In navolging op veel andere merken heeft ook Essence een ‘liquid lipstick’ geïntroduceerd. Volgens Essence combineert de formule twee favoriete effecten: de dekking van een lipstick en de glans van een lipgloss. In de loop der jaren heb ik meerdere liquid lipsticks getest en over het algemeen ben ik best wel fan! Zou deze budget versie van Essence daar aan kunnen tippen?

01 colour party, 02 beauty secret, 03 almost real, 04 show off!, 05 peach party, 06 make a statement

De liquid lipsticks van Essence zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren: van lieflijk roze tot donkerrood en van nude naar perzik. Voor ieder wat wils dus. De lipsticks zijn behoorlijk budget te noemen, gezien het feit dat je 2,59 per stuk betaalt.

Ik heb zelf kleur 05: Peach Party. Een koraalkleurtje dat een beetje naar roze neigt.

Op het eerste gezicht vind ik de verpakking wat aan de saaie kant. Geen informatie, geen ingrediënten, niks. Wat ik wel leuk vind is de vorm waarin de vloeibare lipstick gegoten is. Precies in de vorm van een ‘echte’ lipstick. Dat vind ik dan wel weer origineel. Toch vind ik de verpakking verder geen toppertje. Het plastic voelt behoorlijk goedkoop aan.

De liquid lipstick breng je aan met een applicator die we ook vaak zien bij lipgloss. Ziet er prima uit.

Ook op mijn hand ziet de liquid lipstick er ook goed uit. Leuk kleurtje! Met de pigmentatie zit het wel snor.

De liquid lipstick voelt op mijn lippen wat minder comfortabel. De substantie is aan de dikke kant, waardoor het aanbrengen wat stroef gaat. Eenmaal aangebracht ziet het er wél mooi uit vind ik. Mijn lippen zijn mooi gekleurd en lekker glanzend.

Toch heb ik ook wat nadelen ontdekt. De geur/smaak vind ik namelijk niet erg lekker. Ik proef en ruik een muffe lipstickgeur. Te zoete smaakjes is ook niet alles, maar dat heb ik persoonlijk liever dan dit. Daarnaast is de lipstick, door de substantie, enorm plakkerig. Ik kan daar op zich wel mee leven, totdat ik iets wil eten of drinken. Dan vind ik het absoluut niet fijn, vooral niet in combinatie met de muffe geur/smaak. Even een stukje fietsen lijkt me ook geen goed idee, want lange haren blijven lekker plakken. ;-)

De longlasting is wel aardig. Niet super fantastisch, ook niet megaslecht. Het blijft ongeveer een uurtje of twee mooi zitten, daarna is even bijwerken wel weer nodig.

Conclusie

Ik ben gematigd positief over de liquid lipstick van Essence. De verpakking is oké, het pigment vrij goed en ook de glans is mooi. De geur/smaak vind ik echt een minpunt, evenals de plakkerigheid van dit product. De voordelen wegen voor mij niet op tegen de voordelen, waardoor ik deze liquid lipsticks niet opnieuw zal kopen.

De Essence Liquid Lipstick kost 2,59 per stuk en zijn te koop bij Kruidvat.