Hoewel ik niet bepaald fan ben van Miley Cyrus, werd ik wel enthousiast van haar felroze lipstick voor MAC Viva Glam. Ik had nog niet echt besloten of ik de producten zou kopen of niet, maar toen ik in mijn mailbox las dat de lipstick en lipglass ineens online te koop waren, lagen ze voordat ik het wist in mijn digitale winkelmandje. Niet veel later waren ze echt van mij. Lees snel verder voor mijn review en swatches van MAC Viva Glam Miley Cyrus!

Ieder jaar gaat make-upmerk MAC Cosmetics een samenwerking aan met een celeb. We zagen eerder al Lady Gaga & Cindy Lauper, Rihanna en Nicki Minaj. Nu is het dus de beurt aan Miley Cyrus! De totale opbrengst van de lipsticks en lipglasses gaan naar het MAC Aids Fund. Door een lipstick of lipglass te kopen vul je niet alleen je stash aan met een mooi product, maar draag je ook je steentje bij aan de strijd tegen Aids en Hiv. Een goede zaak dus.

De lipstick van Miley Cyrus heet officieel: ‘Viva Glam Miley Cyrus – Hot Pink’ en de lipglass is ‘Viva Glam Miley Cyrus – Hot Pink with sparkling pearl’. De namen verraden het al: dit zijn felroze producten. De lipstick is een Amplified lipstick, dat is een soort lipstick van MAC die erom bekend staat lekker creamy te zijn en veel kleur afgeeft. Ik heb al twee van dit soort lipsticks in mijn collectie (Saint Germain en Vegas Volt)

Dit zijn ze! Beide producten zitten (net zoals altijd bij MAC) in een zwart doosje. Alleen bij de Viva Glam producten vind je een handtekening van de celeb erop in het rood! Hier van Miley Cyrus dus. Op het doosje staat verder wat voor product het is en welke kleur het is.

Dit zijn ze dan, de lipstick en lipglass! Op het eerste gezicht ziet het er goed uit vind ik. De lipglass ziet er uit zoals alle andere lipglasses van MAC, alleen dan met handtekening. De lipstick heeft rode accenten in plaats van de gebruikelijke zilveren, en bevat ook een handtekening.

Viva Glam Miley Cyrus – Hot Pink Amplified Lipstick

Dit is de lipstick. Ik vind ‘m er op het eerste gezicht prachtig uit zien! ♥ Maar dat heb ik om eerlijk te zijn altijd wel bij MAC lipsticks. De lipstick is felroze, maar nog net niet neon vind ik. Het is ook een beetje een lastige kleur om te fotograferen! Hij is in het echt feller dan op deze foto’s.

Wat ik vooral fijn vind aan deze lipstick is dat ‘ie lekker romig is en fijn aan te brengen is. Het pigment is helemaal top, want er komt direct veel kleur af. Ook wat longlasting betreft scoort de lipstick goed: een paar uurtjes blijft ‘ie zeker mooi.

Viva Glam Miley Cyrus – Hot Pink with sparkling pearl lipglass

De lipglasses van MAC zijn eigenlijk gewoon lipglossjes, maar dan met een eigen naam. Bij deze lipglass zit een applicator om het mee aan te brengen. Deze versie van Miley Cyrus is ook felroze met een mooie shimmer. Ziet er ook goed uit wat mij betreft. Het is me opgevallen dat de lipglass een blauwe ondertoon heeft, waardoor ‘ie extra van je lippen af knalt. I like!

Qua textuur zijn de lipglasses van MAC heel plakkerig, dat is ook het geval bij dit exemplaar. Ik vind dit zelf niet heel prettig aanvoelen, maar de plakkerigheid zorgt er wel voor dat het supergoed blijft zitten. Dat is natuurlijk wel een voordeel! Zeker in combinatie met de lipstick heb je lange tijd mooi gestifte lippen.

Swatches

Dan is het nu tijd voor… swatches van MAC Viva Glam Miley Cyrus!

Lipstick, lipglass, lipstick + lipglass

Boven zie je alleen de lipglass. Ik ben niet helemaal kapot van het resultaat om eerlijk te zijn! De glitters zijn nogal groot en verder zit er weinig kleur aan. Hij glanst wel heel mooi vind ik! Op de tweede foto zie je alleen de lipstick. Hij dekt enorm goed en de kleur vind ik ook heel mooi. De kleur is vrij fel, maar nog niet in your face fel. De laatste foto is de lipstick en lipglass gecombineerd. Dit geeft een stuk feller resultaat! Ik vind de lipstick in combinatie met de lipglass ook het mooist.

 Ik ben heel blij met deze Miley Cyrus van MAC! De combinatie van de lipstick en lipglass vind ik geweldig, maar de lipstick apart vind ik ook mooi. De kwaliteit is zoals ik van MAC gewend ben, en dat is gewoon erg goed. En wat is er nou mooier dan je stash aanvullen met twee van zulke mooie producten én tegelijkertijd een goed doel steunen? Ik ben blij dat ik ze (al was het vrij impulsief) toch gekocht heb!

De MAC Viva Glam Miley Cyrus producten zijn limited edition op dit moment alleen nog online te koop. De collectie ligt vanaf 13 februari 2015 in de winkels.

Wat vind jij van deze Miley Cyrus lipstick en lipglass?