Hema lanceert dit voorjaar een aantal nieuwe producten, waaronder de Soft Matt Lipbalm. Deze balm is sinds vorige week verkrijgbaar in acht verschillende tinten, en belooft een mooie semi-matte finish. Ook de dekking zou erg goed zijn. In mijn fotodagboek van vorige week kwamen al wat swatches voorbij, maar vandaag is het tijd voor een echt review. Ik heb de balm een poosje getest en vandaag vertel ik wat ik ervan vind!

De Soft Matt Lipbalm komt in de vorm van een potlood, die weer in een matte, zwart-witte huls zit met gekleurde dop. Een lipproduct zoals we die wel vaker zien bij make-upmerken. Deze van Hema heeft dus een semi-matte finish. Ik heb zelf kleur 07: een frisse rode kleur. Ziet er op het eerste gezicht prima uit.

Wanneer ik de dop eraf haal komt daar het potlood tevoorschijn. De punt is niet megascherp, maar scherp genoeg om je lippen goed te voorzien van een kleurtje. De balm ruikt behoorlijk sterk en heeft een zoete geur. Ik vind dit niet vervelend, maar het valt me wel meteen op.

Ziet er goed uit toch? Ik vind dit persoonlijk een erg mooie kleur. Een frisse roodtint die goed opvalt. Tijd om te kijken of er genoeg kleur vanaf komt…

Kijk, daar word ik blij van. Er komt aardig wat kleur vanaf en de finish is inderdaad semi-matte.

Op mijn lippen voelt de balm prettig aan. Matte lipproducten kunnen je lippen nog wel eens droog laten aanvoelen, maar omdat deze balm niet helemaal mat is heb ik daar geen last van. De finish vind ik mooi, al had hij van mij nog wel iets matter gemogen. De balm accentueert velletjes een beetje, zoals te zien is op de close-up swatch. Van een afstandje zie je dat niet, maar als je vaak last hebt van velletjes is deze balm misschien toch niet zo geschikt.

De longlasting van deze balm heb ik als goed ervaren. Ik droeg hem afgelopen zaterdag tijdens een avondje uit, en na drie drankjes zat de kleur er nog prima op. Bij mijn mondhoeken was de kleur iets vervaagd, maar nog steeds goed te zien. Ik vermoed dat de balm een hele avondmaaltijd niet zal overleven, maar een aantal drankjes zeker wel. Zonder eten of drinken blijft de kleur zo’n vier uur helemaal mooi.

Conclusie

Ik vind deze Soft Matt Lipbalm van Hema een leuke aanvulling op het assortiment en kan ze zeker aanraden! Het kleurenaanbod is divers (acht kleuren) en het product zelf is van goede kwaliteit. De kleur blijft lang zitten en heeft een mooie semi-matte finish. De longlasting is ook prima, want de kleur blijft zeker een aantal uren mooi. En dat allemaal voor een Hema prijsje natuurlijk. ;-)

De Hema Soft Matt Lipbalms ligt nu in de winkel en kosten € 3,50 per stuk.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.