Het heeft even geduurd, maar vandaag deel ik het tweede artikel van de Mallorca in pictures reeks! Ik heb een heerlijke vakantie gehad in Mallorca en mijn vriend en ik hebben lekker veel foto’s gemaakt. Deze tweede selectie bevat meer foto’s van de eilandrondrit, de hoofdstad Palma de Mallorca en lekkere tapas. Ook laat ik onze favoriete cocktailbar zien, waar we het erg gezellig hadden met de eigenaar. Klik vooral verder voor veel zonnige foto’s!

Benieuwd naar de andere foto’s? Klik dan hier voor Mallorca in pictures #1.

Ik was gebleven bij de eerste excursie die we maakten. Dit was een eilandrondrit! We reden eerst richting het noorden, naar de bergen. De eerste stop was een oud klooster en kerkje. De foto hierboven was het plafond. Ik vind dit soort versieringen altijd erg mooi en indrukwekkend om te zien.

Hoog in de bergen. Ik vond het best eng hoor, zo in een bus! Gelukkig hadden we een goede chauffeur.

De tweede stop was een plaatsje aan de zee met bijna alleen maar eettentjes. Hier hadden we even tijd om te lunchen!

Deze uitzichten gaan nooit vervelen. ♥

Daarna gingen we met een boot verder! We kregen 20 minuutjes prachtige dingen te zien, waaronder deze hoge kliffen.

De boot stopte bij het plaatsje Soller, hier kregen we even vrije tijd. Daarna ging de rondrit verder in een oud trammetje, gebouwd in 1913. Na deze rit gingen we nog in een oud boemeltreintje richting Palma, en vanaf daar met de bus naar het hotel. Een lichtelijk vermoeiende maar erg leuke dag!

Na zo’n dag was het heerlijk om in het hotel te kunnen eten en om niet nog op zoek te moeten naar een leuk restaurant. Het eten in het hotel was goed! Af en toe een beetje dezelfde dingen, maar we hebben er heerlijk gegeten.

Een beetje bewolking ’s avonds, maar nog steeds erg warm. Dit waren trouwens de enige wolken die we gezien hebben. Je ziet ons hotel vanaf het strandje.

De volgende dag gingen we naar Palma de Mallorca! Dit is de immense kathedraal La Seu, de enige ter wereld met ‘uitzicht’ op zee.

Zoveel details! Ongelofelijk hè hoe ze dat vroeger al konden maken.

Van binnen was de kathedraal nog groter dan je je kan voorstellen. En zo oud! Hij dateert uit de 13de eeuw.

Dit was zaterdagavond, een enorm leuke avond vond ik! We aten in het gezellige centrum van Cala D’Or (we sloegen het buffet in het hotel dus over). Er werkten allemaal Nederlandse obers en dat was best gezellig! Het eten was verder ook lekker. We gingen voor pizza.

Toetje! ♥ Deze brownies waren echt goddelijk.

Daarna dronken we een cocktailtje bij Mabu Hay, onze favoriete cocktailbar middenin het centrum. Je kan er gezellig binnen én buiten zitten, en de cocktails zijn er heerlijk! De eigenaar was een aardige man van ongeveer 60 jaar denk ik. Hij vertelde graag over zijn werk (in gebrekkig Engels welliswaar) en was benieuwd wat wij van Mallorca vonden. Hij vertelde ook dat hij in de winter gitaar speelt in een band. Mijn vriend speelt ook gitaar in een band, en toen hij dat hoorde ging hij naar achter om zijn 40 jaar oude akoestische gitaar te halen! We kregen een mini concert ;-) en mijn vriend mocht daarna ook even spelen. Super leuk!

De dag erna aten we tapas tegenover ons hotel. Lekker!

Dit waren tot onze verbazing kroketten die we in Nederland ook kennen! Ik vond ze echter niet lekker, er zat weinig smaak aan. Mijn vriend vond ze gelukkig wel te eten.

Veel water drinken… Het was gedurende ons verblijf gemiddeld 32 graden overdag.

En toen was het alweer tijd om naar huis te gaan! Ik was net helemaal gewend en toen moesten we alweer weg, jammer! Ik kan iedereen dit hotel overigens aanraden, je bent in 5 minuten in het centrum van Cala d’Or en je bent ook in 5 minuten op het strand! Ideaal. Verder waren de kamers mooi, het eten goed en de service is ook geweldig. Aanrader dus, hotel Rocador in Cala d’Or, Mallorca. :-)

~~~

Dat waren alle vakantiekiekjes van Mallorca die ik met jullie wilde delen! Ik zou er zo weer heen gaan, want ik heb het erg naar mijn zin gehad.

Ben jij nog op vakantie geweest dit jaar, of ga je misschien nog? Let me know :-)