Een tijdje geleden plaatste ik een bestelling bij mijn favoriete make-upmerk Kiko. Ik had een aantal dingen uitgekozen, maar had nog niet voldaan aan de voorwaarde van ‘minimaal voor €25 bestellen’. Ik besloot nog iets toe te voegen aan mijn bestelling, en dat werd uiteindelijk de Kiko Colour Correction powder. Poeder komt immers altijd van pas! Vandaag review ik het.

De Colour Correction powder van Kiko is een gebakken poeder met vier kleuren. Op de site valt te lezen dat dit poeder de huid egaliseert en de teint laat stralen door roodheid en verkleuringen van de huid te camoufleren. De pure en onopvallende pigmenten van de geavanceerde formule garanderen een zijdezacht, licht gevoel dat de make-up fixeert zonder de huid uit te drogen. Klinkt goed natuurlijk!

Net als andere producten van Kiko zit ook dit product in een zwart kartonnen doosje. Daar in zit het poeder zelf, dat verpakt is in een wit glanzend doosje. Ziet er prima uit wat mij betreft.

Binnenin zit dus het poeder in verschillende kleuren: paars, beige, lichtgeel en groen. Al deze kleuren samen zouden dus de teint camoufleren en eventuele verkleuringen camoufleren. Volgens Kiko is het poeder geschikt voor alle huidskleuren. Er zit een spiegeltje bij, dat vind ik zelf altijd wel erg handig.

Qua pigment zit het wel goed zoals op deze foto te zien is! Ik heb de kleuren los geswatcht, maar ook samen. Het is tenslotte de bedoeling om ze gemengd aan te brengen.

Dit is het effect dat het poeder geeft op mijn gezicht. Rechts is duidelijk een stuk matter!

Het is me opgevallen dat je al snel veel poeder op je kwast hebt zitten. Handig, maar zo gaat ‘ie wel wat sneller op denk ik, omdat je automatisch meer gebruikt. Toch vind ik dit slechts een klein nadeel. Het poeder voelt comfortabel en zacht aan en fixeert mijn foundation en concealer. Daarnaast matteert het mijn gezicht.

De kleur lijkt inderdaad geschikt voor mijn huid. Toch betwijfel ik het of de kleur ook voor dames met een donkere huidskleur ook geschikt is. Ik kan me voorstellen dat ‘ie de huid dan juist grauw maakt, omdat het toch vrij lichte kleuren zijn. Voor mij is hij in ieder geval wel goed, maar als je iets donkerder van kleur doe je er denk ik goed aan om het eerst te testen op je gezicht.

Om eerlijk te zijn merk ik weinig van de kleurcorrectie die dit poeder zou moeten geven. Ik werk oneffenheden altijd bij met foundation en/of concealer, dus daar heb ik dit poeder niet per se voor nodig. Ik vind het leuk dat het poeder uit verschillende kleuren bestaat, en ik geloof best dat het effect mooi kan zijn, maar ik zie er persoonlijk niet zoveel van terug in mijn gezicht.

Qua longlasting scoort dit poeder verder goed. Na een uurtje of zes is het voor een gedeelte wel van mijn gezicht af ‘gesmolten’, maar dat heb ik bij de meeste poeders wel. Deze van Kiko scoort in ieder geval niet slechter dan andere goede poeders.

Leuk om nog even te vermelden: alle producten van Kiko zijn hypoallergeen en vrij van parfum en parabenen. Yay!

Conclusie

Ik ben erg tevreden over de Kiko Colour Correction powder. Het poeder zelf is zacht, goed qua pigment en fixteert foundation en concealer prima. Mijn huid is na het aanbrengen mooi mat en dat blijft zeker wel een uurtje of zes zo! De prijs van dit poeder is wat hoger dan bijvoorbeeld vergelijkbare poeders van Essence of Catrice, maar ik vind het een prima prijs.

Kiko is te koop bij de Kiko store in Amstelveen en online via de webshop! De Kiko Colour Correction powder kost € 12,90.