Het is geen geheim dat ik van eten houd en daarom leek het me leuk om eens de Something About Food Tag in te vullen. Deze tag gaat -heel verrasend- over eten en is bedacht door Tedje. Ik kende de tag al even, maar besloot hem nu eindelijk eens in te vullen omdat het voor mijn gevoel eeuwen geleden is dat ik een tag invulde op Pink Sensation! Het werd dus wel weer eens tijd…

Bron foto

Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?

Dan zou ik voor pasta gaan. Je kan zo erg variëren met pasta dat dit vast wel goed moet komen, haha! Daarnaast vind ik het ook gewoon ontzettend lekker. Spaghetti, macaroni, tagiatelle, farfalle, penne: ik vind het allemaal lekker.

Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?

Vroeger zou ik ‘cola light’ ingevuld hebben, maar de laatste tijd bestel ik vaker een spa blauw of jus d’orange. Is natuurlijk net weer even wat gezonder! :-) Maar een colaatje vind ik nog steeds lekker bij het eten en bestel ik ook af en toe nog.

Wat was vroeger je lievelingseten?

Ik weet dat ik groot fan was van spinazie a la crème vroeger. Met vissticks. En bloemkool vond ik ook heel lekker. Echt Hollandse pot dus! Hiernaast natuurlijk patat, maar ik kan me herinneren dat ik die groenten erg lekker vond. Nu houd ik juist helemaal niet meer zo van Hollandse pot, ik eet liever pasta of rijst.

Wat is het laatste dat je hebt gegeten of hebt gedronken?

Terwjil ik deze tag invul is het avond en heb ik net chili con carne gegeten met rijst. Uit het boek van ‘Zonder pakjes en zakjes’ van Karin Luiten. Ik vond het erg lekker!

Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe?

Moeilijk! Maar ik zou dan kiezen voor Mr. Jacks in Nijmegen, dit is een Grieks/Italiaans restaurant waar ze echt de lekkerste pizza hebben die ik ooit op heb! Helaas is Nijmegen niet bepaald naast de deur (twee uur rijden), maar als ik er ben wil ik daar zeker eten.

Wat lust je écht niet?

Bleekselderij vind ik echt om van over je nek te gaan. Verder weet ik zeker dat ik écht geen slakken, oesters, kreeft of garnalen lust, ook al heb ik het nog nooit gegeten. Al kreeg ik geld toe zou ik het nog niet proeven, haha.

Om welk gerecht sta jij bekend?

Om mijn banaan-ei pannenkoekjes denk ik en de gegrilde auberginesalade met kip en tarly. Dit maak ik allebei best vaak omdat ik het zo lekker vind. :-)

Chips of chocolade?

Chocolade, for sure. Chips eet ik vrijwel nooit uit mezelf, eigenlijk alleen op verjaardagen en dergelijke. Dan neem ik wel een handje. Maar chocolade, daar kan ik me echt aan te buiten gaan. Vooral Côte d’Or Bonbonbloc of Milka repen. ♥

Wat eet jij het liefst in de bioscoop?

Heel verrassend maar niet heus: popcorn! Het liefst eet ik altijd popcorn tijdens een bezoekje aan de bios, en dan het liefst zoete. Ik vind het heerlijk om tijdens een filmpje ergens op te knabbelen. Toch bestel ik het niet altijd, als ik bijvoorbeeld echt geen honger heb of als ik die dag al veel heb gegeten.

Wat lustte je vroeger nooit, maar nu wel? En hoe komt dat?

Paprika vond ik nooit zo lekker, maar nu juist wel! Ik eet het zelfs vaak rauw als tussendoortje. Ik weet niet waarom ik het eerst niet lustte, ik denk vooral omdat ik het nooit echt probeerde. Toen ik een jaar of wat terug het toch eens besloot te eten vond ik het best lekker. Een beetje zoetig zelfs!

Vis of vlees?

Vlees! Ik ben totaal geen visliefhebber, alleen tonijn en kibbeling krijg ik nog wel weg. Maar zalmfilet bijvoorbeeld zul je me nooit zien eten, evenals garnalen of inktvis. Blegh! Geef mij maar een heerlijk stukje kip.

Bron

Welke dingen zou je nog willen ‘leren’ eten of drinken?

Koffie! Ik lust op zich wel cappuccino, maar dat is natuurlijk meer suiker en melk dan koffie, dus dat telt niet echt. Koffie is iets wat ik wel wil leren drinken, gewoon omdat bijna iedereen het drinkt. Verder is er niets wat ik verder zou willen leren eten of drinken denk ik.

Wat eet jij het liefst als ontbijt?

Ik begin de dag het liefst met havermout! Ik maak dit met water en zet het 1,5 minuut in de magnetron. Meestal voeg ik nog wat dingen toe zoals fruit, rozijnen, gemalen kokos of gebroken lijnzaadjes. Heerlijk!

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?

Dan ga ik denk ik voor hoofdgerechten. Voorgerechten bestel ik niet altijd, omdat ik meestal liever een nagerecht neem. Dus dan zou ik echt kiezen voor alleen nog maar hoofdgerechten!

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?

Mag ik ook chocola of koekjes kiezen? Ik ben namelijk helemaal niet zo’n fan van snoep, het doet me niet zoveel. Als ik écht moet kiezen zou ik voor Haribo kersen gaan.

~~~

Tot zover deze Something About Food Tag! Ik vond ‘m erg leuk om in te vullen. Mocht je hem ook leuk vinden, neem hem dan vooral over! :-)

Wat is jouw favo food?