Concealer gebruik ik trouw elke dag om er wat frisser en wakkerder uit te zien. In januari viel nog te lezen dat ik erg enthousiast was over de Kiko Milano Natural Concealer, maar helaas ging die erg snel op. Tijd voor iets nieuws dus! Ik had goede dingen gelezen over de NYX HD Concealer en die wilde ik wel eens uitproberen. Vol goede moed dook ik Douglas in om er eentje aan te schaffen. Vind ik het wat?

NYX HD Concealer

Deze luchtige concealer verbergt moeiteloos kleine imperfecties, verkleuringen en donkere kringen onder de ogen. De formule is lichtgewicht en laat geen zichtbare, dikke lagen achter maar beidt een natuurlijke medium tot sterke dekking.

De NYX HD Concealer is verkrijgbaar in maar liefst 11 tinten: van licht porselein tot donkergekleurd en van groen tot geel. Deze concealer is dus te gebruiken voor verschillende doeleinden, afhankelijk van wat je wil camoufleren. Ik heb kleur 06 genaamd Glow.

De concealer zit in een prima verpakking vind ik, namelijk in een plastic huls met applicator. Dit vind ik altijd erg prettig werken.

De NYX HD Concealer is vloeibaar en laat zich goed blenden met de huid. Ook dekt ‘ie erg goed! Toen ik de concealer voor het eerst gebruikte was ik echt onder de indruk van het resultaat. Ik gebruik het voornamelijk onder mijn ogen (om donkere kringen te camoufleren), en dat doet hij erg goed. Afpoederen is wel aan te raden, zo voorkom je dat ‘ie in de lijntjes rondom je oog gaat zitten. Ik moet zeggen dat ik hier tot nu toe nog geen last van heb gehad! De concealer blijft prima zitten.

Natuurlijk is de concealer ook te gebruiken om oneffenheden weg te werken, daar gebruik ik ‘m ook wel eens voor. Ook dan vervaagt de concealer niet en blijft het gedurende de dag goed zitten.

De swatches vond ik er op het eerste gezicht prima uitzien. De kleur lijkt wat te donker, maar gek genoeg matcht ‘ie op mijn gezicht juist wel! De ondertoon is geel.

Het verschil onder mijn ogen is duidelijk te zien! Links zie je een paarsige kleur onder mijn ogen, en rechts is die kleur als sneeuw voor de zon verdwenen. Even afpoederen, en klaar!

Oh ja, deze concealer is niet getest op dieren en vrij van talc en parabenen! Een leuke bijkomstigheid dacht ik zo.

Conclusie: NYX heeft me overtuigd met de HD Concealer De concealer is fijn in gebruik, blijft lang zitten en dekt goed. Ook vind ik het erg goed dat het kleurenaanbod zo divers is. De kans is groot dat er een geschikte kleur voor je bij zit. De prijs is laag, wat dit in mijn ogen echt een aanrader maakt voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare, goed dekkende concealer!

NYX is te koop bij Douglas (ook online) en de HD Concealer kost € 6,99.