Schwarzkopf zilvershampoo

Het is denk ik algemeen bekend dat geverfd blond haar wat gelig kan uitslaan. Helaas heb ik dit zelf ook al een aantal keer meegemaakt. Een paar weken terug was dit ook het geval, vlak nadat ik het had geverfd. Mijn zilvershampoo was op, dus er moest dringend een nieuwe komen. Na wat speurwerk te hebben verricht op internet besloot ik de Reflex-Silver Shampoo van Schwarzkopf te kopen, om ‘m daarna aan een kritische test te onderwerpen. Is het wat? Lees snel verder!

Zilvershampoo haalt dus de gele gloed uit je blonde haar en geeft daar een zilverglans voor terug. Ik vind dit persoonlijk veel mooier dan geblondeerd haar wat bijna geel is. Doe mij maar een wat koelere, mooie zilverglans! Ik heb jarenlang een shampoo van Elgon Professionel gebruikt (maar dat was echt in 2010), die vond ik prima werken. Vorig jaar heb ik even de zilvershampoo van Kruidvat eigen merk gebruikt, maar ik merkte steeds maar weinig verschil. Nu is het dus de beurt aan Schwarzkopf!

Schwarzkopf zilvershampoo

De zilvershampoo zit in een paarse fles (250 ml) met zilveren accenten. Op zich prima, maar wel een beetje saai vind ik. Gelukkig gaat het niet om de buitenkant, maar natuurlijk om wat er ín de fles zit! Het is een knijpfles, zoals we eigenlijk altijd wel zien bij shampooflessen. Werkt praktisch en snel.

Schwarzkopf zilvershampoo

Op de achterkant staat wat meer informatie over de shampoo. Er valt te lezen dat ‘ie ook geschikt is voor wit en grijs haar, en dat je het 2 tot 5 minuten moet laten intrekken. Ik besloot meteen al om de zilvershampoo bij het eerste gebruik direct 5 minuten in te laten trekken, want m’n haar was behoorlijk geel geworden.

Schwarzkopf zilvershampoo

Wat me vooral opviel was de kleur, deze is namelijk diep paars! Alle zilvershampoos zijn paars, maar ik merk duidelijk verschil met die van Kruidvat bijvoorbeeld. Die was namelijk een beetje waterig paars. Deze shampoo is wat dikker van structuur en wat donkerder paars.

De geur vind ik niet zo lekker, daar zal ik eerlijk over zijn. Het is niet verschrikkelijk, maar ook niet echt lekker naar mijn mening. Toch neem ik dat wel lief als de shampoo verder goed z’n werk doet.

Ik heb ondervonden dat je niet meer zilvershampoo nodig hebt dan normaal om je hele haar ermee te wassen. Het schuimt goed! Ik heb het de eerste keer vijf minuten laten zitten, en het vervolgens uitgespoeld. Mijn haar voelde hierna wel wat stugger aan dan normaal, maar dit is makkelijk op te lossen door een beetje conditioner of een masker.

Voor & na één keer wassen met de Schwarzkopf Reflex-Silver Shampoo – ik zie duidelijk verschil!

Na één wasbeurt met de Reflex-Silver Shampoo van Schwarzkopf zag ik al resultaat! Mijn haar was inderdaad een stuk minder geel, en had een mooie zilverglans. Na een paar dagen gebruikte ik de shampoo nog een keer, dit heeft het zilver-effect wel weer versterkt. Op de foto’s zie je ook duidelijk verschil. Ik ben dus meer dan tevreden met deze shampoo! Wel ga ik hem voortaan niet bij elke wasbeurt gebruiken, maar ongeveer 1x per week, of misschien zelfs nog wat minder. Ik hoef namelijk ook weer geen paars haar! ;-)

Conclusie

De Schwarzkopf Reflex zilvershampoo kan ik iedereen aanraden! Deze paarse shampoo haalt inderdaad de gele gloed uit je haar en geeft daar een mooie zilverglans voor terug. Precies wat ik zocht! De geur is niet zo lekker, en mijn haar voelt na gebruik iets stroever dan normaal, maar dit zijn in mijn ogen slechts kleine minpuntjes. De shampoo doet wat ‘ie belooft, dat vind ik het belangrijkste. De prijs vind ik persoonlijk ook een voordeel. De shampoo is niet zo goedkoop als de variant van Kruidvat, maar ook weer niet zo duur als die van kappersmerken. Een mooie middenweg denk ik zo!

De Schwarzkopf Reflex zilvershampoo is te koop bij de drogist en kost € 5,49.