In Slowakije kocht ik een aantal producten van PUPA, waaronder de Vamp! Maxi Eyeliner Marker. De eyeliner in stift-vorm maakte me direct nieuwsgierig, vooral omdat ik nooit eerder een soortgelijke eyeliner had gebruikt. Het leek me nooit zo praktisch en mooi, maar een swatch op mijn hand liet een mooie gitzwarte kleur zien. Misschien moest ik het gewoon eens proberen! Niet veel later rekende ik af.

De PUPA Milano Vamp! Maxi Eyeliner Marker komt uit de Sporty Chic collectie die begin 2015 te koop was. Om deze reden was deze eyeliner afgeprijsd. Online is de eyeliner nog wel te vinden, anders zou het natuurlijk een beetje sneu zijn om het te reviewen. :-)

Het doosje vind ik er leuk uitzien, want die is lekker vrolijk met verschillende kleurtjes. De stift zelf lijkt écht op een zwarte marker. De huls is mat zwart met zilveren letters. Ziet er prima uit vind ik.

De vilten stift zelf is afgesneden in een punt, waarschijnlijk om mooie wings of dunne lijntjes mee te creëren. De geur is nogal aanwezig en komt me direct tegemoet. Echt lekker vind ik het niet, het ruikt een beetje chemisch en muf (als die combinatie überhaupt mogelijk is ;-) haha).

Ik probeerde mijn eigen stift uit op mijn hand, maar werd direct teleurgesteld. Geen gitzwarte kleur, maar een vrij waterig zwart lijntje. Dat viel even vies tegen! Zeker omdat de teststift in de winkel wel een mooie kleur gaf. Ik besloot de stift te schudden, maar ook dat leek niet veel te helpen. Na een beetje proberen ontdekte ik dat de stift een paar laagjes nodig had om helemaal zwart te worden. Dat is al beter, maar alsnog een stuk minder qua resultaat dan in de winkel.

Links: één laag. Rechts: meerdere lagen over elkaar.

Ik besloot ‘m op mijn oogleden te testen. De hoeveelheid kleur was inmiddels bekend (nogal magertjes), maar de werking van de stift was natuurlijk ook van belang. Zou hij makkelijk in gebruik zijn?

Deze maxi eyeliner was even wennen in gebruik. Ik gebruik normaal vloeibare eyeliner met kwastje, waarmee ik subtiele, strakke lijnen mee kan maken. Met deze eyeliner is dat een stuk lastiger. Ook al is de punt schuin afgesneden: hij blijft relatief groot. En dat is een stuk onhandiger werken, vind ik. Ik maak al snel een te dikke lijn naar mijn smaak, en een wing vind ik al helemaal moeilijk om te maken. Na een paar keer oefenen ben ik redelijk tevreden, maar mijn voorkeur gaat niet helemaal uit naar een stift als deze.

Na twee laagjes is de eyeliner naar mijn mening zwart genoeg om ermee door te kunnen, maar écht heel mooi vind ik het niet. Het blijft een beetje te transparant naar mijn smaak. Ik houd van gitzwarte eyeliners! Dat is deze helaas niet. Wellicht komt dat nog (ik gebruik hem nu een aantal weken), maar ik ben bang van niet. Jammer, want zo’n stift leek me wel eens leuk ter afwisseling!

Conclusie

Een mooie eyeliner om te zien, maar voor de rest scoort hij erg laag. Ik vind ‘m niet praktisch. Het aanbrengen vind ik wat lastig door de dikte en helemaal strak wordt het niet. Ook het pigment laat wat te wensen over: ik heb minimaal twee laagjes nodig om de kleur echt zwart te krijgen. De longlasting vind ik ook niet geweldig, want na een lange dag is de eyeliner wat vervaagd. Too bad! Ik zou er niet opnieuw geld aan uitgeven.

De PUPA Milano Vamp! Maxi Eyeliner Marker is online te koop voor een prijs van ongeveer € 14,00. Ik kocht hem zelf voor € 4,45 in de sale.