Een tijdje geleden spotte ik bij Etos het merk Eveline Cosmetics. Ik had er nog nooit van gehoord, en nieuwsgierig als ik ben besloot ik wat mee te nemen om te testen. De Mega Max volume mascara zag er op het eerste gezicht goed uit. Het deed me denken aan de False Lash Effect mascara van Max Factor, één van mijn favorieten. Is dit een vergelijkbare mascara? Ik ga het je vertellen!

Eveline Cosmetics is in 1983 opgericht en is tegenwoordig een van de belangrijkste cosmetische producenten in Polen. Het merk heeft een uitgebreid assortiment aan cosmetica, waaronder make-up, gezichtsverzorging en huidverzorging. Eveline Cosmetics wordt in 60 verschillende landen verkocht. In Nederland is het merk online te koop (via drogisterij.net bijvoorbeeld, even google’en en je vindt er nog meer) en voor zover ik weet in enkele Etos filialen.

De Eveline Cosmetics Mega Max Full Volume And Shocking Black mascara (zoals de mascara voluit heet) komt in een matzwarte verpakking met roze accenten. Dit vond ik er meteen erg leuk uitzien! Volumemascara’s hebben vaak een dikke huls, dat is bij deze mascara ook het geval.

Sensueel volume en diep zwarte van wimpers! Deze revolutionaire mascara zorgt voor intens verdikte en dichte wimpers. De innovatieve formule maakt wimpers mooi en goed gekruld. Ook voorkomen de geavanceerde actieve ingrediënten wimperuitval.

De mascara zelf is zwart. Het borsteltje is gemaakt van ‘echte’ haartjes en is GROOT! Dit viel me meteen op. Het borsteltje is verder recht.

Boven zonder mascara, onder 1 laagje mascara. Ik heb geen wimperkrultang gebruikt.

Het borsteltje werkt redelijk. Mijn bovenste wimpers voorzie ik moeiteloos van een laagje mascara, maar bij mijn onderste wimpers gaat dat wat lastiger. Het grote borsteltje is eigenlijk te groot om die haartjes volledig en makkelijk zwart te maken. Het is te doen, maar het is lastig. Wat opvalt is dat mijn wimpers duidelijk meer volume hebben na gebruik van de Mega Max mascara. In dat opzicht doet de mascara dus z’n werk goed.

Helaas zie ik wel wat klontjes, ook al ben ik erg voorzichtig geweest met aanbrengen. De mascara voelt ook een beetje dik aan, alsof hij niet goed meer is. Jammer! Doordat het wat dik aanvoelt gaat het aanbrengen wat stroever, en dat zie ik terug op mijn wimpers (de klontjes). Waterproof is ‘ie trouwens niet, maar dat wordt ook niet geclaimd.

Conclusie

Een redelijke mascara, die mijn wimpers voorziet van meer volume. Toch heb ik een vrij lang lijstje met nadelen. Het borsteltje is voor het mooie net iets te groot, de mascara is vrij dik van substantie, en ik krijg er een beetje klontjes van. Niet enorm dramatisch, maar op de swatch foto is het toch duidelijk te zien. Deze mascara stelt me dus een beetje teleur! Als dit een normale, simpele mascara geweest zou zijn zou hij er nog net mee door kunnen, maar van een mascara als deze (Mega Max Full Volume) verwacht ik toch wel wat meer.

Eveline Cosmetics is online te koop en in enkele Etos filialen. De Mega Max Full Volume And Shocking Black mascara kost ongeveer € 4,99.