Victoria's Secret Aqua Kiss

Dat ik fan ben van Victoria’s Secret is duidelijk. Twee jaar geleden kocht ik op Schiphol voor het eerst een bodylotion van het merk en ik was verkocht. Vorig jaar kreeg ik een eau de parfum en tot op de dag van vandaag ben ik daar erg blij mee. Ik bofte, want voor Sinterklaas kreeg ik nóg twee Victoria’s Secret producten. Een fragrance mist en bodylotion uit de Aqua Kiss lijn. Hoogste tijd om daar iets over te vertellen.

A sexy, cool fragrance. Dive into Aqua Kiss, a cool splash of rain-kissed freesia and fresh daisy. Refreshing formula is infused with conditioning aloe vera and calming chamomile. Spray on for a touch of scent. (bron)

De reden dat mijn moeder deze producten voor me kocht, was omdat er freesia in zit. Mijn vader heeft een eigen bedrijf in de freesia’s en daarom is het natuurlijk extra leuk om hier wat producten van te hebben. En al helemaal als die producten van Victoria’s Secret zijn!

Ik heb dus de Aqua Kiss fragrance mist en de hydrating bodylotion. Naast deze producten bevat de lijn ook nog een body scrub, body wash en body butter. De hele Aqua Kiss lijn heeft blauwe verpakkingen met gouden accenten. Dit vind ik er persoonlijk erg mooi uit zien. Wederom mooie producten voor in mijn stash! Victoria’s Secret omschrijft de geur zelf als sexy en fris. Het zou ruiken naar ‘rain-kissed’ freesia en daisy.

De geur ruikt inderdaad heel fris. Als iemand die geregeld tussen de échte freesia’s staat (ik werk er ook in) moet ik zeggen dat de geur niet echt naar freesia’s ruikt. Too bad! Gelukkig vind ik ‘m verder wel lekker. Het is een vrij zoete geur, maar niet heel overdreven. Gewoon lekker fris! Een geur die geschikt is voor ieder moment van de dag.

 Victoria’s Secret Aqua Kiss fragrance mist

De fragrance mist (250 ml) is bedoeld om jezelf even op te frissen, het is dus geen echt parfum. Ik heb me laten vertellen dat hier ongeveer 1% parfum in zit, terwijl dat bij normale geuren toch al gauw 10% tot 20% is. Producten als deze vind ik persoonlijk ideaal voor een zonvakantie. Ik heb dan vaak geen zin in zware parfums, maar wil toch lekker ruiken. Een fragrance mist is wat lichter qua geur en dus heel geschikt voor dit soort aangelegenheden.

De verpakking van de mist is van plastic. Niet zo bijzonder verder. Op de achterkant staat wat informatie over het product zelf. Je vindt er ook de ingrediënten.

Er valt te lezen dat deze mist Aloe Vera bevat en kalmerende Chamomile. Dit zijn madeliefjes. Ik heb gelezen dat Chamomile kan helpen tegen huidirritatie.

Ik vind het jammer dat het eerste ingrediënt meteen Alcohol Denat is. Dit is een ruwe soort alcohol die de huid kan uitdrogen. Ik ben hier niet zo fan van. Als ik de mist gebruik ruik ik duidelijk alcohol. Verder zit er minerale olie in (propylene glycol), bestanddelen die de huid beschermen tegen de zon (ethylhexyl methoxycinnamate) en bloemenextracten.

De spray zelf vind ik handig in gebruik en na een paar keer sprayen ruik ik een heerlijk frisse geur! Deze geur blijft een uurtje of vier/vijf hangen, en in combinatie met de bodylotion nog wat langer. Best lang dus! Ik heb gelukkig niet gemerkt dat mijn huid uitdroogt door de alcohol.

Kortom: een fijne spray met die ik komende zomer in Mallorca zeker nog veel zal gebruiken!

Victoria’s Secret Aqua Kiss hydrating bodylotion

Dan de hydrating bodylotion (250 ml). Volgens Victoria’s Secret heeft deze bodylotion een snel absorberende formule die vitamine C en E extracten bevat. Het resultaat? Een zachte en soepele huid. Nou, dat klinkt natuurlijk goed! Ik gebruik bodylotion graag na het douchen, zodat mijn huid weer lekker zacht wordt.

De verpakking is wederom van plastic. Ik vind de bodylotion er mooi en luxe uitzien, mede door de gouden accenten. Deze verpakking vind ik mooier dan die van de fragrance mist. Op de achterkant staat ook weer informatie over de bodylotion zelf.

De bodylotion bestaat voornamelijk uit water en glycerine. Dat laatste heeft een herstellende en verzachtende werking op de huid. Helemaal prima als je het mij vraagt! Verder zie ik minerale olie (petrolatum), aloe vera, fruitextracten (apple fruit extract) en helaas ook parabenen (methylparaben, propylparaben).

Het klopt inderdaad dat de bodylotion lekker snel intrekt. De lotion is wat aan de vloeibare kant, en laat zich hierdoor goed uitsmeren. In nog geen minuut is het helemaal ingetrokken, erg fijn. Mijn huid wordt er lekker zacht en soepel van. De geur is precies hetzelfde als die van de fragrance mist, misschien nog wel iets sterker. In combinatie met de mist blijft de geur helemaal lang hangen.

Kortom: een voedende, snel intrekkende bodylotion die de huid lekker zacht maakt. Ik gebruik ‘m graag na het douchen!

~~~

Ik ben heel tevreden over de Victoria’s Secret Aqua Kiss fragrance mist en bodylotion. De geur is lekker, en de producten doen het werk goed. De bodylotion hydrateert mijn huid, en in combinatie met de fragrance mist blijft de geur lekker lang hangen. Ik ben fan! Als ik een klein minpuntje mag noemen zijn het toch de ingrediënten. De parabenen en minerale olie uit de bodylotion hadden ze van mij weg mogen laten, evenals de grote hoeveelheid alcohol denat in de fragrance mist. Ik merk van deze ingrediënten niks tijdens gebruik, maar ik vind het fijner als dit soort ingrediënten achterwege gelaten worden.

De Victoria’s Secret Aqua Kiss fragrance mist kost ongeveer € 20, de bodylotion ongeveer € 13. Victoria’s Secret is in Nederland te koop via Bol.com en af en toe verkoopt Etos ook wat losse producten.