Schwarzkopf Reflex-Silver Shampoo – review

Mijn blonde haar kan af en toe wel een opfrisbeurt gebruiken. Het is denk ik algemeen bekend dat geverfd blond haar wat gelig kan uitslaan, helaas heb ik dit zelf ook al een aantal keer meegemaakt. Een paar weken terug was dit ook het geval, vlak nadat ik het had geverfd. Mijn zilvershampoo was op, dus er moest dringend een nieuwe komen. Na wat speurwerk te hebben verricht op internet besloot ik de Reflex-Silver Shampoo van Schwarzkopf te kopen, om ‘m daarna aan een kritische test te onderwerpen. Is het wat? Lees snel verder!

Zilvershampoo haalt dus de gele gloed uit je blonde haar en geeft daar een zilverglans voor terug. Ik vind dit persoonlijk veel mooier dan geblondeerd haar wat bijna geel is. Doe mij maar een wat koelere, mooie zilverglans! Ik heb jarenlang een shampoo van Elgon Professionel gebruikt (maar dat was echt in 2010), die vond ik prima werken. Vorig jaar heb ik even de zilvershampoo van Kruidvat eigen merk gebruikt, maar ik merkte steeds maar weinig verschil. Nu is het dus de beurt aan Schwarzkopf!

De shampoo zit in een paarse fles (250 ml) met zilveren accenten. Op zich prima, maar wel een beetje saai vind ik. Gelukkig gaat het niet om de buitenkant, maar natuurlijk om wat er ín de fles zit! Het is een knijpfles, zoals we eigenlijk altijd wel zien bij shampooflessen. Werkt praktisch en snel.

Op de achterkant staat wat meer informatie over de shampoo. Er valt te lezen dat ‘ie ook geschikt is voor wit en grijs haar, en dat je het 2 tot 5 minuten moet laten intrekken. Ik besloot meteen al om de shampoo bij het eerste gebruik direct 5 minuten in te laten trekken, want m’n haar was behoorlijk geel geworden.

Wat me vooral opviel aan de shampoo was de kleur, deze is namelijk diep paars! Alle zilvershampoos zijn paars, maar ik merk duidelijk verschil met die van Kruidvat bijvoorbeeld. Die was namelijk een beetje waterig paars. Deze shampoo is wat dikker van structuur en wat donkerder paars.

De geur vind ik niet zo lekker, daar zal ik eerlijk over zijn. Het is niet verschrikkelijk, maar ook niet echt lekker naar mijn mening. Toch neem ik dat wel lief als de shampoo verder goed z’n werk doet.

Ik heb ondervonden dat je niet meer shampoo nodig hebt dan normaal om je hele haar ermee te wassen. De shampoo schuimt goed! Ik heb het de eerste keer vijf minuten laten zitten, en het vervolgens uitgespoeld. Mijn haar voelde hierna wel wat stugger aan dan normaal, maar dit is makkelijk op te lossen door een beetje conditioner of een masker.

Voor & na één keer wassen met de Schwarzkopf Reflex-Silver Shampoo – ik zie duidelijk verschil!

Na één wasbeurt met de Reflex-Silver Shampoo van Schwarzkopf zag ik al resultaat! Mijn haar was inderdaad een stuk minder geel, en had een mooie zilverglans. Na een paar dagen gebruikte ik de shampoo nog een keer, dit heeft het zilver-effect wel weer versterkt. Op de foto’s zie je ook duidelijk verschil. Ik ben dus meer dan tevreden met deze shampoo! Wel ga ik hem voortaan niet bij elke wasbeurt gebruiken, maar ongeveer 1x per week, of misschien zelfs nog wat minder. Ik hoef namelijk ook weer geen paars haar! ;-)

Conclusie

De Schwarzkopf Reflex-Silver Shampoo kan ik iedereen aanraden! Deze paarse shampoo haalt inderdaad de gele gloed uit je haar en geeft daar een mooie zilverglans voor terug. Precies wat ik zocht! De geur is niet zo lekker, en mijn haar voelt na gebruik iets stroever dan normaal, maar dit zijn in mijn ogen slechts kleine minpuntjes. De shampoo doet wat ‘ie belooft, dat vind ik het belangrijkste. De prijs vind ik persoonlijk ook een voordeel. De shampoo is niet zo goedkoop als de variant van Kruidvat, maar ook weer niet zo duur als die van kappersmerken. Een mooie middenweg denk ik zo!

De Schwarzkopf Reflex-Silver Shampoo is te koop bij de drogist en kost € 5,49.

