Tijdens een bezoekje aan Amsterdam kwam ik bij Kruidvat een aantal make-up boxen tegen van Essence. Sinds een paar maanden zijn deze doosjes te koop in de filialen met een extra groot Essence schap. ‘Een leuke aanvulling op de collectie,’ dacht ik meteen. Ik spotte de ‘How to make your face glow’ box, en omdat ik fan ben van highlighter besloot ik ‘m mee te nemen. Kijk je mee naar foto’s, mijn review en swatches?

Mijn diary komt morgen online, omdat ik het hele weekend op Paaspop was! :-)

Deze make-upbox van Essence staat geheel in het teken van je gezicht een mooie, subtiele glans geven. Het doosje vind ik er zelf heel leuk uitzien. Het kan misschien wat kinderachtig aandoen voor sommige mensen, maar ik vind het zelf heel leuk. Het is duidelijk dat Essence geïnspireerd is geraakt door de make-up boxen van Too Faced (het lijkt er sterk op), maar dat hoeft geen probleem te zijn. Het gaat natuurlijk ook om de inhoud.

In de How To Make Your Face Glow make-up box zit het volgende:

  • highlighter (glow it up!)
  • bronzing powder met glans (sun kissed)
  • roze blush (hello rosy)
  • kwastje
  • spiegeltje

In de winkel heb ik de box natuurlijk even uitgebreid bekeken, en op het eerste gezicht vond ik ‘m er goed uitzien. De kleuren spraken me aan, evenals de shimmer die je terugziet in alle kleuren. En zeg nou zelf, is dit geen vrolijk doosje?

De box zelf vind ik erg compleet. Er zitten drie verschillende poeders in, een kwastje, en een spiegeltje. Een handig doosje voor onderweg dus, al vraag ik me af of ik een doosje als deze echt in mijn tas zou doen. Maar wil je dit wel doen heb je altijd een spiegeltje en kwastje bij je!

Het kwastje vind ik niet heel bijzonder omdat ik liever mijn eigen kwasten gebruik, maar hij is wel heel lekker zacht.

Ik werd verrast door het pigment! Vooral de bronzer en de blush geven veel kleur af. De highlighter is het minst gepigmenteerd van allemaal. De bronzer en highlighter zijn shimmery, de blush is mat. Ziet er best prima uit. Toch had ik liever een matte bronzer gezien, omdat dit wat natuurlijker oogt. Shapen met een glanzende bronzer vind ik niet altijd mooi.

Eens kijken of de kleuren ook goed te zien zijn op mijn gezicht…

Boven: bronzer net aangebracht, onder: geblend

Over de bronzer ben ik eigenlijk best te spreken! Ik had ‘m minder mooi verwacht omdat hij niet mat is, maar ik moet eerlijk zeggen dat dit best meevalt. Ik vind het effect er goed uitzien! Er komt veel kleur vanaf en de bronzer is goed te blenden.

Links: alleen foundation en poeder, rechts: met de blush en highlighter

Ik vond het erg lastig om de blush en highlighter goed vast te leggen. De blush is in het echt wat beter te zien dan op de foto. Over de blush ben ik wel te spreken, die doet wat ‘ie moet doen: mijn gezicht een gezond kleurtje geven. De highlighter vind ik ronduit het minst van dit hele palette, want ik zie er niks van terug. Jammer, want ik ben net zo gek op highlighter!

Conclusie

Ik vind het leuk dat Essence een box als deze in het assortiment heeft! De kleuren zijn mooi en vrij goed qua pigment, behalve de highlighter dan. Die valt me echt tegen en is qua pigmentatie gewoon heel slecht. Dat kan beter, Essence! De bronzer is tot mijn verbazing wel mooi, ondanks dat ‘ie niet mat is. De blush vind ik verder ook prima. Ik vind het een leuke box om te zien, en hij is ook erg compleet met een spiegel en kwastje. Verwacht geen extreem goed palette voor deze prijs, maar op de highlighter na kan het er wel mee door! Ik zou ‘m echter niet nog eens kopen, omdat ik eerder zou sparen voor een wat duurder product.

De Essence How to Make Your Face Glow make-up box is te koop bij de Kruidvat filialen met een extra groot Essence schap. Je kan de box ook online bij Kruidvat bestellen! Voor een box betaal je € 5,99.