Lush staat bekend om de vele bruisballen die ze in het assortiment hebben. Felle kleurtjes, glitters, zoete kleuren: bij Lush kan het allemaal. Toen ik een tijdje geleden in Rotterdam was kon ik de geur die uit de winkel kwam niet weerstaan. Ik liep naar binnen en werd meteen weer naar de bruisballen getrokken. ‘Weet je wat, zoek er maar eentje uit,’ zei mijn moeder, en ze stopte me wat geld toe. Na een paar minuten twijfelen tussen verschillende soorten rekende uiteindelijk ik de Think Pink Bath Bomb af.

De inspiratiebron voor Think Pink is het gelijknamige liedje uit Funny Face, met Audrey Hepburn; volgens Mark (oprichter van Lush) de belichaming van alles wat mooi is in deze wereld. Hij maakt graag parfums waarvan hij denkt dat zij ze lekker zou vinden. Neem een tonkaboon, lavendel en vanille en maak het leven een stukje leuker. Laat de bruisbal in je vol gelopen bad zakken en duik er zelf achteraan. Ogen dicht en genieten maar terwijl de bal langzaam opbruist en er heerlijke geuren en zalige oliёn vrijkomen…
(Bron: Lush website)

De bath bombs van Lush zijn dus bruisballen, die bekend staan om de bijzondere kleurtjes, geuren en soms zelfs glitters. De Think Pink Bath Bomb (90 gram) is van buiten knalroze, met gekleurde bloemetjes er op. De geur die er vanaf komt is heel sterk, heel mijn tas rook ernaar nadat ik ‘m had gekocht.

De geur zou ik omschrijven als gematigd zoet. Ik ruik inderdaad vanille en lavendel, heel lekker! Verder ruikt de bruisbal behoorlijk naar zeep, maar dat is natuurlijk ook logisch.

Lush test niet op dieren, iets wat ik erg fijn vind. Ik koop niet altijd dierproefvrije cosmetica, maar als het dierproefvrij is word ik er wel blij van! De ingrediënten zijn natuurlijke ingrediënten en veilige synthetische ingrediënten. Dit is de ingrediëntenlijst (bron):

Natrium Bicarbonaat (Sodium Bicarbonate), Citroenzuur (Citric Acid), Parfum (Perfume), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Tonka-absolue (Dipteryx odorata), Fair Trade Vanille absolue (Vanilla planifolia), Neroli essentiële olie (Citrus aurantium amara), *Limonene (*Limonene), *Linalool (*Linalool),Confetti, roze hartjes (Pink Heart Confetti), Kleurstof 45410 (Colour 45410), Kleurstof 14700 (Colour 14700), Kleurstof 17200 (Colour 17200), Bloemen, snoep (Candy Flowers)

De ingrediënten zijn klikbaar, via deze weg ga je naar een pagina op de Lush site met informatie over het ingrediënt. Dit vind ik echt super! Zo weet je als consument precies wat er in het product zit wat je koopt. Ik zie vrij hoog lavendelolie staan, dit is een verzorgend ingrediënt. Verder zie ik geen gekke dingen.

Ik besloot de bath bomb te gebruiken middenin een drukke periode: vlak voordat de tentamens zouden beginnen. Ik had nogal zere spieren (schouderbladen + onderrug) van de Kayla Itsines workouts, dus ik besloot mezelf echt even te verwennen.

Nadat ik de bath bomb in bad had laten vallen begon het water al snel roze te kleuren. I like! Ik zag ook meteen dat er roze hartjes confetti tevoorschijn kwamen.

Overal hartjes! Zo leuk.

Na een paar minuten was het bad felroze. Helemaal leuk vond ik dat! Het rook erg lekker naar lavendel, dat kon ik echt wel even gebruiken. De lavendelolie werkt namelijk erg ontspannend. Naast lavendel rook ik heel lichtjes vanille. Een heerlijke combinatie wat mij betreft. De confetti heeft overigens niet zoveel nut, dit is natuurlijk meer voor de leuk.

Ik geloof dat ik zo’n drie kwartier in bad heb gelegen. Daarna voelde ik me erg relaxed, en ook mijn huid voelde lekker aan. Ik heb nogal eens een droge huid als ik zo lang in bad heb liggen weken omdat veel badproducten SLS bevatten. Dit zorgt voor lekker veel schuim, maar droogt de huid ook uit. Met deze bath bomb gaat het bad niet schuimen: en er zitten geen agressieve ingrediënten in. And that’s fine with me. Liever een lekker zacht en soepel huidje dan een droge trekkerige huid na het badderen!

Conclusie

De Lush Think Pink Bath Bomb is wat mij betreft zeker een aanrader! Je bad gaat er heerlijk van ruiken, het water wordt felroze, er zit hartjes confetti in én mijn huid voelt daarna lekker zacht aan. Wat wil een mens nog meer? ;-) Ik vind ongeveer vier euro voor één keer badderen wel wat prijzig, maar op deze manier maak je van badderen wel echt een feestje!

De Lush Think Pink Bath Bomb is te koop in de Lush winkels en via de webshop. De bath bomb kost € 4,25.