Ziaja Multivitamin Face Cream

Na maandenlang een dagcrème van Dr. van der Hoog te hebben gebruikt (serieus, hij ging maar niet op), werd het tijd voor iets nieuws! Ik was destijds redelijk tevreden over die van Dr. van der Hoog, maar ik merkte na een tijdje dat ik ‘m toch niet zo fijn meer vond. Hij deed voor mijn gevoel net iets te weinig voor mijn huid. Tijd voor een nieuwe dus. Deze van Ziaja had ik nog liggen: tijd om te testen dus!

De dagcrème komt in een leuk wit doosje met roze accenten. Op de verpakking is het één en ander over het product zelf te lezen. Er staat dat er verschillende vitaminen in zitten (namelijk vitamine A, E, F en B5), en hoe je het product moet gebruiken. Altijd handig.

  • vitamine A: helpt de opperhuid herstellen, maakt de huid weer elastisch. Verder zou de crème duidelijk verkleuringen verminderen.
  • vitamine E: neutraliseert duidelijk gevaarlijke effecten van vrije radicalen die verantwoordelijk zijn voor rimpels. Hydrateert, verzacht en verstevigt de huid.
  • vitamine F: versnelt het herstellingsproces en versterkt de beschermende barrière van de huid.
  • provitamine B5: hydrateert en verzacht irritaties.

De ingrediënten staan op de zijkant van het doosje. Ik zie vooral verzorgende ingrediënten, zoals caprylic/capric triglyceride. Er zit ook dimenthicone in, dit is een silicoon. Het legt het ware een laagje legt op je huid zodat alle actieve stoffen kunnen inwerken. Voor mensen met een droge huid kan dit ideaal zijn, voor mensen met een vette huid juist misschien niet. Zij kunnen hier meer onzuiverheden van krijgen.

Ik zie gelukkig weinig gekke dingen op deze lijst staan! Wel zitten er verschillende soorten parabenen in. Ik zeg altijd maar: ik heb er in principe geen last van, maar ik vind het altijd beter als ze er níet in zitten. Mocht je hier niet tegen kunnen, dan kan je de crème beter overslaan.

Het potje wat tevoorschijn komt vond ik in eerste instantie behoorlijk klein! Er zit toch 50 ml in, wat evenveel is als die van Dr. van der Hoog. De crème is voor de normale tot wat oudere huid. Ik ben net 21 geworden, dus ik reken mezelf tot deze doelgroep. ;-)

De crème zelf ruikt erg lekker, een beetje zoetig. De geur is aanwezig maar niet te overheersend vind ik. Precies goed. De crème zelf is spierwit en is qua structuur wat aan de dikke kant. Niet zo dik dat het niet goed uit te smeren is, maar wel wat dikker dan ik persoonlijk fijn vind. Het smeert naar mijn idee een beetje stroef.

Mijn huid is na het aanbrengen lekker gehydrateerd! Het duurt wel even voordat het helemaal ingetrokken is, ik gok ongeveer 1,5 minuut. Mijn gezicht is heel de dag gehydrateerd en voelt goed aan. Ik merk niets van de siliconen die er in zitten: mijn huid wordt er gelukkig niet slechter van. Ik heb dit masker nu een aantal weken in gebruik en ik merk geen verschil.

Conclusie

Tja, wat vind ik van de Ziaja Multivitamin Face Cream? Het potje ziet er leuk uit, de crème zelf ruikt lekker en het hydrateert mijn gezicht. Helemaal goed. Ik mis wel een beetje de ‘wow’-factor, maar misschien zijn mijn verwachtingen wel wat te hoog… ;-) Ik blijf deze crème gewoon gebruiken, want hij doet z’n werk goed en er zitten qua ingrediënten gelukkig geen gekke dingen in. De prijs is trouwens ook lekker laag! Qua prijs-kwaliteit verhouding vind ik ‘m veel beter dan die van Dr. van der Hoog. Deze vind ik net wat fijner en kost een heel stuk minder!

Ziaja is te koop via de Ziaja website of in een van de Ziaja winkels in Den Haag. DeZiaja Multivitamin Face Cream kost slechts € 4,49.

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen ter review.