PUPA Milano belooft met de Like A Doll Compact Powder een perfect matte huid voor lange tijd. Dat klinkt goed natuurlijk! Ik ben altijd op zoek naar fijne poeders omdat ik ze dagelijks gebruik. De laatste tijd had ik een exemplaar van Essence, maar ik merkte dat ik ‘m een beetje zat was. Tijd voor iets nieuws dus! Ik heb de Like A Doll Compact Powder van PUPA getest en vandaag vertel ik mijn bevindingen.

Het poeder zit in een rood doosje, zoals we wel vaker zien bij de make-up van PUPA. Ik vind het er prima uit zien, lekker herkenbaar. Op de achterkant staat wat informatie over het product in verschillende talen. Er valt te lezen dat het poeder olievrij is en SPF 15 bevat. Het poeder beschermt je huid dus lichtjes tegen schadelijke zonnestralen.

An innovative combination of spherical powders and mineral pigments that gives the skin an amazingly smooth and homogeneous look: imperfections are minimized with no mask effect. Face skin looks immediately beautified, matt and naturally radiant. This face powder has a silky texture that is feather-light and blends seamlessly with skin tone for a “naked skin” effect. (bron)

Het poederdoosje zelf is eigenlijk een spiegel. Ziet er best chique uit vind ik. Op de foto lijkt het grijs, maar dat is de weerspiegeling. Op de achterkant is de kleur te vinden. Ik heb zelf kleur 007 Tender Rose, deze kleur matcht prima met mijn gezicht. De Like A Doll Compact Powder bestaat trouwens in maar liefst negen kleuren. Grote kans dat er een kleur voor je bij zit.

Binnenin zit een poederdonsje. Dit gebruik ik zelf eigenlijk nooit omdat ik mijn poederkwast van The Body Shop fijner vind. Er zit ook een spiegeltje in het doosje zelf, dat vind ik erg handig. Tot nu toe geen aanmerkingen!

Het poeder zelf is superzacht en fijn. Ik merk duidelijk verschil met het poeder van Essence. Dit poeder van PUPA voelt erg zacht aan tijdens het aanbrengen, veel prettiger dan die van Essence. De dekking vind ik ook goed!

Links geen poeder, rechts wel. Het verschil is heel minimaal (ik kreeg het lastig vastgelegd op foto), maar ik zie zelf toch duidelijk dat de glans rond mijn neus verdwenen is. Ook is mijn gezicht egaler. In dat opzicht doet het poeder dus goed z’n werk! Ik ben enthousiast. :-)

Het is me wel opgevallen dat de fijne structuur van het poeder ook nadelig kan werken. Het is aan te raden om heel voorzichtig met je kwast in het poeder te gaan, anders ligt het overal.

Het poeder houdt mijn foundation en concealer de hele dag door op zijn plek. De longlasting is dus zeker goed. Na een stevige sportsessie (à la Kayla Itsines) zweet ik er wel een groot deel af, maar een normale dag overleeft ‘ie zeker.

Conclusie

Een fijn poeder dat ultrazacht is en mijn huid mooi matteert en egaliseert. Zo kan ik deze Like A Doll Compact Powder van PUPA het beste omschrijven. Het houdt foundation en concealer op z’n plek en blijft gedurende de dag goed zitten. Fijn ook dat er SPF 15 in zit! Het enige minpuntje wat ik kan bedenken is het feit dat je héél voorzichtig in het poeder moet gaan, omdat het zo fijn is. Even snel poederen lukt waarschijnlijk niet, omdat je gewoon voorzichtig moet zijn wil je het niet overal hebben liggen. Toch ik dit slechts een klein minpuntje, want voor de rest scoort dit poeder enorm goed! De prijs is wat aan de hoge kant, maar daar krijg je naar mijn mening veel voor terug.

De PUPA Milano Like A Doll Compact Powder kost € 24,50. Check de website voor de verkooppunten.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.