GERELATEERDE ARTIKELEN

14 reacties op Schwarzkopf Reflex-Silver Shampoo – review

 • Wat fijn dat deze zilvershampoo echt werkt! Deze ga ik zeker eens proberen! <33

 • Wat een verschil na één keer! :O Deze ga ik zeker in huis halen. Volgens mij wordt het ook geadviseerd om een zilvershampoo max 1x per week te gebruiken omdat het je haar kan uitdrogen, maar ik weet het niet zeker – lang, lang geleden heb ik er wat over gelezen. :P

  • Ik snap er niks van het die shampoo ook gekocht maar merk weinig tot geen verschil. Heb me haren geverfd met asblond vabn Koleston kappersmerk 11.1 maar was behoorlijk geel geworden. dus ik die zilvershampoo erin gedaan maar helaas is nog steeds niet zoals ik het zou willen

   • Jaa precies dat heb ik ook,ik had het ook geverd en op de verf stond: anti geel.
    Nou het werd juist kanarIe geel daarna nog een x geverd en iets langer laten In trekken en was al beteR en ik heb Die zilvershamPo net Gedaan maar is nogsteed heel Goud.

 • Hallo Melissa! :)

  Ik heb een vraag, ik ben nu kleurhoogte 8, beetje cashew noot kleur geworden.
  Nu heb ik al een aantal keren met schwarzkopf zilver shampoo gewassen maar het enge wat er veranderd zijn mijn punten.
  Ik heb een keer gezien op een youtube filmpje dat iemand die shampoo mengde met conditioner en het gewoon een dik uur op haar hoofd liet zitten.
  Bij haar werkte het super maar durf dit niet niet goed, heb jij of iemand hier daar ervaring mee?

  Lievz Andrea

  • Hoi Andrea! Wat gek dat je zo weinig verschil ziet. Ik heb zelf geen ervaring met het mengen van de shampoo en een conditioner en dat een uur laten zitten, maar ik denk dat het geen kwaad kan hoor. Er bestaan ook zilver maskers, die kan je zeker weten lang laten intrekken. Ik zou het gewoon eens proberen! Succes!

 • Super, ik gebruik dit om rode schijn uit mijn bruine haar te verwijderen en mijn haar een koelere ondertoon te geven. Was niet zeker of er verschil te zien was. Die van Wella, de Color Restore, ruikt beter maar kost tien euro. Vraagje: weet jij of er groene shampoo bestaat om rood tegen te gaan?

 • Samen met mijn buurman (60 plussers) bij AH Den Dolder het schap met deze shampoo leeggehaald. Alleen deze week van € 5,49 voor € -.99. Waarschijnlijk ook in andere filialen van AH. Jullie hebben nog t/m zondag 25/10/2015 om van deze aanbieding gebruik te maken. Dit type shampoo wordt niet bij de Bonus aanbiedingen vermeld, maar een muurscanner gaf wal € 4,50 bonus korting aan.
  Succes voor wie dit nog bijtijds leest.

 • Nu bij de Etos voor €1,00 ipv €5,49 :)

 • Hallo kan dan ook op zwarte haren
  Aub

 • Cool blond shampoo van wella professionals werkt echt super! Die gebruik ik al jaren. Juist omdat ik hier zo tevreden over ben durf ik geen andere te proberen. Hij is wel wat duurder en niet in de winkel te koop, ik koop m altijd online maar zeer zeker het geld waard!!

 • Ik heb nikkel allergie, weet iemand of er iets metaalachtig in de shampoo zit, het wordt tenslotte zilvershampoo genoemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom
Welkom op Pink Sensation! Een persoonlijk blog over beauty en lifestyle, waar ik sinds 2009 met veel plezier voor schrijf. Mijn naam is Melissa (23) en ik wens je veel leesplezier toe!

Instagram
 • Tempel van Zeus in Olympia gebouwd in de 5e eeuwhellip
 • Melissani meer op het eiland Kefalonia In de Griekse mythologiehellip
 • Ik elke avond ik zit zo vol ik ga nooithellip
 • Gister in Agia Efimia Kefalonia Greece
 • swipe voor filmpje Vorig jaar dolfijnen gespot in Portugal dithellip
 • Diploma uitreiking BachelorOfLaws inhdenhaag
 • h e r f s t tree autumn
 • Dagje gewinkeld in Londen gister met lindavnieuwkerk
 • Oxford Street London
 • Nog eentje dan London OxfordStreet
YouTube