De laatste tijd heb ik wat meer gezonde recepten geplaatst op Pink Sensation, maar af en toe even cheaten mag best wat mij betreft! Vandaag heb ik een wel weer heel lekker recept voor jullie, namelijk een recept voor mars cake. Ik probeer de chocoladereep zelf zo min mogelijk te eten (want: niet zo gezond natuurlijk), maar áls ik het dan eet, is het echt even genieten. En in een cake is ‘ie al helemaal heerlijk.

Dit recept komt van Jumbo.

Ingrediënten:

  • 150 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 pakje pure chocoladedruppels (smeltchocolade)
  • 4 eieren
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 175 gram bloem, gezeefd
  • ½ zakje bakpoeder
  • 4 Mars repen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 170°C. Verwarm in een steelpan op laag vuur de boter met 150 gram chocolade, tot de boter net is gesmolten. Neem de pan van het vuur en roer tot een gladde chocoladeboter. Laat 5 minuten afkoelen. 2. Klop met de mixer of in de keukenmachine de eieren met de suiker tot een luchtige en dikke crème. Schenk er langzaam en al kloppend de chocoladeboter bij. Klop tot een glad beslag. 3. Spatel de bloem en het bakpoeder er luchtig door. Snijd 3 Mars repen in kleine blokjes en spatel door het beslag. Schenk het beslag in een bakvorm. 4. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 1 uur bruin en gaar. Laat de cake ongeveer 10 minuutjes in de vorm afkoelen. Stort de cake op een rooster en laat verder afkoelen. 5. Smelt de laatste 50 gram chocolade in een pannetje. Hak de laatste reep in stukjes. Lepel de gesmolten chocolade over de cake en bestrooi met de stukjes Mars. Zet de cake voor 30 minuten in de koelkast zodat de chocolade weer hard kan worden.

En, lijkt het jullie wat? Ik krijg er meteen weer trek in als ik de foto’s zie!

Eet smakelijk!