Ik hoop niet dat jullie mijn Kiko reviews al zat zijn, want ik heb er vandaag weer eentje! Dit keer heb ik een Glow² Blush & Highlighter stick getest uit de Bad Girl collectie. Deze collectie is limited edition en geïnspireerd op een moderne, charismatische vrouwelijkheid. Bad Girl is al even te koop en daarom is het de hoogste tijd om er iets over te vertellen.

De Kiko Glow² Blush & Highlighter stick is een gecombineerd product om in een enkele beweging de teint te verlevendigen en te highlighten. Dankzij de harsen en de lichte oliën in de formule wordt de textuur makkelijk op de huid aangebracht en geeft een aangenaam gevoel van comfort. Het product voelt zijdeachtig aan en blijft lang zitten. (bron)

De Kiko Glow² Blush & Highlighter stick bevat twee kleuren die gemengd aangebracht kunnen worden, maar ook apart. Ik ben zelf erg fan van highlighter, en ook blush gebruik ik graag. Om deze reden besloot ik de Blush & Highlighter stick aan te schaffen.

Alle producten uit de Bad Girl collectie zitten in limited edition doosjes, die me een beetje doen denken aan aluminium, maar dan met roze accenten. Erg leuk! Ik heb kleur 01 Rose Coral and Quartz. Deze kleur is nog steeds te koop via de webshop.

De stick zelf vind ik er mooi uit zien. Lekker veel zilver, maar wel met de kleuren van het product zelf.

De stick voelt erg romig aan, dit viel me meteen op. Dat zou best wel eens kunnen komen door de toegevoegde oliën. Mijn huid wordt er gelukkig niet extra vet van. De stick bevat geen geurtje, dit vind ik niet zo erg.

Het pigment van de blush is redelijk te noemen. Er komt niet direct veel kleur af. De highlighter geeft vooral veel glans. De blush had wat mij betreft qua kleur wel iets intenser gemogen, maar de highlighter ziet er op het eerste gezicht wel goed uit.

Ik heb gemerkt dat de stick in de praktijk wat moeilijk te gebruiken is. Zo is het lastig om de kleuren los aan te brengen, omdat ze al snel gaan mengen. Ik vind het product ook niet zo lekker werken omdat het zo romig is. Het glijdt moeiteloos langs mijn gezicht, dat wel, maar er komt niet zoveel kleur vanaf. Als ik het vervolgens vervaag en blend, blijft er helemaal weinig kleur over. Jammer!

Blush en highlighter los aangebracht

Blush en highlighter geblend

Ik heb het vooral over de blush die qua pigment niet zo goed is. De highlighter vind ik wat beter. Deze geeft mijn gezicht duidelijk een mooie glans. Het effect is heel natuurlijk.

Blush en highlighter afgepoederd

Na het aanbrengen van crème-achtige producten poeder ik het geheel graag af. Dit heb ik ook gedaan na gebruik van de Kiko Glow² Blush & Highlighter stick. Het resultaat is hierboven te zien. De blush valt na het poederen helaas nogal weg en is niet duidelijk meer te zien. De highlighter daarentegen is nog wel te zien. Ik zie nog een lichte shimmer door het poeder heen komen. Dat is in elk geval niet verkeerd!

De Kiko Glow² Blush & Highlighter stick blijft gelukkig goed zitten. Het heeft wel een laagje poeder nodig om alles te fixeren, maar daarna blijft het wel op z’n plek zitten. Na een paar uur zit het natuurlijk wel wat minder mooi, want ook poeder kan gedurende de dag wat ‘smelten’. Over het algemeen is de longlasting van de stick prima te noemen.

Conclusie

Ik ben gematigd enthousiast over de Kiko Glow² Blush & Highlighter stick. Het idee is leuk, de stick ziet er goed uit en de highlighter vind ik erg mooi. De blush valt helaas wat tegen door de pigmentatie, en valt na het afpoederen totaal weg in mijn gezicht. Jammer! De longlasting van de stick is (mits er poeder overheen aangebracht is) gelukkig wel goed. De highlighter ga ik nog wel gebruiken, de blush sla ik de volgende waarschijnlijk over.

De Bad Girl collectie is online te koop en de Kiko Glow² Blush & Highlighter stick kost € 8,90.