Douglas heeft sinds kort een eigen make-uplijn genaamd Douglas Make Up. Bij het zien van deze nieuwe producten wist ik meteen: hier wil ik iets van proberen! Na een kort inspectierondje besloot ik te gaan voor twee poeders: het Aquarelle Eyeshadow powder en het Aquarelle Lip powder. Beide producten vond ik er goed uit zien, dus ze belandde in mijn digitale winkelmandje. Na een paar dagen ontving ik mijn bestelling, en kon het testen beginnen!

Douglas Make Up Aquarelle Eyeshadow powder (€ 14,49)

Dit oogschaduwpalette trok meteen mijn aandacht! De foto hierboven is afkomstig uit de Douglas webshop. Het palette is verkrijgbaar in koele en warme tinten. Ik heb zelf het palette met warme tinten gekozen, omdat deze kleuren mij meer aanspraken. Het palette is rond en gemaakt van plastic. Dit doet naar mijn mening een beetje goedkoop aan. Er zit geen kwastje of spiegeltje bij, wat ik wel jammer vind, want dat is altijd handig.

Dit is het palette in het echt! Ziet er goed uit, toch? Het bestaat uit vier kleuren: taupe, goud, aubergine en beige. Een mooie combinatie vind ik! De oogschauws zien er shimmery uit. Ik was benieuwd of dit een overspray zou zijn of niet.

Het pigment is verrassend goed te noemen! Het duurde wel even voordat er goed kleur vanaf kwam, omdat de bovenste laag heel glitterig is. Ik vermoed dat er een lichte overspray op zit.

De beige kleur is het minst gepigmenteerd, hier zie ik weinig van terug op mijn oogleden. Jammer, want dit maakt deze kleur een beetje nutteloos. De rest van de kleuren zijn wel goed qua pigment. Ik vind het jammer dat de aubergine kleur zo ‘klein’ is op het palette, dat vakje had van mij best iets groter gemogen! Het is best lastig om hier goed met een kwast in te komen. Verder heb weinig op de oogschaduw aan te merken. Ze brokkelen niet, geven genoeg kleur af (op de beige kleur na) en zijn goed aan te brengen.

Natuurlijk maakte ik een look met dit palette! Ik droeg deze look op de eerste dag van Paaspop en het is er de hele dag goed op blijven zitten! Het is wel aan te raden om een oogschaduwbasis te gebruiken, dit doe ik zelf ook altijd. Ik vond het een erg geslaagde look. De taupe kleur bracht ik over mijn gehele ooglid aan (door de belichting is dit niet zo goed te zien, in het echt was het wat opvallender), de gouden kleur in mijn binnenste ooghoek en de aubergine kleur op mijn bovenste en onderste wimperrand. Tot slot zwarte eyeliner, oogpotlood en mascara.

De Douglas Make Up Aquarelle Eyeshadow powder kan ik zeker aanraden! Op een paar kleine puntjes van kritiek na (de beige kleur die weinig kleur afgeeft en de aubergine kleur die wat klein is) heb ik er niks op aan te merken! Ik vind de kleuren erg mooi bij elkaar passen en de pigmentatie is top. :-)

Douglas Make Up Aquarelle Lip Powder (€ 14,49)

Dan het het Aquarelle Lip Powder! Dit poeder is verkrijgbaar in één kleurencombinatie en is volgens Douglas een allround product voor de lippen dat zowel nat als droog aangebracht kan worden. Op de site valt tevens te lezen dat het poeder als oogschaduw of blush gebruikt kan worden. Ik werd nieuwsgierig! Zou dit echt een goed lipproduct zijn?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik in eerste instantie wat twijfels had bij dit product. Poeder op je lippen, dat blijft toch helemaal niet lang zitten? Het leek me ook niet bepaald comfortabel. Tóch bestelde ik het poeder. Puur uit nieuwsgierigheid.

Het poeder zit in precies hetzelfde palette als de oogschaduw. Gemaakt van plastic en rond van vorm. Wederom geen applicator of spiegeltje erbij. Op het eerste gezicht vond ik het poeder er goed uitzien.

Het pigment is prima! Van dezelfde kwaliteit als de oogschaduw. Dit keer geen overspray of glitters, maar een lichte shimmer.

So far, so good! Tijd om te kijken hoe dit lippoeder het doet op mijn lippen.

Helaas vind ik het poeder op mijn lippen wat minder geslaagd. Ik heb het hier droog aangebracht. Dit ging trouwens niet zo soepel omdat poeder over het algemeen wat lastiger is om heel precies aan te brengen. Het voelde ook niet zo fijn aan op mijn lippen, erg droog. Dit is ook wel een beetje te zien op de swatches. Uiteindelijk zag ik wel veel kleur op mijn lippen, maar de finish is het naar mijn mening niet helemaal. Veel te glanzend, en dan niet op een mooie manier.

Zoals verwacht is de longlasting van die poeder ook niet goed, want na een drankje of wat eten is het grootste gedeelte er af. Jammer! Ik zou hier zeker niet nog eens bijna 15 euro aan uitgeven.

In tegenstelling tot de Aquarelle oogschaduw kan ik het Aquarelle lippoeder niet aanraden. De kleuren zijn mooi en goed gepigmenteerd, maar op mijn lippen vind ik het niks. Ik kan dit poeder wél aanraden als blush of oogschaduw, daar is het dan weer wel goed genoeg voor. Ik denk dat ik de lichte kleur nog wel als blush kan gebruiken. Maar als lippoeder? Nee.

~~~

Kort samengevat vind ik het Aquarelle Eyeshadow powder erg fijn in gebruik en kan ik die zeker aanraden! Over het Aquarelle Lip Powder ben ik een stuk minder enthousiast omdat het niet prettig aanvoelt en niet goed blijft zitten. Als oogschaduw of blush kan ik ‘m wel aanraden, want er  komt wel veel kleur vanaf.

De Douglas Make Up collectie is nu te koop in de winkels van Douglas en ook online!

Ik ben erg benieuwd of jullie al kennis hebben gemaakt met de make-up van Douglas.
Wat is aan te raden en wat niet? Laat het me weten in de comments!