Recept: gezonde banaan-ei pannenkoekjes (mijn variant)

Anderhalf jaar terug besloot ik me ook te wagen aan de banaan-ei pannenkoekjes. De hashtags #healthy en #eatclean vlogen me om de oren, en iedereen was er lyrisch over. Dat wilde ik ook proberen! Ik vond het echter niet te eten. Zo onsmakelijk zelfs dat ik het daarna nooit meer op had. Onlangs bezocht ik Ekoplaza en kocht ik wat gezonde dingen. Eenmaal thuis besloot ik nog één keer banaan-ei pannenkoekjes te maken, maar dan met wat zelfbedachte aanpassingen. En die smaakte wél goed! Vandaag deel ik het recept.

Mijn eerste poging om banaan-ei pannenkoekjes te maken was dus niet zo succesvol. Ik gebruikte toen enkel banaan en ei, zoals in principe ook de bedoeling is, maar ik vond het gewoon vies. Net alsof ik een zoet gebakken eitje zat te eten. Nope, dat was niks. Met een paar aanpassingen smaakt het echter wel heel goed, dus lees snel mee.

Ingrediënten:

Voor mijn eigen variant op de banaan-ei pannenkoekjes (voor 1 persoon) heb ik het volgende gebruikt:

 • 45 gram speltmeel
 • 1 ei
 • driekwart banaan
 • scheutje melk
 • eetlepel havermout
 • olie om in te bakken (zonnebloem/kokos)

Bereidingswijze:

Verwarm de olie in een koekenpan. Doe de banaan en melk samen in een keukenmachine en maal het fijn. Doe daarna het speltmeel erbij en meng dit ook even. Natuurlijk kan je dit ook zelf kloppen, maar ik heb ervaren dat het in de keukenmachine meer een beslagje wordt. Als dit gemengd is voeg je een beetje havermout toe (voor het cruncy effect) en roer dit erdoor.

Maak hierna kleine pannenkoekjes mooi bruin in de pan en je bent klaar om te smullen!

Ik at de pannenkoekjes met stroop (tja, daar zit dan weer suiker in, ik weet het), maar een alternatief hiervoor is agavesiroop. Honing kan ook natuurlijk. Ik vind het zelf lekker om er fruit bij te eten, bijvoorbeeld de overige stukjes banaan, frambozen of aardbeien. Je kan er eindeloos mee variëren!

De pannenkoekjes zijn zoet, maar niet zo zoet als mijn eerste banaan-ei pannenkoekjes probeersel. Mijn versie is misschien niet helemaal clean, maar wel een stuk beter te doen vind ik zelf. Alsnog een stuk gezonder dan ‘normale’ pannenkoeken! Met dit recept kon ik 7 stuks maken, hierna zat ik bomvol. Het vult dus ook nog eens heel goed. Lekker als ontbijt of lunch.

Eet smakelijk!

Heb jij wel eens banaan-ei pannenkoekjes geprobeerd?

GERELATEERDE ARTIKELEN

3 reacties op Recept: gezonde banaan-ei pannenkoekjes (mijn variant)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Pink Sensation! Een persoonlijk blog over beauty en lifestyle, waar ik sinds 2009 met veel plezier voor schrijf. Mijn naam is Melissa (23) en ik wens je veel leesplezier toe!

Instagram
 • Tempel van Zeus in Olympia gebouwd in de 5e eeuwhellip
 • Melissani meer op het eiland Kefalonia In de Griekse mythologiehellip
 • Ik elke avond ik zit zo vol ik ga nooithellip
 • Gister in Agia Efimia Kefalonia Greece
 • swipe voor filmpje Vorig jaar dolfijnen gespot in Portugal dithellip
 • Diploma uitreiking BachelorOfLaws inhdenhaag
 • h e r f s t tree autumn
 • Dagje gewinkeld in Londen gister met lindavnieuwkerk
 • Oxford Street London
 • Nog eentje dan London OxfordStreet
YouTube