Droogshampoo: hét middel om je haar snel vetvrij te maken zonder het uitgebreid te moeten wassen. Batiste staat bekend om de vele droogshampoo’s die verkocht worden bij Kruidvat. Ik was altijd al benieuwd naar deze droogshampoo’s, omdat ik veel positieve dingen had gelezen. Onlangs heb ik er eindelijk eentje getest, namelijk de Strength & Shine variant. Deze droogshampoo zou zorgen voor minder dof en futloos haar. Werkt dit product echt? Ik ga het je vertellen!

Batiste droogshampoo helpt tegen vet en futloos haar en geeft het haar een boost, zonder het gebruik van water. Een snelle behandeling revitaliseert het haar en geeft het haar meer volume en textuur. Het haar zal er direct schoon en fris uitzien en voelen, bovendien ruikt Batiste droogshampoo ook nog lekker. Ideaal voor tussen de wasbeurten door. Je hebt in no-time een frisse look! (bron)

Dit is te lezen op de site van Batiste. Klinkt goed, toch? Ik ben zelf een aardige fan van droogshampoo. Soms heb je gewoon geen tijd om uitgebreid je haar te wassen (ik moet het ook altijd föhnen, kost nog meer tijd), en dan is droogshampoo zeker een uitkomst. Ik heb eerder enkele exemplaren van Andrélon gebruikt, maar nu is het dus de beurt aan Batiste.

De Batiste Strength & Shine droogshampoo zit in een vrij grote bus waar 200 ml droogshampoo in zit. De bus zelf is zilver met groene accenten. Ziet er prima uit wat mij betreft!

Op de achterkant staat uitgelegd hoe je de droogshampoo moet gebruiken. Handig voor de dames die zoiets nog niet eerder gebruikt hebben. Het is de bedoeling dat je goed schudt voor gebruik. Houd hierna de bus ongeveer 30cm van het haar af en verdeel het product licht en gelijkmatig over de haarwortels. Masseer in met de vingertoppen en finish met een mist over het gehele haar voor extra shine. Style je haar af zoals je dat altijd zou doen.

Normaal gesproken spray ik alleen bij de haarwortels, en spray ik het daarna niet nog eens over mijn hele haar. Met deze Strength & Shine droogshampoo is dat wel de bedoeling, zodat je haar extra zou gaan glanzen! Ik werd benieuwd..

Links voor gebruik, rechts na. Als mijn haar een beetje vettig is wil ik het eigenlijk het liefst meteen wassen, maar heb ik geen tijd, dan is droogshampoo ideaal. Omdat het een beetje vet was zat mijn haar ook erg futloos. Rechts is te zien dat mijn haar een stuk meer volume heeft gekregen! En het vettige is verdwenen.

Het is me meteen opgevallen dat deze droogshampoo erg lekker ruikt! Lekker fris. Er komt meteen genoeg droogshampoo uit de bus en wanneer ik het even ingemasseerd heb, voelt mijn haar meteen een stuk luchtiger. Na het borstelen breng ik mijn haar een beetje in model, en kan ik concluderen dat mijn haar wat minder futloos is, en er ook zo goed als niet meer vet uitziet. Score! Ook fijn: de shampoo laat geen witte waas achter, voor zover ik dit kan beoordelen met mijn lichte haar. ;-) Ik vermoed dat dames met donkerder haar hier ook geen problemen mee zullen hebben.

Als finishing touch heb ik de shampoo kort over mijn hele haar gesprayd om te kijken of mijn haar wat meer ging glanzen. Ik moet zeggen dat het verschil minimaal te zien is, maar het lijkt inderdaad alsof mijn haar wat meer glanst. Ik vind deze van Batiste beter dan bijvoorbeeld de droogshampoos Andrélon!

Ik gebruik droogshampoo altijd als het niet anders kan, en zodra ik tijd heb (meestal aan het einde van de dag) was ik het alsnog. Ik gebruik het dus geen dagen achter elkaar, maar daar is het natuurlijk ook niet voor bedoeld. Het vervangt immers geen echte, vloeibare shampoo.

Conclusie

De Batiste Strength & Shine droogshampoo heeft me positief verrast! De shampoo ruikt lekker, is handig in gebruik en zorgt ervoor dat mijn ietwat vette haar een stuk luchtiger aanvoelt! Het vettige is verdwenen en mijn haar heeft duidelijk wat meer volume gekregen. De shampoo laat geen witte waas achter en het lijkt er zelfs op dat mijn haar net iets meer glanst. Ik ben dik tevreden.

De Batiste Strength & Shine droogshampoo is onderdeel van het vaste Batiste assortiment en is te koop bij Kruidvat, Etos en Dirx. Deze shampoo kost € 5,89 per stuk.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.