Slapen is iets wat ik graag doe. Ik kan er echt van genieten om op tijd mijn bed in te duiken om de volgende ochtend weer fris en fruitig op te staan. Heerlijk. Als ik te weinig slaap voel ik me een zombie en ben ik vaak ook niet de gezelligste. Reden genoeg dus om goed te slapen, en om de I ♥ Sleep Tag in te vullen. :-)

♥ Hoe laat ga je meestal naar bed?

Ik probeer altijd voor 23:00 uur in bed te liggen. Dat lukt niet altijd even goed, maar het is wel mijn streven. Soms is het 22:30, soms juist 23:30. Nu ik stage loop staat mijn wekker om 7:00 uur, en als ik dan om 23:00 uur lig kan ik nog lekker acht uurtjes slapen!

♥ Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Ik ga naar boven, naar de badkamer. Daar haal ik als eerste mijn make-up er af, en ik reinig mijn gezicht. Ook doe ik wat nachtcrème op. Daarna is het tijd om tanden te poetsen! Vaak ga ik nog even naar het toilet, om me vervolgens om te kleden en naar bed te gaan. En ja: 9 van de 10 keer ga ik in bed nog even social media langs op mijn telefoon.

♥ Wat doe je als je niet kan slapen?

Liggen draaien, zuchten, me irriteren aan het feit dat ik niet kan slapen ;-) en verder vooral hopen dat ik snel in slaap val, haha. Als ik écht klaarwakker ben zonder reden ga ik vaak wat lezen.

♥ Wat is je favoriete slaaphouding?

Ik slaap al-tijd op mijn buik want op mijn rug kan ik echt niet slapen! Soms lig ik op mijn zij, maar op mijn buik is wel mijn favoriete slaaphouding.

♥ Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Nergens voor >:D Haha. Nee, als er iets ernstigs aan de hand is met familie/vrienden en zij hebben mijn hulp nodig, dan mogen ze me altijd wakker maken.

♥ Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?

Nu ik stage loop om 6:55 uur. Ik sta dan meestal om 7:15 uur op. Als ik school heb wisselt het elke dag!

♥ Snoozen of direct opstaan?

Snoozen, for sure. Soms zelfs tot het irritante aan toe. Ik probeer de laatste tijd een middenweg tussen snoozen en direct opstaan te vinden door maximaal 2x te snoozen.

♥ Slaap je uit in het weekend?

Meestal wel, maar het kan ook voorkomen dat ik om 8:00 uur uit bed kom. Als ik helemaal uitgeslapen ben bijvoorbeeld en/of nog veel te doen heb die dag. Maar als ik uitga slaap ik altijd wel wat langer uit, meestal tot 10-11 uur.

♥ Welke rare dingen doe je in je slaap?

Voor zover ik weet niet veel, maar ik zal mijn vriend even raadplegen. ;-) *even later* …

♥ Hoeveel kussens liggen er in je bed?

Eens kijken, dat zijn er… zeven in totaal. Waarvan twee hoofdkussens, de rest is ter decoratie.

♥ Slaap je met sokken aan?

Nee, maar dat heb ik wel gedaan. Vooral in de winter heb ik altijd erg koude voeten, die met geen mogelijkheid warm te krijgen zijn. De laatste paar jaar vind ik het alleen niet meer zo fijn om met sokken in bed te liggen (?), dus dan maar koude voeten, haha.

♥ Hoe groot is jouw bed?

Ik heb een 1.40×2.00 bed als ik het goed heb. Geen groot tweepersoonsbed, maar wel een stuk groter dan bijvoorbeeld een twijfelaar. Heerlijk een wat groter bed. ;-)

♥ Als ik ‘s ochtends wakker word is het eerste wat ik doe…

De wekker uit zetten en rechtop in bed zitten om wakker te worden. Ik heb dan echt even een momentje nodig om uit slaapmodus te komen. Lichaam en geest moet dan even geactiveerd worden, haha.

♥ Droom je elke nacht?

Ja, ik heb eens gelezen dat iedereen ’s nachts droomt, maar dat sommigen het zich niet altijd kunnen herinneren. Ik weet zelf vaak nog wel wat ik gedroomd heb die nacht, dus je zou kunnen stellen dat ik iedere nacht wel droom.

♥ Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?

Ik kan me heel veel dromen herinneren. Bijvoorbeeld een droom die ik had met mijn oma, toen ze net overleden was. Die was heel bijzonder en zal me altijd bijblijven. Qua nachtmerries had ik er altijd eentje die terug kwam als ik koorts had. Alsof er iets instort, heel gek. Ik kan het niet precies beschrijven maar ik werd er altijd gillend wakker van.

♥ Wat is jouw grootste droom?

Het is mijn droom om een gelukkig en gezond leven te hebben en me ook gelukkig te voelen. Heel cliché misschien. Het is in elk geval niet mijn grootste droom om zoveel mogelijk geld te verdienen, omdat geld je niet altijd gelukkig hoeft te maken. Als je als mens gelukkig kan zijn is dat naar mijn mening het mooiste wat er is!

~~~

De I ♥ Sleep-tag is in het leven geroepen door Energy+. Neem de tag vooral over als je het leuk vindt om hem ook in te vullen, en laat het me dan weten bij de comments. Ik ben benieuwd. :-)

Bron afbeelding