Perfect gladde benen willen we natuurlijk allemaal wel zodra het zonnetje zich wat vaker laat zien en de temperaturen aangenamer worden. Gladde benen vind ik fijn, maar het ontharen zelf blijft een stom klusje wat mij betreft. Het liefst doe ik het snel, pijnloos en effectief. Ik kreeg de kans om de het Wilkinson Sword Intuition scheersysteem te testen, en omdat ik daar wel eens benieuwd naar was besloot ik ervoor te gaan! Zou dit beter werken dan een normaal scheermesje? Lees verder voor meer informatie, foto’s en mijn ervaringen!

Het Wilkinson Sword Intuition scheersysteem is een apparaat met vier mesjes omgeven door een crèmezeep met conditioner. Het doel: op een pijnloze en vooral zachte manier scheren. Door de crèmezeep zou het gebruik van een scheergel overbodig worden. Ik vind scheergel fijn om te gebruiken, maar ook wel een beetje onhandig. Je merkt: ik ben erg kritisch. Snel, pijnloos en effectief, daar houd ik van. De belofte van Wilkinson zelf klonk me als muziek in de oren:

De Intuition is de ideale oplossing voor wie houdt van een comfortabele, gladde en vooral eenvoudige scheerbeurt.

Het scheersysteem zelf zit in een kartonnen doosje. Er zitten drie dingen in: het scheermes zelf, een extra set mesjes met crèmezeep navulling en een houder voor in de badkamer.

Het scheermes zelf is lichtgewicht en heeft een handige vorm. De mesjes zien er goed uit en zijn vlijmscherp. Daar omheen zit de crèmezeep. Ik heb de sheaboter variant (die een paar maanden terug tijdelijk te koop was), en die ruikt heerlijk! Normaal gesproken zijn er twee varianten verkrijgbaar, namelijk Dry Skin (met kokosmelk en amandelolie) en Sensitive Care (met aloë vera en vitamine E).

De houder leek me in eerste instantie ideaal om op te hangen in de douche. Handig dat deze erbij zit!

Er zit ook extra set mesjes bij met een navulling van de crèmezeep. Ook makkelijk, als de je mesjes bot zijn of de zeep op is hoef je niet meteen naar de winkel te rennen.

De ingrediënten.

De gebruiksaanwijzing op het doosje spreekt voor zich. De crèmezeep nat maken, de huid en het scheerapparaat vochtig houden tijdens het scheren, en zachtjes drukken. Ik was enorm benieuwd naar hoe ik het zou vinden.

En ik kan jullie vertellen: ik vind het Wilkinson Sword Intuition scheersysteem enorm prettig werken. Ik heb mijn benen geschoren zoals gewoonlijk (onder de douche), met enkel het systeem. Zonder scheergel of schuim dus. Ik was even bang dat het pijnlijk zou zijn, of dat ik mijn benen ermee zou openhalen, maar dit is gelukkig niet gebeurd. Sterker nog: ik voelde er helemaal niets van! De mesjes gleden soepeltjes over mijn benen heen, en de crèmezeep zorgde ervoor dat het comfortabel aanvoelde. De crèmezeep ging lichtjes schuimen, maar niet extreem. Genoeg om op een zachte manier te kunnen scheren.

Er zijn wel wat puntjes die mij opgevallen zijn.

  1. De eerste keer dat ik de houder aan de muur hing, donderde hij alweer snel naar beneden. Je moet dus even goed kijken hoe je ‘m het beste kan ophangen. De tweede keer bleef hij wel hangen en op dit moment hangt hij nog steeds.
  2. Het duurt best lang voordat je allebei je benen helemaal geschoren hebt. Benen nat maken, scheren, mesje afspoelen, en de hele handel weer opnieuw. Ik denk niet dat het per sé langer duurt dan bij een normale scheerbeurt, maar ik vond het toch best een tijdrovend klusje.
  3. De crèmezeep is niet zo zuinig in gebruik. Omdat ik er zo lang over deed was ik even bang dat de zeep al bijna op zou raken, zo snel ging het. Gelukkig viel dit achteraf best mee. Ik schat dat je er ongeveer vijf keer je benen mee kan ontharen.
  4. Je hoeft geen extra kracht te zetten om goed te ontharen. Hoe harder je drukt, hoe meer kans dat je jezelf openhaalt met de mesjes. Gewoon relaxed het mesje over je benen laten gaan dus!

Na gebruik voelden mijn benen een tikje droog aan, ik vermoed door de crèmezeep. Gelukkig was dit met een beetje bodylotion zo opgelost. Ik heb het systeem ook gebruikt voor mijn oksels, en dat werkt ook prima en heel effectief.

Voor het geval de mesjes bot worden of de zeep opraakt is er een speciale navulling verkrijgbaar. Deze navulling bevat drie keer de mesjes met crèmezeep er omheen.

Conclusie

Ik ben blij verrast door het Wilkinson Sword Intuition scheersysteem! De mesjes zijn goed scherp, de crèmezeep juist lekker zacht, en die combinatie zorgt ervoor dat scheren erg comfortabel wordt. De bijgeleverde navulling en houder vind ik erg handig, dit zorgt ervoor dat het scheren nog net even makkelijker wordt. De zeep zelf is niet heel zuinig in gebruik, dat vind ik wel jammer. Er is gelukkig een navulling verkrijgbaar, voor omgerekend vier euro per stuk. Niet extreem duur, ook niet super budget. Toch ben ik enthousiast over het systeem an sich, omdat het zo makkelijk te gebruiken is. Zou ik het zelf kopen? Ja, ik denk het wel, en dan vooral in de zomer omdat ik dan veel vaker mijn benen scheer.

Het Wilkinson Sword Intuition scheersysteem kost ongeveer €11,99. De navulling kost eveneens € 11,99 (voor 3 mesjes en zepen). Tip: ik zag dat de navulling bij drogisterij.net en voordeligscheren.nl een stuk goedkoper is! (en dit is geen spon :D)

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.