Mijn hele collectie MAC lipsticks bestond vooral uit opvallende kleurtjes. Bestond ja, want ik heb onlangs een nieuw exemplaar aan mijn collectie toegevoegd in een wat meer neutrale tint. Ik heb het over de kleur Brave! Dit is een lipstick met satin finish. Ik had enkel de Amplified Crème (Viva Glam MileyVegas Volt en Saint Germain bijvoorbeeld) en Retro Matte lipsticks (All Fired Up) geprobeerd, dus ik was erg benieuwd naar deze lipstick.

Ik heb niet lang op de lipstick hoeven wachten, want na één dag had ik de lipstick al in huis. Altijd fijn, die snelle service van Douglas. Uiteraard maakte ik meteen het pakketje open om de lipstick te bekijken. En ja, dat zag er goed uit! Ik kon hem echter nog niet op doen, want er moesten natuurlijk nog even foto’s van gemaakt worden! #bloggerlife

De lipstick ziet er precies zo uit als alle andere lipsticks van MAC. Zwart omhulsel met zilveren accenten. Net als mijn andere lipsticks ruikt ook deze lekker naar vanille. Niet verkeerd.

Brave is de kleur die ik gekozen heb. Ik zou het zelf omschrijven als een bruin-roze kleur. Hij heet wel iets weg van Faux vind ik. En ik denk dat hij ook best wel lijkt op Mehr (die ik overigens eerst wilde bestellen, maar die was uitverkocht helaas). Brave was dus eigenlijk mijn tweede keus, maar hé, het ziet er niet verkeerd uit toch? De kleur ziet er op het eerste gezicht natuurlijk uit. Ik was benieuwd wat het effect zou zijn op mijn lippen.

De finish is dus satin. Volgens MAC is deze finish wat meer doorschijnend dan bijvoorbeeld die van de Amplified Crème lipsticks, maar alsnog dekkend genoeg.

MAC Brave swatch

Het klopt inderdaad dat de lipstick vrij dekkend is! Voor een satin lipstick vind ik het erg goed. De lipstick is lekker romig en zacht en glijdt soepel over mijn lippen. Ik vind dit fijner aanvoelen dan de Amplified Crème. Om eerlijk te zijn voelt het als een lippenbalsem, heel prettig dus. De kleur geeft mijn lippen een my lips but better look! Vooral als ik mijn lippen eerst gescrubt hebt ziet de lipstick er prachtig uit.

Ja, ik kan met recht zeggen dat ik erg blij ben met deze nieuwe kleur! De MAC Brave lipstick past in mijn ogen prima bij een nude look, maar ook in combinatie met bijvoorbeeld smokey eyes lijkt het me erg mooi. Je kan er echt alle kanten mee op! De lipsticks van MAC zijn niet heel goedkoop, maar ik heb het er altijd wel weer voor over. Ze zijn gewoon erg goed van kwaliteit! De prijs is € 18,50 per stuk.

Wat is jouw favoriete kleur lipstick?