Een paar maanden geleden, op een koude dag in januari, kwam ik voor het eerst in de Markthal in Rotterdam. Deze gloednieuwe, overdekte versmarkt opende in oktober de deuren en sindsdien is het een komen en gaan van food liefhebbers! Er was zoveel te zien dat het me leuk leek om dit samen te vatten in een blogpost. Want die hele markthal in Rotterdam is inmiddels wel bekend, maar wat is er nou precies te doen? Ik ga het je vertellen, maar vooral laten zien!

Eerst even een stukje geschiedenis. In 2004 werden al de eerste plannen bekendgemaakt voor een overdekte markthal in hartje Rotterdam, en in 2009 werd eindelijk begonnen met de bouw. Dat ging niet helemaal zonder slag of stoot, maar na ruim vijf jaar stond er dan toch een enorme Markthal. De Rotterdamse Markthal is even groot als een royaal voetbalveld, bevat zo’n 100 versunits uit alle food branches, en heeft daarnaast ook diverse winkels en horecazaken. Ook bevat het enorme gebouw 10 verdiepingen met ruim 200 appartementen. Stiekem is de Markthal dus veel méér dan alleen een markt.

Dit zie je als je via de garage met de roltrap de markt op gaat!

Onder het gebouw zit een parkeergarage met plaats voor 1200 auto’s, hier hebben wij zelf ook geparkeerd. Wel een beetje aan de prijs (ik geloof ongeveer €3,00 per uur), maar wel heel makkelijk. Via de roltrappen loop je zo de Markthal in.

Verse groente…

… en  heel veel vers fruit!

De Markthal zelf is een waar foodwalhalla. Zo heb ik het tenminste ervaren! Eigenlijk is het één grote markt, maar dan wat luxer. De ‘kraampjes’ (wat eigenlijk geen echte kraampjes zijn, maar meer ‘units’, zoals ze op de Markthal site zelf ook genoemd worden), zitten in het middel van de hal en zijn heel gevarieerd. Je vindt er van alles!

Aan de zijkanten zitten restaurantjes/cafés en zelfs een Aziatische supermarkt. In het najaar opent hier ook een Italiaans restaurant van Jamie Olivier! Verder zit er een Griek, een paar Italiaanse tentjes, een sushi bar, tapas bars en nog veel meer.

Zoals je ziet genoot ik in de Markthal van een heerlijke, warme stroopwafel! Die zijn zeker aan te raden.

Ik was er zelf op een zondag, en het was toen behoorlijk druk. Dat is meestal in het weekend heb ik me laten vertellen. Gelukkig wordt de drukte wel in de gaten gehouden: beveiligers laten mensen soms even buiten of beneden bij de roltrappen wachten totdat ze naar binnen mogen. Wij stonden op een drukke dag slechts een minuut of drie te wachten, dus het valt best wel mee. Ik vind het een fijne werkwijze, want zo is het nooit zó druk dat je amper kan lopen!

De Markthal bevindt zich in het centrum van Rotterdam, je loopt namelijk zo de winkelstraten in. Met de auto kan je er gemakkelijk komen (het officiële adres is Ds. Jan Scharpstraat 298), maar met het OV is het ook erg simpel, aangezien het naast station Blaak zit. En eerlijk is eerlijk: je kan bijna niet om dit enorme gebouw heen!

Tot zover mij ervaringen met de Markthal in Rotterdam! Ik vond het erg leuk om er eens geweest te zijn en keek echt mijn ogen uit. Verwacht geen ‘echte’ markt, want het is namelijk méér dan dat. Een hele beleving als je het mij vraagt, zeker leuk om eens naartoe te gaan!

Zou jij een bezoekje brengen aan de Markthal?

Bron eerste foto