Dolenthousiast werd ik, toen ik Sleek voor het eerst in de schappen bij V&D zag liggen. Waar ik het merk voorheen nog online moest bestellen, kon ik nu gewoon bij V&D terecht. Ik kon het natuurlijk niet laten om iets mee te nemen. Vooral de matte liquid lipsticks, de Matte Me Lip Cream, trokken mijn aandacht, dus ik besloot er eentje aan te schaffen. Vandaag is het eindelijk tijd voor een review. Lees je mee?

De Sleek Matte Me Lip Cream is dus een liquid lipstick met een matte finish. Sleek belooft vooral een mooie dekking, zodat je geen tweede laagje hoeft aan te brengen. Klinkt goed natuurlijk! De Lip Cream komt in een vierkanten verpakking met zwart matte dop. Ziet er prima uit wat mij betreft. Het doet me denken aan lipgloss. De kleur die ik heb heet Party Pinkl, dit is een felle koraalkleur.

De lipstick kan aangebracht worden met de sponsapplicator die erbij zit. Ik vind dit zelf altijd makkelijk werken. Je hoeft geen losse kwastjes te gebruiken en vaak kan je met zo’n applicator aardig precies werken.

Tijdens het swatchen valt het me op dat er meteen veel kleur vanaf komt. Deze Lip Cream heeft zeker de dekking van een lipstick! Dat belooft dus veel goeds. De Lip Cream is vloeibaar, dat is wellicht even wennen als je dit niet gewend bent. De substantie vind ik precies goed: niet enorm dun maar ook zeker niet te dik. Wel vergt het aanbrengen van dit product enige oefening, want omdat de kleur zo fel is zie je alle kleine foutjes.

KLEUR! Dit is slechts één veeg op mijn arm. Ik vond het er direct goed uitzien, alleen is dit natuurlijk geen roze! Ik vind de naam van deze kleur dan ook een beetje misleidend. Nu had ik deze lipstick gewoon op het oog gekocht (niet naar de naam gekeken), maar als je echt roze verwacht is dit misschien een teleurstelling.

Deze foto is direct na het swatchen gemaakt, hier zie je duidelijk dat de kleur nog niet bepaald mat is.

Dit is de Sleek Matte Me Lip Cream op mijn lippen. Zoals je ziet: SUPER mat! Ik heb nog nooit een lipproduct gehad die zó mat is. Echt heel erg gaaf. Bij het aanbrengen en vlak daarna is de lipstick nog glanzend, maar hij droogt compleet mat op. En dat blijft hij.

De longlasting van deze lipstick is echt geweldig. Ik hoefde ‘m na het aanbrengen urenlang niet meer bij te werken, want hij bleef echt heel goed zitten. Hij geeft ook niet af. Een aantal drankjes en zelfs een hele maaltijd kan ‘ie makkelijk aan. Na een paar uur voelt de lipstick wel iets minder comfortabel aan op mijn lippen. Het voelt wat droog en na een tijdje zit het er niet meer egaal op. Dit vind ik wel een nadeel. Daar tegenover staat dat de kleur wel perfect blijft! Na een halve dag zou je alles eraf kunnen halen en de lipstick opnieuw aanbrengen, dan kan je weer een paar uur vooruit.

Conclusie: Sleek heeft me erg blij verrast met deze Matte Me Lip Cream. Ik had een matte lipstick verwacht, maar dat hij zó mat zou zijn had ik niet zien aankomen. Ik vind het effect enorm mooi en vind dit de perfecte lipstick voor een lange dag of een avond uit. Je hoeft er niet meer naar om te kijken, want het blijft perfect zitten. Een klein nadeel is dat het na een paar uur niet meer zo lekker aanvoelt, maar dat neem ik zelf wel voor lief. Ik wil nog meer kleuren!

Sleek is te koop bij enkele V&D vestigingen, en ook online via de webshop! De Sleek Matte Me Lip Cream kost € 6,50.