Over een week en drie dagen zit ik op het heerlijk warme en vooral zonnige Mallorca! Ik ben al weken aan het aftellen, en nu het eindelijk dichtbij komt is het tijd om me voor te bereiden. Het Spaanse Mallorca ligt een stuk zuiderlijker dan Nederland, wat betekent dat de zon veel krachtiger is. Heel belangrijk dus om me goed in te smeren! Gelukkig is het al lekker weer geweest en kon ik de factor 30 spray en transparante spray van L’Oréal Sublime alvast testen. Zijn ze aan te raden?

Perfect Bronze Zonnebrand Spray Factor 30

Ik begin met een gewone zonnebrand spray in factor 30. Dit is een beschermende melk spray die volgens L’Oréal snel absorbeert en de huid beschermt tegen huidveroudering. Daarnaast zou de spray ook waterresistent en niet vet zijn. Dat klinkt goed natuurlijk! De spray beschermt tegen UVA stralen. Belooft een egaal bruine kleur. De zonnebrand spray is verkrijgbaar in factor 15, 30 en 50. Ik heb zelf factor 30 uitgeprobeerd.

De spray zit in een oranje fles van 200 ml. Ziet er prima uit wat mij betreft. Het is een pompflacon, mijn favoriete soort als het gaat om zonnebrand. Zo’n spray werkt gewoon erg praktisch en fijn.

De ingrediënten. Als tweede zie ik Alcohol Denat, hier heb ik vaak een beetje moeite mee omdat het de huid kan uitdrogen. Verder zie ik argan olie staan, dit verzorgt de huid intensief. Daar word ik wel blij van!

Dit is de zonnebrand zelf. Een beetje aan de dunne kant, maar gelukkig niet zó dun dat het meteen van je huid af glijdt. Het viel me meteen op dat de spray lekker zoet ruikt! Pluspuntje. De melk is goed uit te smeren, laat geen strepen achter en trekt bovendien snel in. Daarna plakt mijn huid inderdaad niet. Ik merk trouwens niets van de Alcohol Denat die er in zit, gelukkig maar!

De spray vind ik erg fijn in gebruik, lekker ruiken en goed beschermend tegen schadelijke zonnestralen. Natuurlijk is het belangrijk om je elke paar uur goed in te smeren, dat is ook het geval bij deze spray. Ik kan de L’Oréal Sublime Sun Perfect Bronze Zonnebrand Spray aanraden als je op zoek bent naar een praktische spray die lekker ruikt en goed beschermt! De spray kost € 17,99. Wat aan de prijzige kant, maar wel het geld waard vind ik.

Invisible Protection Transparante Spray Factor 15

Dan de transparante spray met factor 15. Een vrij lage factor, die ik alleen zou gebruiken aan het einde van mijn vakantie. De spray die ik getest heb belooft praktisch hetzelfde als de zonnebrand spray: geen strepen, geen plakkerigheid, bescherming tegen UVA stralen, waterresistent en niet vet. Ook dit zit in een pompflacon van 200 ml.

De ingrediënten. Het eerste ingrediënt is Alcohol Denat, hieruit bestaat de spray dus voor het grootste deel. Alcohol Denat ontsmet de huid, maar werkt vaak net iets te uitdrogend, zeker voor de normale tot droge huid. Dit kan op den duur je huid beschadigen. Toen ik dit las had ik meteen al mijn twijfels bij dit product. Ik vermijd zulke sprays normaal, maar oké, misschien werkte hij wel gewoon heel fijn.

De spray zelf is lastig vast te leggen op camera, omdat ‘ie helemaal kleurloos is. Op de foto hierboven is het net ingetrokken. Bij het sprayen rook ik het meteen: alcohol. En niet zo’n beetje ook! Ik ruik ook duidelijk de lekkere geur die de zonnebrand spray ook heeft (niet verkeerd), maar die alcoholgeur verpest het voor mij een beetje. Waarom doen merken zoveel alcohol in sprays? Je huid voorzien van een laagje alcohol terwijl je ligt te bakken in de zon lijkt me het beste wat je kan doen.

Wat L’Oréal zegt is waar: de spray trekt snel in en laat geen laagje achter op mijn huid. De geur blijft lang hangen, dat vind ik wel prettig. Ik verbrand niet als ik deze spray heb gebruikt, maar ik voel me er toch niet zo prettig bij. Ik heb echt het idee dat het mijn huid uitdroogt, waardoor ik ‘m toch niet aan kan raden. Als er wat minder Alcohol Denat in had gezeten had ik hem waarschijnlijk wel regelmatig gebruikt! De spray kost € 16,99. Dit bedrag zou ik er persoonlijk niet aan uitgeven.

Conclusie

De Perfect Bronze Zonnebrand Spray is een blijvertje, de Invisible Protection Transparante Spray niet. Het fijnst aan de zonnebrand spray vind ik de verpakking, de melk zelf (goed uit te smeren en trekt snel in) en de lekkere geur. De transprante spray vind ik minder vanwege de grote hoeveelheid alcohol die erin zit. De één zal dit geen probleem vinden, maar ik vind het gewoon geen fijn idee om me van top tot teen ermee in te smeren. Mijn huid heeft het al ‘zwaar’ genoeg in de zon, daar hoeft dan geen Alcohol Denat bij. ;-)

De L’Oréal Sublime Sun zijn verkoop bij de drogist.

Wat is jouw favoriete zonnebrand?