Een combinatie review, dat leek me wel eens leuk voor de verandering. Vandaag is het de beurt aan twee producten van Pupa Milano: de Ultraflex macara en de Vamp! Eyeliner, allebei in een gitzwarte kleur. Zwarte mascara en eyeliner gebruik ik elke dag, dus ik was benieuwd of ik deze producten kon toevoegen aan mijn dagelijkse look. Lees snel verder voor mijn review, foto’s en swatches!

Pupa Milano Ultraflex Mascara

De Ultraflex Mascara van Pupa is een klassieker en bestaat al heel wat jaartjes. Ik weet nog dat een vriendin van mij in de derde klas van de middelbare school deze mascara met felrood hulsel gebruikte. Ik vond ‘m geweldig en hij bleek dus van Pupa te zijn. In 2009 kreeg ik ook een Ultraflex mascara van haar, maar die was anders dan de variant die ik nu heb. Tijd om te testen of deze mascara ook zo goed is!

Deze mascara kenmerkt zich door de rode huls met zilveren accenten. Ik vind het er prima uit zien, lekker opvallend. Het borsteltje is recht en bevat kleine haartjes, als een soort kammetje. Zo op het eerste gezicht zou deze mascara de wimpers wel eens heel mooi kunnen separeren. Deze mascara zou volgens het merk zelf een zeer laag allergierisico hebben en oogheelkundig getest zijn. Fijn dus voor dames met gevoelige ogen!

Het kammetje vind ik erg goed werken! Mijn wimpers worden mooi gesepareerd en daarnaast krijgen ze ook wat meer volume. Na één laagje ben ik al tevreden, dat is dus zeker een pluspunt. De mascara is niet waterproof, maar dat claimt Pupa ook niet. Bij mij blijft ‘ie in elk geval prima zitten gedurende de dag.

De Pupa Milano Ultraflex mascara kost ongeveer € 14,85.

Pupa Milano Vamp! Eyeliner

Afgelopen zomer testte ik ook al twee Vamp! eyeliners van Pupa Milano, mijn review daarvan vind je hier. Ik had toen een paarse en een groene kleur om uit te proberen. De swatches zagen er op het eerste gezicht goed uit, maar op mijn ogen vond ik het effect toch niet zo mooi. Ik was benieuwd of deze zwarte kleur beter zou zijn.

De eerste swatch ziet er goed uit! De kleur is goed zwart en ook helemaal mat, dit vind ik altijd wel mooi. Op mijn oogleden pakt deze eyeliner ook goed uit. Het aanbrengen is even wennen met de vilten punt, maar na een paar keer oefenen gaat het beter. Het puntje is héél dun, waardoor je heel precies kan werken. Fijn! De longlasting van deze eyeliner is ook goed, alleen is ‘ie ook niet waterproof.

De Pupa Milano Vamp! Eyeliner kost € 15,50 per stuk.

Swatches

Tijd voor swatches van de Pupa Milano Ultraflex mascara en de Vamp! eyeliner!

De eyeliner is goed mat zwart, en er is prima een mooi lijntje mee te zetten. Ook een wing maken gaat prima!

De mascara vind ik heel fijn, omdat mijn wimpers duidelijk meer volume hebben en mijn wimpers mooi gescheiden zijn. En dat na één laagje (normaal breng ik er wel twee aan)!

Conclusie

Ik vind de Ultraflex mascara en Vamp! eyeliner van Pupa prima werken. Het enige wat ik jammer vind is dat de eyeliner niet waterproof is, want ik neem graag het zekere voor het onzekere. ;-) Toch vind ik hem verder goed werken en het resultaat is ook mooi. Aan de mascara kan ik geen nadelen ontdekken!

De Pupa Milano Ultraflex mascara kost ongeveer € 15,00, de Vamp! eyeliner kost € 15,50. Voor de verkooppunten van Pupa kan je het best even de website raadplegen.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.