Hi there! Het is weer tijd voor een Kayla Itsines Bikini Body Guide update. De derde alweer. Ik heb er zeven weken op zitten, maar moet nog met de zevende week beginnen. Hoe dat kan? Lees snel verder!

Klik HIER voor meer info over de Kayla Itsines Bikini Body Guide en de eerste update.
Klik HIER voor de tweede update!

Week 4:

Maandag: op deze dag was ik jarig! Ik had een resistance training gepland, maar had er die dag zelf toch niet zo’n trek in. Ik besloot dus LISS te doen door 35 minuten te fietsen op de hometrainer thuis!
Dinsdag: deze dag was erg druk waardoor ik pas ’s avonds om half 10 ‘energie’ had om te beginnen aan de resistance training. Het ging gelukkig goed! Ik was wel helemaal kapot, maar dat kon ook komen omdat ik de hele dag in Den Haag had rondgelopen.
Woensdag: ’s avonds LISS training in de sportschool. Ik stond 35 minuten op de loopband. Ik wilde eigenlijk 45 minuten lopen, maar ik vond het zo gigantisch lang duren.
Donderdag: resistance time again! Dit ging supergoed! Ik kon zelfs de commando’s 10x achter elkaar. In totaal heb ik ze 40 keer gedaan. :-) Yay! Ter vergelijking: in week twee kon ik amper twee commando’s achter elkaar.
Vrijdag: vrijdag had ik school en kwam ik helemaal blegh thuis. Ik was moe, gaar in m’n hoofd door de lessen en wilde alleen maar slapen! Daarnaast had ik ook nog heel veel schoolwerk te doen. Ik heb deze dag dus niks gedaan, dit was mijn rustdag.
Zaterdag: ik kon niet onder de resistance training uit vond ik, dus ik ging aan de slag. Het ging best goed, alleen haalde ik m’n arm open door de commando’s. Misschien is mijn matje niet helemaal goed, waardoor ik schaafwond had. Oeps.
Zondag: wederom totaaaal geen zin om te sporten, maar ik heb toch 35 minuten gefietst op de hometrainer thuis.

Als ik er zo op terug kijk ging week 4 wat moeizamer dan de weken ervoor. Ik had het erg druk met school en ik merkte gewoon dat mijn focus meer daar op lag dan op sporten. Ondanks dit heb ik wel alle trainingen gedaan, maar wel met moeite.

Week 5 ging niet helemaal naar mijn zin. Ik had het enorm druk met school waardoor ik niet alle dagen heb getraind. Op maandag deed ik Legs & Cardio, dinsdag LISS, woensdag niks, donderdag Arms & Abs, en de rest van de week ook niks. Na die week besloot ik om week 5 helemaal opnieuw te doen! Ik voelde me er niet zo lekker bij namelijk. :-) Onderstaand verslag is dus van de tweede week 5.

Week 5:

Maandag: chop chop, gas erop en sporten! Ik deed de Legs & Cardio workout en die ging best moeizaam omdat ik moe was van het weekend. Ik heb de workout wel afgemaakt.
Dinsdag: LISS time! Ik fietste 40 minuten in de sportschool. Eitje.
Woensdag: ik deed de Arms & Abs workout, die ik goed te doen vond op de commando’s na. Blijft zwaar.
Donderdag: dit was een rustdag, omdat ik ’s ochtends heel veel voor school af moest handelen ineens en ’s middags mijn laatste tentamen had. ’s Avonds blogde ik tot laat omdat ik dat twee weken lang niet had gedaan.
Vrijdag: ik ging naar een vriendin die een eindje weg woont, dus ik fietste 2×20 minuten als LISS.
Zaterdag: tijd voor de laatste resistance training, de full body workout. Deze deed ik in de sportschool en het ging echt héél goed :D Het waren vooral buikspieroefeningen, en een beetje total body oefeningen (burpees en mountain climbers) en dat vond ik echt goed te doen. Mijn buikspieren voelde ik goed daarna!
Zondag: ik wilde écht LISS gaan doen op zondag omdat ik vrijdag een rustdag had, maar het is er helaas niet van gekomen.

Terugkijkend op de tweede week 5 kan ik concluderen dat het een stuk beter ging dan de week ervoor! Op maandag en woensdag voelde ik me een beetje futloos, maar dat kwam denk ik door de tentamenstress die ik had. Het ging gewoon even wat minder. De workout van zaterdag ging daarentegen een stuk beter, heel fijn! Alleen jammer dat ik een LISS dag heb overgeslagen.

Week 6:

Maandag: volgens de guide was maandag Abs & Cardio day, dus dat deed ik braaf! Ik deed het thuis en het was een fijne workout. Mijn buikspieren brandde nog wel een beetje van de zaterdag ervoor, maar het was te doen!
Dinsdag: ik besloot dat ik écht eens even een goede LISS moest doen, dus ik stond 45 minuten op de loopband. Daarna was ik verrot, hehe. Wel voldaan.
Woensdag: resistance training twee stond op de planning, en dat was dit keer Abs & Cardio. Dit vond ik een fijne workout! De nadruk lag wederom op buikspieren en daar begin ik aardig goed in te worden al zeg ik het zelf. ;-)
Donderdag: na een dagje werken ging ik toch nog even cardio’en. 45 minuutjes op de hometrainer thuis gefietst!
Vrijdag: de laatste resistance training besloot ik in de sportschool te doen. Dit was Legs & Cardio. En die was pittig! Ik had een beetje te weinig gegeten (alleen een halve meloen als middag snack), dus halverwege begon ik een beetje duizelig te worden. Stom natuurlijk. Ik heb de oefeningen wel afgemaakt op één dingetje na.
Zaterdag: op zaterdag had ik gigantische spierpijn in mijn benen/billen! Ik deed als cardio 35 minuten crosstrainer in de sportschool. Ging vrij moeizaam door de spierpijn, maar het is gelukt!
Zondag: rust <3

Week 6 ging goed! Ik heb me aan de hele guide gehouden en geen enkele dag overgeslagen. Dat voelt natuurlijk goed! Nu nog even een weekje zo doorgaan voordat ik op vakantie ga. :-)

~~~

Tot zover de tweede update van de Kayla Itsines BBG. Ik ben me ervan bewust dat het een hele lap tekst is, maar ik merk dat ik het zelf fijn vind om te reflecteren op de trainingen en zo blijf ik lekker gemotiveerd. :-)

Ik ga nog een weekje trainen, en daarna ga ik 10 dagen op vakantie. Het is mijn plan om op vakantie af en toe een beetje spieroefeningen te doen (beetje buikspiereoefeningen tussendoor of squats), en verder gewoon lekker bewegen. Gelukkig denkt mijn vriend er ook zo over! Of het echt gaat lukken is een tweede natuurlijk, want vakantie is vakantie, en ik wil wel lekker genieten en me niet al te verplicht voelen om te sporten. Als ik terug ben doe ik komende week (week 7) overnieuw, en ga dan rustig verder.

Wat doe jij voor sport? Ik ben benieuwd. :-)