Wereldwijd gebruiken duizenden mensen de Anastasia Dip Brow Pomade om hun wenkbrauwen bij te tekenen, en sinds kort doe ik dat zelf ook! Ik kwam het enorm populaire product tegen op internet en het effect vond ik waanzinnig mooi. Dat wilde ik ook wel! Ik heb heel lang gezocht naar reviews om de verschillende kleuren te vergelijken, en daarom leek het me nuttig om zelf ook een review te schrijven. Ik heb lichtblond haar, en omdat ik weet dat assige wenkbrauwkleuren daar mooi bij staan koos ik voor Taupe. Dat bleek een goede keuze!

Even een korte inleiding, want wat is dat Dip Brow Pomade nou precies voor product? Kort gezegd is dit een waterproof wenkbrauwproduct om je wenkbrauwen in te kleuren en vorm te geven.

This fast-drying, waterproof pomade resists smudging and sliding. The highly-pigmented formula blends easily to create the illusion of full, thick brows, and a little goes a long way.

De Anastasia Dip Brow Pomade zit in een glazen potje waar 4 ml. product in zit. Klinkt weinig, maar je zal zien dat je hier lang mee doet! Ik gebruik het nu ongeveer 1,5 maand en er is amper iets uit. De substantie van het product doet me denken aan gelliner, omdat het er precies zo uitziet.

De Dip Brow Pomade dient ook op precies dezelfde manier aangebracht worden als gelliner, namelijk met een dun kwastje. Ik gebruik er eentje van Anastasia zelf, de Duo Brush #12. Aan de ene kant zit een angled brush en aan de andere kant een borsteltje. Ideaal!

Dit is de kleur Taupe op mijn huid. Voor blondines zijn er verschillende kleuren verkrijgbaar, waaronder Blonde en Taupe. Uiteraard zijn er ook andere kleuren verkrijgbaar (er zijn in totaal 9 kleuren), maar die zijn niet geschikt voor mij. Ik heb heel wat tijd op internet doorgebracht, zoekend naar goede swatches van Taupe. Ik zag al meteen dat Blonde niet geschikt zou zijn, omdat die me te oranje leek. Taupe leek me nogal assig van kleur, een beetje zoals mijn vaste wenkbrauwpotlood van Catrice (in Date With Ash-Ton), dus vandaar mijn keuze voor Taupe.

Het product zelf vind ik héél fijn om te gebruiken! Je hoeft het kwastje maar heel lichtjes over het product te halen voor voldoende kleur. De pigmentatie is heel goed. Het aanbrengen met de angled brush gaat fijn: ik kan er superstrakke lijnen mee zetten. Top! Het aanbrengen vergt even wat oefening, maar moeilijk is het zeker niet.

Uiteraard was ik erg benieuwd of de Anastasia Dip Brow Pomade daadwerkelijk waterproof zou zijn. Dat leek me namelijk wel wat voor op vakantie! Het antwoord is: ja. Ik ben er een keer mee gaan douchen en daarna zat het er nog prima op. Natuurlijk niet meer zo perfect als daarvoor, maar de kleur blijft zeker zitten.

Links: niks op mijn wenkbrauwen, rechts: Anastasia Dip Brow Pomade in Taupe aangebracht op mijn wenkbrauwen. Ik vind het effect heel mooi! Natuurlijk kan ik best over straat zonder een wenkbrauwproduct te gebruiken, maar ik vind het net even iets mooier om ze aan te zetten. Met de Dip Brow Pomade gaat dat perfect! De kleur vind ik ook precies goed.

Conclusie

Ik ben enorm tevreden over de Dip Brow Pomade van Anastasia. Het is is lekker zuinig in gebruik, werkt fijn en blijft muurvast zitten. Prima! Het is er trouwens prima weer af te halen met normale remover. Don’t worry ;-) Om eerlijk te zijn kan ik geen nadelen ontdekken, behalve het feit dat het uit kan drogen. Goed de deksel erop doen dus! Wat ook als een nadeel gezien kan worden is de prijs, die is vrij hoog. Maar over het product zelf kan ik kort zijn: super.

De Anastasia Dip Brow Pomade is in Nederland te koop bij Douglas en kost € 29,95.