Zo, ik heb er op dit moment drie weken van de Kayla Itsines Bikini Body Guide op zitten en dus is het weer tijd voor een update. Ten tijde van de vorige update had ik er één week op zitten, nu ben ik dus twee weken verder. Vorige week had ik niet erg veel bijzonders te vertellen, dus heb ik het een weekje opgeschoven! Het waren weer weken van hard trainen, maar het is gelukt. Ik vertel je graag weer mijn ervaringen!

Ik begin even met een korte samenvatting van de afgelopen twee weken. Gelukkig kan ik nog steeds zeggen dat ik erg gemotiveerd ben! Ik let goed op mijn eten (in het weekend snack ik het een en ander, maar doordeweeks probeer ik streng te zijn voor mezelf), en het sporten houd ik ook nog steeds vol. Al drie weken lang zes dagen per week sporten, ik ben stiekem best een beetje trots. Zeker omdat voorheen wel eens de neiging had om niet naar de sportschool te gaan, als ik geen zin had of moe was. Deze guide vind ik nog steeds heel goed vol te houden. Natuurlijk ben je elke dag bezig, maar het kost elke dag maar een half uurtje tot drie kwartier. Ik denk dat iedereen daar in principe wel tijd voor kan maken.

Update #2 (week 1-3)

Week 2

Maandag: op maandag is het altijd Legs & Cardio dag, en aangezien ik me zo goed mogelijk aan het schema wil houden ging ik die workout ook doen! Ik vond ‘m van week twee minder zwaar dan die van de eerste week. Het was lekker weer dus ik deed de workout buiten :-) Scheelt een hoop, ik kreeg het een stuk minder bloedheet dan de week ervoor.
Dinsdag: de spierpijn was lichtelijk aanwezig, maar laaaaang niet zo erg als de week ervoor! Misschien is mijn lichaam wat meer gewend aan de trainingen? Anyway, het was weer tijd voor LISS. Ik besloot 3 kwartier te wandelen in de sportschool. Ging goed, maar ik vond het wel erg lang duren.
Woensdag: Arms & Abs stonden op de planning! Deze training ging helaas wat minder goed. Ik had een lange dag gehad en had niet zoveel gegeten, maar ik dacht dat ik het wel aan kon. Dus niet! Of nou ja, ik heb de training voltooid maar met pijn en moeite. Tijdens de buikspier oefeningen werd ik zelfs duizelig. Niet zo fijn dus. Ik was in week twee erg zoekende naar een goed eetpatroon wat een goede combinatie zou zijn met het sporten.
Donderdag: dit was wederom een LISS dagje. Het was Hemelvaartsdag en ik zou die dag naar de strandopening gaan. Dit betekende: 10 kilometer heen én 10 kilometer terug fietsen. Ik heb dat dus als LISS gedaan. :-)
Vrijdag: ik stond vroeg op (6:30 uur) om op tijd te gaan trainen, want zoals ik in mijn diary al liet weten zou om 10.15 uur een verstandskies getrokken worden. En om daarna nog te gaan springen en doen… nee. ;-) Ik deed de oefeningen thuis en dat beviel eigenlijk wel prima zo op de vroege morgen! Ik voelde me superactief terwijl de rest van het huis nog in bed lag.
Zaterdag: de laatste dag van week twee alweer! Ik hoefde alleen nog even een LISS training te doen, dus ik ging 35 minuten fietsen in de sportschool. Ook dit ging me prima af.

Ik kan goed terugkijken op week 2, ook al ging de workout van woensdag niet zo goed. Met de spierpijn viel het heel erg mee, iets wat ik aan de ene kant fijn vond, maar wat me aan de andere kant ook ‘verontrustte’. Deed ik de oefeningen wel goed? Die vraag spookte door m’n hoofd. Ik weet echter dat ik de oefeningen precies heb gedaan zoals in de guide, dus ik probeerde er niet teveel aan te denken. Ik stretch na elke workout (♥ stretchen), misschien heeft dat gescheeld!

Week 3

Maandag: zoals je al kon lezen probeer ik het schema zoveel mogelijk aan te houden, maar op maandag kwam het even niet uit om Legs & Cardio te doen. Ik besloot die dag LISS te doen door drie kwartier te fietsen thuis.
Dinsdag: ik mocht er van mezelf niet onderuit komen, dus ging ik de Legs & Cardio workout doen van week drie. In de sportschool, want ik was de hele dag vrij en had geen zin om thuis te trainen. Deze workout ging erg goed! Er was niemand in de zaal en ik kon de ramen een beetje open zetten voor wat frisse lucht.
Woensdag: op woensdag besloot ik het schema aan te houden zoals moet maar dan op andere dagen. Dus was het tijd voor LISS. Ik was echter lang van huis (8.30 weg, 18.00 thuis) en ’s avonds kwam m’n vriend langs, dus ik heb maar een kwartiertje gefietst in plaats van 35-45 minuten. Onder het mom van: beter iets dan niets!
Donderdag: na een werkdag ging ik aan de slag met de Arbs & Abs workout. Deze ging erg goed! Ik was niet zo erg buiten adem als dinsdag en ik kon alles vrij snel achter elkaar doen. :-) Yay! Ook de buikspieroefeningen gingen soepeler dan in week 2 bijvoorbeeld. En op het laatst had ik trillende armen.
Vrijdag: spierpijn was weer present! In m’n armen vooral, maar ook buik. :-) En het was LISS time again… of toch niet. Ik had een drukke dag want ik moest naar school en ook dingen regelen omdat ik ’s avonds mijn verjaardag zou vieren voor vrienden. Ik had helaas geen tijd om iets te doen. Om deze reden verplaaste ik de LISS naar zaterdag.
Zaterdag: op zaterdag deed ik de Total Body workout en LISS. Die laatste bestond uit drie kwartier op de loopband. Ik weet dat het beter is om de resistance trainingen en LISS niet op één dag te doen, maar het kon even niet anders!

Week 3 ging voor mijn gevoel heel goed, alleen kwam ik af en toe een beetje in de knoop met plannen. Ik had liever op vrijdag LISS gedaan, want nu was dit eigenlijk een extra rustdag. Maar goed, volgende week een nieuwe week! De resistance trainingen gingen erg goed en dat is wel heel fijn. :-)

~~~

Ik vind het ongelofelijk dat ik nu alweer naar week 4 ga! De tijd gaat hard. Ik ben erg blij dat ik begonnen ben met deze guide. Natuurlijk is het af en toe best zwaar, maar ik houd daar wel van. Na een training voelt het zo goed! Van een klasgenootje die de guide ook doet (en in week 9 zit) heb ik vernomen dat het na week 8 wel een heel stuk lastiger wordt, dus ik hoop dat ik het helemaal kan afmaken. Maar goed, eerst maar eens beginnen met week 4!

Zijn er meer mensen die bezig zijn met de BBG? Let me know!