Jullie weten misschien nog wel dat ik tijdens het Ziaja event ik een aantal producten mocht uitkiezen om te testen. Over een aantal dingen heb ik al geschreven, maar nog niet over het Cocoa Butter haarmasker, een product dat ik ook mee nam! Ik vind cacao over het algemeen altijd een lekkere geur hebben, en een haarmasker kan altijd van pas komen. Ik was benieuwd of dit masker mijn haar zo smooth kon maken als het merk belooft. Tijd om dat even goed te testen!

Het Cocoa Butter hair mask is een gladmakend romig masker met cacaoboter en provitamine B5. Voor droog en beschadigd haar. Bevat geen parabenen en maakt de haar structuur heerlijk zacht. Herstelt het haar zonder het te verzwaren en voorkomt haarbreuk en gespleten punten.

Het Cocoa Butter haarmasker van Ziaja zit in een bruine pot met blauwe accenten van 200 ml. Ziet er prima uit vind ik! Leuk dat de pot de kleur van chocolade heeft, dit maakt het product goed herkenbaar. Alle Cocoa Butter producten hebben trouwens deze kleur.

Het masker zou je haar glad maken en herstellen, mede door de cacaoboter en provitamine B5 die er in zit. Cacaoboter staat bekend om zijn verzorgende eigenschappen (het zou de huid verzachten), en provitamine B5 levert een bijdrage aan de huid- en haarcelstofwisseling en dus aan bijv. wondheling of huidverjonging. Ook zou het meer glans geven, het haar verstevigen en gespleten haarpunten verminderen.(bron) Jullie begrijpen vast wel dat dit me als muziek in de oren klinkt!

Verder zitten er vrij weinig ingrediënten in dit masker. Vind ik fijn, dat betekent dat er (over het algemeen) ook minder ‘troep’ in zit. Ik zie verder verzachtende alcohol (Cetearyl Alcohol), een silicoon (Dimethicone), en verder nog wat verzachtende ingrediënten. Weinig slechte ingrediënten dus, alleen de siliconen kunnen een nadeel zijn voor mensen die hier niet goed tegen kunnen. Ik heb er zelf gelukkig geen problemen mee.

Het masker zelf is wit van kleur en ruikt inderdaad heerlijk naar cacao. Ik vind de geur echt geweldig, ik krijg de neiging om het op te eten haha. Een erg groot pluspunt vind ik dit!

De substantie is vrij dik, maar niet overdreven. Het komt op mij over als een goed voedend masker dat makkelijk te verdelen is over je haar. Eens kijken of dat ook echt het geval is…

Ik heb het masker gebruikt nadat ik mijn haar gewassen heb. Ik heb voor gebruik geen conditioner gebruikt, omdat ik wilde weten wat puur en alleen het masker voor effect zou hebben op mijn haar. Van mezelf heb ik donkerblond haar, maar ik verf het al heel lang iets lichter. Af en toe pluist mijn haar nogal, dus ik hoopte dat dit masker daar iets tegen kon doen.

Wat me opviel terwijl ik het masker gebruikte, was natuurlijk de cacao geur. Heel lekker! Het masker was goed over mijn haar te verdelen. Na een minuut of vijf spoelde ik het uit, en voelde mijn haar heel smooth. Toen ik het daarna droog föhnde rook ik nog steeds cacao, niet verkeerd vond ik zelf. Ik merkte na gebruik duidelijk dat mijn haar minder pluizig was. Het föhnen versterkt de pluis natuurlijk, maar nadat ik dit masker had gebruikt (en het föhnde) had ik geen pluizig haar! Wat mij betreft doet dit masker zijn werk dus erg goed.

Ik kan zo snel geen nadelen bedenken, hooguit dat het misschien niet zo zuinig is in gebruik. Voor mijn lange haar had ik best veel nodig om het goed aan te brengen. Toch kan ik hier wel mee leven, omdat de producten van Ziaja vrij laag geprijsd zijn.

Conclusie

Ik ben fan van dit Cocoa Butter hair mask van Ziaja! Het ruikt lekker, is goed te verdelen en maakt mijn haar lekker zacht en vooral ook pluisvrij! Bijkomend voordeel is natuurlijk ook de prijs, die is in mijn ogen vrij laag. Een aanrader dus!

Ziaja is te koop via de Ziaja website of in een van de Ziaja winkels in Den Haag. Dit Cocoa Butter haarmasker kost € 3,49.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.