruikelijk, omdat het toch iets stroever uitsmeert dan ik gewend ben.

Wat ik wel gemerkt heb is dat de crème mijn handen een stuk zachter maakt. Het droge, trekkerige gevoel is in elk geval weg. De crème trekt ook snel in en laat geen laagje achter op mijn huid. In dat opzicht werkt de crème dus heel goed! Ik heb op sommige sites gelezen dat deze crème ook anti-aging is. Hier heb ik persoonlijk weinig van gemerkt, maar ik heb dat met mijn 20 jaar nog niet bepaald nodig. Het zou ook pigmentvlekken helpen verminderen. Ook deze heb ik niet op mijn handen, dus daar kan ik geen oordeel over geven. In mijn ogen is dit gewoon een normale handcrème, die zijn werk behoorlijk prima doet!

Nu hoor ik je denken: heeft deze handcrème ook nadelen? Ik heb er lang over moeten nadenken, maar ik heb er geen kunnen vinden. Het enige wat me opviel is dat ik wat meer nodig heb om het goed uit te te kunnen smeren.

Conclusie

Je raadt het misschien al: ik ben fan van deze handcrème. Het is geen wonderspul, maar de crème doet z’n werk gewoon goed en zorgt ervoor dat mijn handen weer zacht aanvoelen! En dat is nou precies wat ik nodig heb in de winter. Verder trekt het snel in en laat het geen vettig laagje achter op mijn huid. De prijs vind ik ook een voordeel, want die ligt (zoals de meeste producten van Ziaja) lekker laag.

De Ziaja Goat’s Milk handcrème kost € 4,29 en is te koop via de Ziaja website of in een van de Ziaja winkels in Den Haag.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.